Quantcast
1 ΣΧΟΛΙΑ

Απολογήθηκε ο… Αυγενάκης για την ήττα του στην ΕΠΟ και σε άλλες ομοσπονδίες

Με θράσος ο υφυπουργός ομολόγησε ουσιαστικά πως ήθελε να αλλάξει το εκλογικό σύστημα στην ΕΠΟ για να μπουν στο συμβόλαιο οι εκλεκτοί του

Θράσος και παραδοχή από τον Λευτέρη Αυγενάκη πως ήθελε να αλλάξει το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ! Ο υφυπουργός αθλητισμού γνώρισε την ήττα και στην ΕΠΟ και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο Θέμα 104.6, εξέφρασε την… απορία του για την μη εκλογή Χαριστέα, Δημήτρη Παπαδόπουλου και Καφέ, ρίχνοντας την ευθύνη για την ήττα του στο εκλογικό σώμα της ΕΠΟ. Ειναι χαρακτηριστικό πως αυτό που είπε για την ΕΠΟ, είναι δεν μπορεί να μην εκλέγονται 5 διεθνείς ποδοσφαιριστές, ενώ πρόσθεσε ότι έχει ευθύνη ένα εκλεκτικό σώμα 69 εκλεκτόρων, δεν μπορεί να «αμαυρίζει» ποδοσφαιριστές όπως τον Χαριστέα, τον Παπαδόπουλο, τον Καφέ.

Σε ερώτηση για το πως το εξηγεί ο ίδιος, απάντησε πως συζητάμε για μία κατάσταση που αντιμετώπισε στην ομοσπονδία ριζωμένη για 20 - 30 – 40 - 50 χρόνια. Σε κάποιες ομοσπονδίες, σημείωσε, το πουλόβερ ξηλώθηκε ολοσχερώς, σε κάποιες άλλες ξηλώθηκε το μισό, ακόμα και στην ιστιοπλοϊα, πρόσθεσε, μεγάλοι όμιλοι δεν συνέπραξαν στην επανεκλογή και κατ' ουσίαν επιβράβευση της συγκεκριμένης κυρίας που από γραμματέας έγινε πρόεδρος, επισημαίνοντας πως 11 από τα 13 μέλη είναι νεοεκλεγέντες, έχει υπάρξει μια ανανέωση, από εκεί και πέρα, όπως είπε ο υφυπουργός, το θέμα εκλογής της προέδρου είναι κάτι που έχει ενοχλήσει και έχει προκαλέσει δυσάρεστα σχόλια για το συγκεκριμένο άθλημα και τους συγκεκριμένους εκλέκτορες.

Τόνισε, ακόμα, πως το υπουργείο δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω από το να βάλει το πλαίσιο, για όποια περιστατικά καταγγέλθηκαν απευθύνθηκαν αμέσως, χωρίς καμία καθυστέρηση στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, αλλά από εκεί και μετά ο εκλέκτορας έχει το δικαίωμα του εκλέγειν με τα κριτήρια του. Οι περιφερειακοί όμιλοι στήριξαν αυτό το σχήμα στην ιστιοπλοϊα, είπε ο κ. Αυγενάκης, επηρεαζόμενοι πιθανότατα από κάποια οφέλη που διαχρονικά απολάμβαναν από συγκεκριμένα πρόσωπα, ενώ οι μεγάλοι όμιλοι που στην πραγματικότητα έχουν και τους  κορυφαίους αθλητές που αντιτάχθηκαν, έκαναν άλλες επιλογές.

Για καταγγελίες στη γυμναστική: «Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά»

Για τις ανατριχιαστρικές καταγγελίες στο χώρο της γυμναστικής είπε μεταξύ άλλων, πως «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά και ότι το υπουργείο θα κινηθεί άμεσα εφόσον υπάρξουν στοιχεία και συγκεκριμένα περιστατικά».  Υπήρξε όμως, όπως τόνισε, άμεση επικοινωνία με τον πληρεξούσιο δικηγόρο των αθλητών- αθλητριών που καταγγέλλουν τα περιστατικά και έχει καταστεί σαφές ότι το υπουργείο θα κινηθεί άμεσα εφόσον υπάρξουν στοιχεία και συγκεκριμένα περιστατικά. Είπε επίσης ότι ήρθε σε επικοινωνία ο ίδιος με κορυφαίους αθλητές  της γυμναστικής, για να μεταφέρουν και εκείνοι τυχόν περιστατικά  που όντως έχουν πέσει στην αντίληψη τους.

Φαίνεται, σημείωσε ο κ. Αυγενάκης πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, λέγοντας πως παλαιότερα οι προπονητές είχαν περισσότερους από έναν ρόλο στη ζωή του αθλητή, εφόσον δεν υπήρχαν εξειδικεύσεις, υπήρχαν όντως ακραίες συμπεριφορές, αλλά ακόμα τέτοιες συμπεριφορές, υπήρξαν και από γονείς που δεν δεχόντουσαν το δικό τους το παιδί να αστοχήσει, να έχει μία άτυχη στιγμή, κατέληξε ο κ. Αυγενάκης, σημειώνοντας πως υπήρχαν λάθη και υπερβολές που ξεπερνούσαν τα συνήθη όρια, όταν όμως συζητάμε για σεξουαλική κακοποίηση, πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και όταν δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία  δυσκολεύεται η διαχείριση τόσο από το αρμόδιο υπουργείο αλλά και από τις αρχές.

Για το μείζον θέμα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων και τις ανατριχιαστικές καταγγελίες , ο υφυπουργός τόνισε ότι αυτά τα πράγματα χρειάζονται μέτρο και πολύ υπευθυνότητα και συνέστησε να μην πηγαίνουμε στα άκρα, σημειώνοντας πως έχοντας ο ίδιος γίνει κοινωνός τέτοιων περιστατικών, με πολύ προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο χώρος του αθλητισμού είναι πολύ ιδιαίτερος χώρος με πάρα πολλά οφέλη και θετικά στοιχεία για τη νέα γενιά, με αξίες και αρχές που φτιάχνουν καλύτερους  χαρακτήρες και καλύτερη κοινωνία, ωστόσο, υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά, που  έχουν αμαυρώσει τη ζωή ακόμα και των αθλητών.

Αναφερόμενος και πάλι στην απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να δημοσιοποιήσει την προσωπική της ιστορία, ο υφυπουργός ανέφερε πως συζητάμε για βαρύτατες ευθύνες τις οποίες πρέπει να αναλαμβάνει ο κάθε εκλέκτορας, απαντώντας σε ερώτηση για τα πρόσφατα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελληνική Ομοσπονδία της Ιστιοπλοϊας. 


Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα (21+)

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
AKARVELIS21 - 9/4/2021 15:08

Και που δεν έβαλε τους δικούς του δεν άλλαξε και κάτι. Από χειρουργείο σε χειρουργείο πάμε σε κάθε αγώνα. Ο τίγρης να βλέπει τί γίνεται και να παίρνει μέτρα. Ακόμη και τώρα μας αδικούν κατάφορα. Μάλλον από άλλους παίρνονται οι αποφάσεις πιο ψηλά.

ΕΠΟΜΕΝΟ