Κόκκινος συναγερμός χτυπά σε όλη την Ευρώπη καθώς οι μεταλλάξεις του κοροναϊού έχουν φέρει τις περισσότερες χώρες σε αδιέξοδο με το τρίτο κύμα της πανδημίας να είναι το πιο ισχυρό.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το ποσοστό μόλυνσης στην ΕΕ βρίσκεται αυτή την περίοδο στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου, με τις μεταλλάξεις του ιού να ευθύνονται για τα περισσότερα νέα κρούσματα.
Έτσι, αρκετές χώρες είναι πλέον έτοιμες να λάβουν ξανά αυστηρά περιοριστικά μέτρα τις επόμενες ημέρες.
Στην Ιταλία με δεκάδες χιλιάδες νέες μολύνσεις και εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά αναμένεται να ξεκινήσει νέο αυστηρό lockdown από αύριο, Δευτέρα 15/03. Οι πολίτες θα μπορούν να βγουν από τα σπίτι τους μόνο για βασικές δουλειές, ενώ τα περισσότερα καταστήματα θα είναι κλειστά, όπως και τα μπαρ και τα εστιατόρια.
«Περισσότερο από ένα χρόνο μετά την έναρξη της έκτακτης ανάγκης για την υγεία, δυστυχώς αντιμετωπίζουμε ένα νέο κύμα λοιμώξεων», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι. «Η μνήμη του τι συνέβη την περασμένη άνοιξη είναι ζωντανή και θα κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε να ξανασυμβεί».
Στη Γαλλία, οι αρχές ανέφεραν μια παρόμοια ζοφερή κατάσταση, με τον υπουργό Υγείας Ολιβιέ Βεράν να περιγράφει την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού ως τεταμένη και ανησυχητική. «Κάθε 12 λεπτά νύχτα και μέρα, ένας Παρισιάνος εισέρχεται στην εντατική», αποκάλυψε.
Ο Πρόεδρος Μακρόν επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας και άλλους κοινωνικούς περιορισμούς σε πολλές περιοχές. Πολλοί γιατροί, ωστόσο, τον πιέζουν να ανακοινώσει επειγόντως εθνικό lockdown.
Στη Γερμανία, αναφέρθηκαν 12.674 νέες μολύνσεις το Σάββατο (14/03), αριθμός που είναι αυξημένος κατά 3.117 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, με τον επικεφαλής του οργανισμού μολυσματικών ασθενειών της χώρας να αναγνωρίζει ότι η χώρα βρίσκεται τώρα στο τρίτο κύμα.
Παράλληλα και στην Πολωνία, αναφέρθηκαν 17.260 νέες περιπτώσεις κοροναϊού την περασμένη Τετάρτη, ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός από τον Νοέμβριο. Νέοι περιορισμοί είναι πιθανό να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Η Πολωνία έχει ήδη επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στις κοινωνικές συγκεντρώσεις, τα περισσότερα σχολεία είναι κλειστά και τα εστιατόρια μπορούν να κάνουν μόνο παράδοση φαγητών.
Επίσης, τόσο η Ουγγαρία όσο και η Τσεχία ανέφεραν πολλά νέα κρούσματα και θανάτους από κοροναϊό, με αξιωματούχους υγείας να έχουν προειδοποιήσει ότι η κατάσταση είναι πιθανό να επιδεινωθεί τις επόμενες εβδομάδες.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
