Quantcast
0 ΣΧΟΛΙΑ

Eurovision: Χριστιανοί μαζεύουν υπογραφές για να αποσυρθεί το «El Diablo» της Κύπρου, απειλούν να κάψουν το ΡΙΚ (VIDEO)

Οι Μεσαιωνικές απόψεις κάποιων έχουν ''ξεφύγει'' καθώς ζητούν να αποσυρθεί το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο διαγωνισμό της Eurovision, ενώ παράλληλα υπήρξε και απειλητικό τηλεφώνημα για εμπρησμό του ΡΙΚ

Σάλος έχει προκληθεί στις τάξεις των Χριστιανών που αντιδρούν έντονα στο τραγούδι που επέλεξε η Κύπρος για να την εκπροσωπήσει στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision, αφού όπως υποστηρίζουν πρόκειται για ένα τραγούδι που εξυμνεί τον διάβολο.

Μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που έχουν αρχίσει να μαζεύουν υπογραφές στο «Avaaz», με σκοπό να αποσυρθεί το συγκρινόμενο τραγούδι και να ακυρωθεί η Κυπριακή συμμετοχή στη φετινή Eurovision.

«Αγαπητοί συμπολίτες, η συμμετοχή της Κύπρου στον διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι EL DIABLO είναι σκανδαλώδης για εμάς τους Χριστιανούς. Ενώστε μαζί μας τη φωνή διαμαρτυρίας», είναι το μήνυμα που συνοδεύει την προσπάθεια για συγκέντρωση υπογραφών.

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος Θεολόγων Κύπρου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία θέτει κάποια ερωτήματα προς τη διοίκηση του ΡΙΚ, σχετικά με την επιλογή του συγκεκριμένου τραγουδιού αναφέροντας το γιατί επιλέχθηκε ένα τραγούδι που προκαλεί τόσο βάναυσα τα θρησκευτικά αισθήματα του πιστού λαού, σε ποια σημεία αυτό το τραγούδι προάγει και διαδίδει στον ευρωπαϊκό χώρο τον πολιτισμό του τόπου και γιατί η μικρή και ημικατεχόμενη Κύπρος, ένα νησί που το επισκέπτονται χιλιάδες κάθε χρόνο, θαυμάζοντας εκτός των άλλων και τα θρησκευτικά του μνημεία, να εκπροσωπείται από ένα τραγούδι που προάγει ουσιαστικά τη σατανολατρεία.

Διερωτάται ακόμα με ποια κριτήρια ορίζει η αρμόδια επιτροπή στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, για να επιλέγει τέτοιας χαμηλής ποιότητας και ηθικής τραγούδια, που μας εκπροσωπούν στο εξωτερικό και γιατί είναι τόσο δύσκολο να επιλεχθούν καλλιτέχνες από το νησί μας με ήθος και ποιότητα, που να μπορούν να προάγουν τον πολιτισμό και τη μουσική μας παράδοση σε διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς, ενώ κλείνει λέγοντας πως εάν ζητούμενο, είναι απλά και μόνο η πρωτιά, καλύτερα να μην συμμετέχουμε καθόλου αν εκπροσωπούμαστε με την κάθε διαβολική υποκουλτούρα.

Επίσης, σε ένδειξη Χριστιανισμού, υπήρξε κι ένα περιστατικό με ένα τηλεφώνημα από άγνωστους ότι θα κάψουν το κτήριο του ΡΙΚ, το οποίο τηλεφώνημα, δέχθηκε το πρωί η Γενική Διεύθυνση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, με αφορμή την επιλογή του τραγουδιού, για την Eurovision.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΡΙΚ, αναφέρει ότι το τραγούδι, το οποίο θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας, που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ’ έναν αλήτη, εξ ου και τον αποκαλεί El diablo. Όπως σημειώνει το ΡΙΚ πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό.

Ενώ προσθέτει πως μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης (το σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι μια σύνθετη ψυχολογική κατάσταση, κατά την οποία το θύμα αρχίζει και τρέφει συναισθήματα συμπάθειας ή/και αγάπης προς το θύτη του) και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητά βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία.

Το «El Diablo» έχουν γράψει οι παγκοσμίου φήμης δημιουργοί Thomas Stengaard, Jimmy «Joker» Thornfeldt, Laurell Barker και Oxa, ενώ ερμηνεύτρια είναι η Έλενα Τσαγκρινού. Η πρώτη προβολή του τραγουδιού μαζί με το videoclip παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο ΡΙΚ.

 

 


Κέρδισε έως 1.000.000€ σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς που έγιναν ποτέ!
(21+ | Παίξε Υπεύθυνα)

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ