Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ο Κάρολος και το σαρδάμ με την Μπουμπουλίνα (VIDEO)

Δείτε τι συνέβη όταν ο πρίγκιπας απαριθμούσε, ονομαστικά, τους ήρωες και τις ηρωίδες του 1821


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Βαρύνουσας σημασίας ήταν η επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου στην Αθήνα για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Φορτισμένη ήταν τόσο η αντιφώνησή του στο Προεδρικό Μέγαρο το βράδυ της Τετάρτης, όπου έκλεισε τον λόγο του με στίχους από τον Εθνικό μας Ύμνο αλλά και η κατάθεση στεφάνου σήμερα στο Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, κατα την διάρκεια της οποίας δάκρυσε.

Ο πρίγκιπας Κάρολος κατά την διάρκεια της ομιλίας του, χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, ευχαρίστησε για την πρόσκληση «σε αυτόν τον υπέροχο εορτασμό» και αναφέρθηκε στην ελληνίδα γιαγιά του πριγκίπισσα Αλίκη η όποια, όπως είπε, «κατά τη διάρκεια των σκοτεινών χρόνων της ναζιστικής κατοχής, έσωσε μια οικογένεια Εβραίων - μια πράξη για την οποία της απονεμήθηκε ο τίτλος "Δικαία των Εθνών" από το Ισραήλ». Μοναδικό «φάλτσο» της κατά τα άλλα συναισθηματικής ομιλίας του ήταν το σαρδάμ του με το όνομα της Μπουμπουλίνας, την οποία απεκάλεσε «Μπουλουμπίνα», όταν απαρίθμησε ονομαστικά τους ήρωες και τις ηρωϊδες του 1821.

Πηγή: protothema.gr




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ