Η ΑΕΚ τα βρήκε δύσκολα για τρεις περιόδους, αλλά ξεπέρασε την κούραση από το ταξίδι στη Λευκορωσία, τις πολλές απουσίες και τον νέο τραυματισμό που προέκυψε, αυτή τη φορά με τον Νίκο Γκίκα, για να πάρει εν τέλει τη νίκη στο ΟΑΚΑ, με 81-74 επί του Ιωνικού Νίκαιας με 81-74 για τη 12η αγωνιστική της Basket League.
Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έχει πλέον ρεκόρ 8-3 και ουσιαστικά είναι στη 2η θέση, από τη στιγμή που το Λαύριο έχασε στην Πάτρα, οπότε ο σύλλογος της ανατολικής Αττικής, έχει πλέον τέσσερις ήττες, όσες και ο Προμηθέας. Πλέον, το επόμενο παιχνίδι για τη Βασίλισσα, είναι και πάλι στο ΟΑΚΑ, σε λίγες μέρες (27/01, 17:00), με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ ξανά για την 6η αγωνιστική, λόγω της… απίθανης απόφασης του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ.
Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, η αποψινή νίκη της ΑΕΚ ήταν μεγάλη, αφού είχε κατάθεση ψυχής από τους παίκτες, κόντρα σε όλα. Ο Νίκος Γκίκας χτύπησε στα πρώτα λεπτά της 2ης περιόδου και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει υποστεί βαρύ διάστρεμμα, κάτι που φυσικά είναι πολύ άσχημο. Οι λύσεις στον «άσο» ήταν πολύ περιορισμένες, με τον Δημήτρη Μωραΐτη να μένει μόνος του, αφού ο Νίκος Ζήσης επέστρεψε στη 12άδα, αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμος και δεν έπαιξε. Θυμίζουμε ότι λείπει και ο τραυματίας, Δημήτρης Κατσίβελης. Επίσης, απών είναι και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς.
Ευτυχώς, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος (11π., 5ρ., 2ασ.) ήταν τρομερός και γύρισε το ματς στο τέταρτο δεκάλεπτο, παίζοντας «σκυλίσια» άμυνα πάνω στον Βασίλη Τολιόπουλο, ενώ πέτυχε και σημαντικούς πόντους. Ο Κιθ Λάνγκφορντ βοήθησε και αυτός στον «άσο», έχοντας 13 πόντους, 8 ασίστ και 3 κλεψίματα, όπως φυσικά και ο Μωραΐτης (2π., 4ρ., 4ασ., 1κλ.) και ευτυχώς καλύφθηκε επιτυχώς η νέα ατυχία που προέκυψε με τον Γκίκα.
Πρώτος σκόρερ για την ΑΕΚ, ήταν ο Ματ Λοτζέσκι με 21 πόντους (6/8δ., 3/7τρ.), που ήταν «πιστόλι» και έδειξε ότι έχει αρχίσει να παίρνει ξανά τα… πάνω του. Νταμπλ-νταμπλ έκανε ο Γιανίκ Μορέιρα, με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ (5αμ.-5επ.), ενώ είχε και 3 τάπες. «Γεμάτο» ματς έκανε για μία ακόμα φορά, ο Γιόνας Ματσιούλις (12π., 8ρ., 5ασ., 2τάπ., 1κλ.). Να προσθέσουμε ότι για τον Ιωνικό, ο δανεικός από την ΑΕΚ, Βασίλης Τολιόπουλος, είχε 8 πόντους (1/4δ., 2/7τρ.), 3 ριμπάουντ (2αμ.-1επ.), 3 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 26 λεπτά συμμετοχής.
Η αρχική πεντάδα της ΑΕΚ είχε τον Μωραΐτη στον «άσο», τον Λοτζέσκι ως σούτινγκ γκαρντ, τον Ματσιούλις στο «τρία», τον Κίνγκσλεϊ ως πάουερ φόργουορντ και τον Μορέιρα σε θέση σέντερ. Ναι μεν η Βασίλισσα προηγήθηκε με 5-0 στο 1’, με ένα τρίποντο και ένα δίποντο του Λοτζέσκι, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν πιο φρέσκοι σε ενέργεια και πέρασαν μπροστά στο 4’, με σκορ 6-5, ενώ στο 8’ ήταν μπροστά με 16-10. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με την Ένωση να είναι πίσω με 18-14.
Στη 2η περίοδο, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 21-16 στο 11’, έπειτα από τρίποντο του Τολιόπουλου, αλλά αυτό δεν ήταν το χειρότερο για την ΑΕΚ, αφού στην επόμενη φάση, ο Γκίκας στάθηκε άτυχος, αφού πάτησε με το αριστερό πόδι του, πάνω στο πόδι του Μαυροκεφαλίδη και γύρισε τον αστράγαλο, βγαίνοντας υποβασταζόμενος από το παρκέ και με εμφανείς πόνους, αφού έβγαλε κραυγές. Στον πάγκο, αμέσως του τοποθετήθηκε πάγος και λίγο αργότερα έφυγε υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια. Στο 15’, η ΑΕΚ πέρασε μπροστά ύστερα από ώρα, με 27-26, με λέι απ, του Λάνγκφορντ, αλλά ο Αμερικανός δέχθηκε τεχνική ποινή στο 16’, αφού του κράτησε το χέρι ο Πρίτζετ, αλλά οι διαιτητές έδωσαν φάουλ κατά του παίκτη της Βασίλισσας και ακολούθησε διαμαρτυρία. Έτσι, στο 17’, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να προηγούνται με 31-27. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, βρήκε την ΑΕΚ να είναι πίσω στο σκορ με 37-33.
Όσον αφορά στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ αρχικά βρέθηκε να χάνει με 6 πόντους διαφορά και συγκεκριμένα με 39-33 στο 21’, αλλά υπήρξε αντίδραση, με ένα σερί 10-3, το οποίο ολοκληρώθηκε στο 23’ με φόλοου του Μορέιρα, ο οποίος έκανε έτσι το 43-42 υπέρ του δικεφάλου. Παρόλα αυτά, η έλλειψη ενέργειας επέτρεψε στους αντιπάλους να το πιστεύουν ολοένα και περισσότερο. Μάλιστα, στο 28’ με τρίποντο του Χουγκάζ, ο Ιωνικός έφτασε να προηγείται με 7 πόντους διαφορά και συγκεκριμένα με 55-48. Η 3η περίοδος έκλεισε με την ΑΕΚ να μειώνει σε 56-53, με τον Λάνγκφορντ να πετυχαίνει τζαμπ σουτ στην εκπνοή.
Πάμε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου στο 31’, ο Λοτζέσκι με άλεϊ-ουπ δίποντο από ασίστ του Λάνγκφορντ, έβαλε μπροστά την ΑΕΚ με 57-56, ενώ στο ίδιο λεπτό, το σερί του δικεφάλου έφτασε στο 6-0, με λέι απ, του Λάνγκφορντ, που έκανε το 59-56. Στο 34’, με τρίποντο του Ρογκαβόπουλου, η Βασίλισσα προηγήθηκε με 64-61, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό (35’), ο Ματσιούλις με δίποντο και τρίποντο έκανε τρο 69-61. Μάλιστα, με τρίποντο του Ρογκαβόπουλου στου 36’, η Ένωση προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά, με σκορ 72-61, έχοντας 11-0 σερί σε εκείνο το σημείο. Στο 38’, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 74-72, αλλά εκεί ήρθε το μεγάλο τρίποντο του Λάνγκφορντ, που έκανε το 77-72, με 1:22’’ να μένουν για τη λήξη. Ο Ιωνικός μείωσε σε 77-74 με 2/2 βολές του Πρίτζετ στα 1:04’’, ενώ ο Λοτζέσκι με δίποντο στα 42’’, έκανε το 79-74. Οι φιλοξενούμενοι αστόχησαν σε τρίποντο και ο Λάνγκφορντ είχε 2/2 βολές στα 18’’ πριν από τη λήξη, διαμορφώνοντας το τελικό 81-74 υπέρ της ΑΕΚ, αφού ακολούθησε άστοχο τρίποντο του Χόλογουελ για τον Ιωνικό.
Διαιτητές: Π. Παπαπέτρου-Παναγιώτου-Κατραχούρας.
Τα δεκάλεπτα: 14-18, 33-37, 53-56, 81-74.
ΑΕΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Μορέιρα 16, Λάνγκφορντ 13 (1), Ματσιούλις 12 (2), Γκίκας, Μωραΐτης 2, Λοτζέσκι 21 (3), Ρογκαβόπουλος 11 (2), Κίνγκσλεϊ 2, Σλότερ 4.
ΙΩΝΙΚΟΣ (Βαγγέλης Αγγέλου): Πετρόπουλος 2, Πρίτζετ 12 (1), Χατζηκυριάκος, Βλάχος, Γιώτης, Μαυροκεφαλίδης 18, Χόλογουελ 11 (1), Μουσταφά 8, Τολιόπουλος 8 (2), Χουγκάζ 15 (3).
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Είναι τραγικό να λέμε για "κατάθεση ψυχής" οτι "γυρισαμε το παιχνίδι" και να πανηγυρίζουμε.... κι όλα αυτά για ενα μάτς με τον Ιωνικό που εκ προοιμίου ή διαφορά ξεκινούσε από τους 20 πόντους. Φταίνε πολλά, η ομάδα καρκινοβατεί, μπάσκετ δεν παίζει, και σε όλα τα κρίσιμα μάτς έχει ηττηθεί (ΠΑΟ, Προμηθεα, Χολον, κλπ) μάλλον κακός σχεδιασμός που θα φέρει κι αλλα δεινά και στεναχώριες....
Ένα ματς να πάρουμε άνετα και τι στον κόσμο... Να ξεκινήσουμε και να τελειώσουμε με 20 ποντους σταθερά... Εκεί με όλους να μας βγαίνει η πίστη εμάς. Πετύχαμε φέτος τον Παναθηναϊκό στα μαύρα του τα χάλια και εμείς είμαστε χειρότεροι ακόμα. Χάνεται τεράστια ευκαιρία φέτος για να πάρουμε πρωτάθλημα. Γιατί δεν πιστεύω να περιμένει κανείς με αυτή την ομάδα να το πάρουμε...
Λέτε να γίνει καν μπαμ και να έρθει ο παπά ;
τραυματισμοι αστοχια κακοδαιμονία και μια διαρκη μιζερη κακοπροαιρετη κριτική απο ολους τους αστειχειωτους με το αθλημα παρολα αυτα μπραβο στα παιδια περαστικα στον Νικολα και συνεχίζουμε μονο ΑΕΚ
Αυτό κύριοι δεν είναι ΑΕΚ... Αυτό είναι μία κατ’ ευφημισμόν ομάδα που σε κάθε αγώνα εμφανίζεται ολοένα και χειρότερη. Δεν γνωρίζω εάν την ευθύνη την έχει ο προπονητής, οι παίκτες ή η διοίκηση, η ουσία είναι το τι βλέπουμε εμείς ως τελικό αποτέλεσμα. Και η εικόνα είναι αρνητική.
Δεν γίνεται η ομάδα να περιμένει τα ξεσπάσματα ενός παίκτη για να πάρει εμπρός και να μην υπάρχει καμία παρεμβατικότητα από τον προπονητή. Δεν έχει καμία σημασία το αποτέλεσμα, ειδικά όταν έχουμε... ΣΥΝΕΧΕΙΑ απέναντί μας μία από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος.
Ολόκληρο το σύνολο παρουσιάζει ένταση και εκνευρισμό, ακόμη και σε στιγμές του ματς όπου θα έπρεπε να επικρατεί ηρεμία. Καταλαβαίνεις ακόμη και από τις κινήσεις των παικτών ότι δεν είναι ευδιάθετοι, ούτε ορεξάτοι. Εγώ προσωπικά αυτό διακρίνω, και στις νίκες και στις ήττες του τελευταίου διαστήματος.
Όποια κι αν είναι τα κενά ή οι ελλείψεις στο ρόστερ, οι βασικές αρχές θα έπρεπε να τηρούνται. Γρήγορες επιστροφές στην άμυνα, αξιοποίηση των φάουλ, αργές επιθέσεις κι όχι βιασύνες, σωστό ροτέισον, αξιοποίηση των τάιμ-άουτ για να ανακοπεί ο ρυθμός του αντιπάλου.
Στα δικά μου μάτια, έχοντας ήδη ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και την φάση των ομίλων του BCL, η ομάδα εμφανίζεται χειρότερη σε σχέση με πέρυσι. Η σκληράδα που βλέπαμε στην άμυνα, εφέτος πηγαίνει περίπατο, ενώ το «γέμισμα» του ρόστερ κατάφερε να αφήσει κενά στην περιφέρεια.
Φτάσαμε να έχουμε τέσσερις ξένους στις θέσεις των ψηλών, ενώ το κενό στα γκαρντ υφίσταται από την φυγή του Ράις το φθινόπωρο. Με αυτά τα δεδομένα, εκ του αποτελέσματος ο σχεδιασμός αποδεικνύεται αποτυχημένος.
Εάν δεν υπάρξει... τρομακτική βελτίωση το επόμενο διάστημα, η ομάδα δεν θα έχει τύχη στην επίτευξη των στόχων της. Και για αυτό θα ευθύνονται όλοι!
ΥΓ: Για να λέμε και τα θετικά, μπράβο στον Μωραΐτη και τον Ρογκαβόπουλο που έφτυσαν αίμα σήμερα για να καλύψουν τα κενά στην περιφέρεια, μετά και τον τραυματισμό του Γκίκα. Είναι αδιανόητο για εμένα να μην γίνει άμεσα κίνηση για γκαρντ, μήπως και διορθωθεί η εικόνα της ομάδας στη συνέχεια.
Δε βλέπω καμία διαφορά με πέρυσι, το ίδιο άναρχο μπάσκετ παίζουμε κοντά 2 χρόνια τώρα. Το πρόβλημα στα guard δεν λύνεται με παίχτες τύπου Ράις και Ρέυ. Δεν παίζει κανείς πλην του Κατσίβελη σοβαρή άμυνα. Όλα τα guard χάνουν εύκολα τον παίχτη τους στο 1-1 και μετά αναρωτιόμαστε τι φταίει. Δεν βγαίνουν τα man to man, είμαστε τσακωμένοι και με τη ζώνη. Βοήθειες στην άμυνα και προσαρμογές αγνοούνται. Αστοχία στο ρόστερ δε μπορώ να πω ότι έχει γίνει, γιατί αυτή είναι η επιθυμία του coach. Να... ΣΥΝΕΧΕΙΑ έχει πολλούς εξαιρετικούς σουτέρ, άσχετα αν δε μπορούν να προσφέρουν και στις 2 άκρες του παρκέ. Όταν επανέλθουν οι τραυματίες θα ανέβει η ομάδα, αλλά υπέρβαση δεν περιμένω ούτε και αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού.
Πέρυσι θεωρώ ότι υπήρχε μεγαλύτερη συνέπεια στην άμυνα. Και επιθετικά υπήρχαν σταθερές ακόμη κι όταν η ομάδα είχε απουσίες λόγω τραυματισμών. Εφέτος όμως η αξιοποίηση των παικτών και η διαχείριση του ρόστερ μοιάζει να είναι λάθος, το οποίο μάλιστα δεν διορθώνεται.
ς, το οποίο αν και δεν χρησιμοποιήθηκε πολύ, απέδωσε και στις δύο πλευρές του παρκέ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Λοτζέσκι. Ήρθε ως βασική λύση στη θέση 3, κι όμως έπρεπε να μείνει εκτός ο Γιάνκοβιτς για να τον δούμε να αγωνίζεται ως βασική επιλογή και να παίρνει πρωτοβουλίες.... ΣΥΝΕΧΕΙΑ Τους πρώτους μήνες δεν τον είδαμε και αντί να καθιερωθεί ως κύριος επιθετικός πυλώνας, χανόταν.
Για την άμυνα man-to-man που αναφέρεις, διαφωνώ. Το πρόβλημά μας είναι στις συνεργασίες κοντού-ψηλού του αντιπάλου (δηλαδή στο 2-εναντίον-2). Όπως και με τις προσαρμογές διαφωνώ, πιστεύω ότι είναι κυρίως πρόβλημα αποστάσεων.
Με την δόμηση του ρόστερ συμφωνώ κι εγώ με τον προπονητή, με την προϋπόθεση όμως να υπάρχει σωστή αξιοποίηση και να διορθώνονται τα λάθη που προκύπτουν...
Το κενό στα γκαρντ το βλέπουμε εδώ και τόσο καιρό. Εάν είχε υπάρξει προσθήκη νωρίτερα, ο παίκτης που θα ερχόταν θα είχε βοηθήσει στα τελευταία παιχνίδια που η ομάδα έχει αποδεκατιστεί από τους τραυματισμούς. Εμείς αντιθέτως ενώ βλέπαμε το πρόβλημα, το αφήσαμε να γιγαντωθεί.
Βέβαια, για να λέμε όλη την αλήθεια, για ένα διάστημα η ομάδα έδειξε να καμουφλάρει το κενό αυτό με επιτυχία, με την αξιοποίηση του Κατσίβελη στην περιφέρεια και το δίδυμο Λοτζέσκι-Γιάνκοβιτ
Τα προβλήματα όμως στις θέσεις των γκαρντ δεν φανερώθηκαν χθες. Από τις αρχές Δεκέμβρη ήταν εμφανές ότι πλέον απαιτείται προσθήκη, η οποία και δεν έγινε ποτέ. Ήταν αυτονόητο ότι θα το βρει μπροστά της η ΑΕΚ, όπως και έγινε με Λαύριο, Σολέ, Χάποελ Χολόν και Προμηθέα.
Πλέον ο σχεδιασμός που έγινε, όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν πρόκειται να «βγει». Η πλάστιγγα γέρνει προς την «αποτυχία». Εάν δεν υπάρξει προσθήκη Έλληνα παίκτη στην περιφέρεια και επιλεγεί η λύση ξένου, τότε θα θυσιαστεί κάποιο βασικό μέλος της ομάδας από την εξάδα.
Είσαι λάθος,με τι παίχτες να παρέμβει ο προπονητής, 6 παίχτες έμειναν ολοι και όλοι,ο Μωραιτης δυστυχώς δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος.Πεσανε όλες οι απουσίες μαζεμένες και ειδικά στην περιφέρεια,δεν μπορεί να κριθεί έτσι ο προπονητής και η ομάδα,με 6-7 παίχτες και μάλιστα μεγάλης ηλικίας οι πιο πολλοί,,ποιος προπονητής θα σου παρουσίαζε καλύτερο σύνολο;Συμφωνώ ότι πρέπει να γίνει προσθήκη,ποιος όμως να φύγει;Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να φύγει ο λοτζεσκι,ο οποίος είναι... ΣΥΝΕΧΕΙΑ σίγουρα καλύτερος από σλοτερ και Μόουζες,αλλά είναι στην μονή θέση που υπάρχουν από πίσω 2 παίχτες(ρογκα-γιανκοβιτς),ενώ στην θέση του Μόουζες μπορεί να βοηθήσει μόνο ο ματσιουλις.αα
Αν φύγει ο σλοτερ,μένουμε μόνο με Μορέιρα αφού Γόντικας και Μαυροειδής δεν υπολογίζονται.Τι να πω,δύσκολο σταυρόλεξο για την ομάδα.
Φίλε dtsioux, πρώτον ο Ιωνικός είχε αντίστοιχες ελλείψεις με τις δικές μας. Παρ' όλα αυτά, το παιχνίδι του το έκανε μία χαρά και μάλιστα, εάν έπαιρνε την νίκη στο τέλος, η συντριπτικότατη πλειοψηφία θα μιλούσε για δίκαιο αποτέλεσμα.
Δεύτερον, από τον Νοέμβριο γινόταν η συζήτηση για την προσθήκη ενός περιφερειακού (φτάνουμε Φλεβάρη), αφού ούτε ο Ζήσης, ούτε και ο Λάνγκφορντ παρουσίαζαν την εικόνα που ήθελε η ομάδα. Πόσο... ΣΥΝΕΧΕΙΑ μάλλον όταν το κενό του Ράις δεν καλύφθηκε ποτέ.
Τρίτον, το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες απουσιάζουν για τόσο καιρό, είναι δυνατόν να αποτελέσει δικαιολογία σε αυτό το επίπεδο; Είσαι η ΑΕΚ και οφείλεις όποτε διακρίνεις ελλείψεις, να ενισχύεσαι σωστά. Εάν για παράδειγμα ο Ζήσης λείψει για άλλους δύο μήνες και η ομάδα αποφασίσει να τον περιμένει να γυρίσει δίχως προσθήκη (υποθετικό σενάριο), κρίνεις ότι αυτή θα ήταν μία σωστή επιλογή; Φαντάζομαι πως όχι.
Εμένα η ομάδα δεν μου βγάζει την σιγουριά που μου έβγαζε πέρυσι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Παρουσιάζει μεγάλη αστάθεια, σίγουρα παίζουν ρόλο και οι απουσίες σε αυτό, αλλά δεν γίνεται να περιμένουμε διαρκώς παίκτες να επιστρέψουν. Γι' αυτό υπάρχει το δικαίωμα προσθηκών καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Εάν εσένα προσωπικά η ομάδα σου καλύπτει τα θέλω, είναι δεκτό αλλά δεν συμφωνώ. Κατά τη γνώμη μου, το κενό στα γκαρντ έχει πάει πολύ πίσω την ομάδα και ο προπονητής δείχνει να μην μπορεί να προσαρμόσει κατάλληλα το σύνολο στις τωρινές συνθήκες.
Αντιμετωπίζουμε έναν αντίπαλο που δεν έχει σημείο αναφοράς στη ρακέτα του, κι αντί να τον χτυπήσουμε στο λόου ποστ, επιλέγουμε τα μακρινά σουτ, τα οποία μάλιστα δεν μας βγαίνουν. Ανασταλτικά, αντί να αλλάζουμε διαρκώς τα μαρκαρίσματα σε κάθε σκριν προκειμένου να ωθήσουμε τον αντίπαλο να βρει τα μισ-ματς στην δική μας ψηλή αμυντική γραμμή, στήναμε ανούσιες παγίδες που έδιναν την ελευθερία στον αντίπαλο να σουτάρει από μακριά.
Μηδενική αξιοποίηση των φάουλ, κακό ροτέισον, κακή χρήση των τάιμ-άουτ για να ανακοπεί ο γρήγορος ρυθμός του παιχνιδιού σε σημεία που δεν μας ταίριαζε... Εγώ αυτά διέκρινα σήμερα. Εάν εσύ είδες σωστή χρήση των φάουλ, σωστές αλλαγές παικτών και σωστή χρήση των τάιμ-άουτ, επίσης δεκτό αλλά διαφωνώ ξανά.
Από 'κει και πέρα, γιατί πάντοτε πρέπει να κοιτάμε και την συνέχεια, έτσι όπως έχει δομηθεί το ρόστερ, σε πιθανή προσθήκη ξένου γκαρντ δύο είναι οι παίκτες που θέτουν υποψηφιότητα για αποχώρηση: Λοτζέσκι και Σλότερ. Ο πρώτος είναι ο καλύτερος σουτέρ της ομάδας, ο δεύτερος είναι ο καλύτερος αμυντικός ψηλός.
Διαλέγεις και παίρνεις (για την ακρίβεια, διαλέγεις και χάνεις)...
Μπασκετικο το αρθρο, οκ συγγνωμη εκ των προτερων. Ρε μαγκες, ποσα παραπανω να δινει ο γαυρος στον παπ για να τον παρει και δε μπορουμε εμεις? Τι διαλο?
Σίγουρα πολύ περισσότερα για να καταλήξει εκεί φίλε μου. Εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση ,γιατί να δηλώνουν οι παίκτες που είναι επαγγελματίες εντελώς και το κύριο κίνητρο είναι το χρήμα," στην Ελλάδα θα επέστρεφα μόνο για ΑΕΚ " και τέτοια γραφικά...Εκτιθεται ο κάθε κύριος Σωκράτης με τέτοιες δηλώσεις..
Το διορθώνω το σχόλιο. Είδε δηλώσει το 2014 " έχει προτεραιότητα η ΑΕΚ αλλά αν δε με θέλει θα πάω οπουδήποτε ". Να είμαστε δίκαιοι.
Ίσως ήρθε η ώρα να χαιρετίσει ο λανγκφορντ.Θα βγούνε σκόρερ στην ομάδα αλλά δυστυχώς με λανγκφορντ ξέρουν πως θα μας παιξουν
Η νίκη ήρθε γιατί στην 4η περίοδο οι Σλότερ και Ρογκαβόπουλος έκαναν την άμυνα πιο σκληρή και αποτελεσματική. Η ποιότητα στην επίθεση είναι αναμφισβήτητη ακόμα και με τόσες απουσίες. Δυστυχώς όμως οι Λάγκφορντ και Λοτζέσκι δεν παίζουν άμυνα. Πρέπει ακόμα και αυτοί οι παίκτες που είναι καθαρά σκόρερ, να προσπαθήσουν περισσότερο στην άμυνα, διαφορετικά πολύ δύσκολα θα επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας. Χρειάζεται προσθήκη περιφερειακού άμεσα, μετά και τον τραυματισμό του Γκίκα.... ΣΥΝΕΧΕΙΑ Πολύ καλός σήμερα ο Ρογκαβόπουλος αλλά και ο Μωραίτης όσο έπαιξε ήταν επαρκής ως άσσος. Η μόνη σταθερή αξία στην ομάδα ο Ματσιούλις ο οποίος αποδίδει σχεδόν πάντα αυτό που μπορεί. Συνολικά πάντως παρά την νίκη η ομάδα προβλημάτισε αλλά πιστεύω με την επιστροφή των τραυματιών και ίσως την προσθήκη ενός περιφερειακού η ομάδα θα βελτιωθεί. Στην επίθεση παρά την ποιότητα που υπάρχει περιμένω κάποια στιγμή να δω λιγότερες ατομικές προσπάθειες και περισσότερους συνδυασμούς και ασίστ.
Θα θελα εκτος απο τον Ματσιουλης να προσθεσω και τον Μορειρα, ειναι παντα πολυ καλος επιθετικα, ενω τελευταια ανεβαινει και αμυντικα.Σημερα ηταν αρκετα καλος και αμυντικα ενω ειχε και 2-3 κοψιματα
δεν ηταν καλη η ομαδα σήμερα ειχε και την ατυχία με τον Γκικα και εδεσε το γλυκο
Μόνο με 1 παικτη στον ασσο δεν υπάρχει ομάδα να παίζει ,παλι καλα που κερδίσαμε
πρέπει να πάρουμε παίκτη γκαρντ αλλά βλέπω να μην εχει αποφασισθεί ποιος ξενος θα φυγει
εκτός και γίνει η έκπληξη με Τολιοπουλο που ανήκει στην ΑΕΚ και μπορεί να αποκτηθεί
δεν πανηγυρίζει κανενας για την νικη επι του ιωνικου αλλα με την ατυχια που εχει η ομαδα στο τελος... ΣΥΝΕΧΕΙΑ αυτο με
τραει
Ο ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΤΟΝ ΓΑΥΡΟ. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ!!! ΚΑΙ ΕΔΩ ΝΑΙ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ Η ΑΕΚ Η ΜΕΛ
Τα πράγματα έχουν ως εξής κατά τη γνώμη μου: Το ζενίθ απόδοσης επί Παπαθεοδώρου η ομάδα το έφτασε στο ματς με τον ΠΑΟ τον Ιανουάριο 2020. Μετά έγιναν τα εξής:
1. έφυγε Σαντ Ρος που ήταν ο πιο κομβικός παίχτης στο σύστημα του κοουτς Παπαθεοδώρου και ήρθε ο πολύς Ζήσης που όμως δεν είναι πλέον στο επίπεδο που ήταν πριν 4 χρόνια και άρα η ζυγαριά κλείνει προς αποδυνάμωση του ρόστερ.... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
2. Τέλος ο κόσμος από κέρκιδες που δίνει τόνο και μεγαλύτερη ένταση στην προσπάθεια της ομάδας ειδικά στην άμυνα. Αυτη η επιροοη της κερκίδας αφορά και τον προπονητή σαφώς. Ναι οκ επηρεάζει όλες τις ομάδες αλλά κυρίως αυτές που έχουν μάθει να παίζουν με καυτές κερκίδες.
3. Έφυγε το καλοκαίρι ο Ρέι που νομίζω ότι ήταν ο πιο κομβικός επιθετικά παίκτης μετά τον Κιθ. Μη ξεχνάμε ότι στον τελικό κυπέλλου με τον κύριο αντιπαλο μας Προμηθέα τα τελευταία χρόνια, τον καθάρισε αυτός ο παίκτης. Επίσης δεν αντικατάσταθηκε ούτε αυτός επάξια παρά μόνο για τα παιχνίδια για την κούπα του bcl, στην αρχή της σεζόν. Ο Κατσιβελης και ο Μωραιτης ( που όμως αξίζει να ψηθεί κι άλλο για το μέλλον) δεν κάνουν έναν Ρέι. Απλά πράγματα λέω νομίζω.
4. Έφυγε σουτέρ Γιαννόπουλος για να έρθει σουτέρ λοτζεσκι. Μέχρι τώρα περίπου ίσα βάρκα ίσα νερά αλλά με το μείον ότι τρώει θέση ξένου ο Ματ.
5. Στους ψηλούς φέτος βελτίωση επιθετικά σαφώς αλλά όσο καιρό λείπει ο Σλοτερ υπάρχει αμυντικό θέμα σαφές. Πάντως χειρότεροι στους ψηλούς δεν είμαστε.
Άρα συμπερασματικά αποδυνάμωση περιφέρειας και σε δημιουργία και σε άμυνα και σε σκορ σε συνδυασμό με έλλειψη φόρας από κερκίδα έχουν φέρι αυτή την άσχημη εικόνα.
Τι πρέπει να γίνει τώρα για να βελτιωθεί η εικόνα. Σίγουρα να έρθει ένας αντι-Ρει στην περίφερεια για αρχή που είναι πιο εύκολο από το να βρεις πολυεργαλειο Σαντ Ρος που θα κολλήσει με την ομάδα άμεσα. Επίσης το προπονητικό επιτελείο να βάλει λίγο παραπάνω ένταση στην άμυνα με κάποιο τρόπο...
Πέρα από την όλη κριτική για τον σχεδιασμό της ομάδας κλπ πρέπει να παραδεχτούμε ότι μας κυνηγάει μεγάλη ατυχία φέτος. Νισαφι
Βλέπω μία ΑΕΚ αδούλευτη και στατική με φανερή έλλειψη αθλητικότητας.Όλοι οι ξένοι μας είναι άνω των 34 ετών.Το σύστημα η μπάλα στον Κιθ και οι υπόλοιποι παρακολουθούμε τι θα κάνει δε νομίζω ότι θα μας πάει μακριά.Εντάξει υπάρχουν οι τραυματισμοί,οι ατυχίες αλλά δεν έχω δει να καθαρίζει ένα ματς άνετα.Σήμερα 30 ΄ κυνηγούσαμε στο σκορ τον Ιωνικό.Δεν μπορούμε να πάρουμε μια διαφορά 7-8 πόντων και όταν την πήραμε είναι ζήτημα αν τη κρατήσαμε για 2΄.Μακάρι να διαψευστώ αλλά δεν είμαι αισιόδοξος.
Πόσο χαίρεσαι να βλέπεις Έλληνες μικρούς να είναι πρωταγωνιστές, να κρίνουν παιχνιδια, έστω και με έναν υποδεέστερο αντίπαλο και πόσο λυπάσαι ταυτόχρονα που ο λόγος που παίζουν είναι οι τραυματισμοί μεγαλύτερων..
Βλέπω μία ΑΕΚ αδούλευτη και στατική με φανερή έλλειψη αθλητικότητας.Όλοι οι ξένοι μας είναι άνω των 34 ετών.Το σύστημα η μπάλα στον Κιθ και οι υπόλοιποι παρακολουθούμε τι θα κάνει δε νομίζω ότι θα μας πάει μακριά.Εντάξει υπάρχουν οι τραυματισμοί,οι ατυχίες αλλά δεν έχω δει να καθαρίζει ένα ματς άνετα.Σήμερα 30 ΄ κυνηγούσαμε στο σκορ τον Ιωνικό.Δεν μπορούμε να πάρουμε μια διαφορά 7-8 πόντων και όταν την πήραμε είναι ζήτημα αν τη κρατήσαμε για 2΄.Μακάρι να διαψευστώ αλλά δεν είμαι αισιόδοξος.
Μπορεί να μου εξηγήσει καποιος γιατι στα περισσοτερα παιχνίδια φετος κυνηγάμε το σκορ? Υποτίθεται με αυτή την ομαδα που έχουμε ότι επρεπε να γίνεται το αντίθετο...
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πώς γίνεται οι αντίπαλοι της ΑΕΚ να βάζουν απίθανα τρίποντα (μαρκαρισμένοι) με ταμπλό σε κάθε ματς; (και δεν το λέω για δικαιολογία)
Απογοήτευση η Βασίλισσα φέτος. Διώξτε τον επιτέλους να πάμε παρακάτω. Κοιμάται όρθιος...
Όντως η ομάδα έχει προβλήματα. Εγώ πάντως θέλω να σταθώ στο πόσο καλύτερη έγινε η άμυνα μας όταν έπαιξε ο Slaughter . Ένιωθες μια σιγουριά. Κρατάμε τους βαθμούς της νίκης.
Διώξτε τον πριν κλάψουμε πικρά...δεν κερδίζουμε έτσι τον ΠΑΟΚ πάντως
Να ανοιξουν τα νηπιαγωγια να παρεις παγουρινο , γιοκο τσοκο και κασετινα να ηρεμησεις .
Slaughter μου χες λείψει ρε φίλε
σε ολους μας σημερα επαιξε 5 λεπτα σοβαρη αμυνα και ειχε αποτελεσμα
Θελουμε πλειμεικερ σιγουρα και συντομα κατα τ αλλα πιατευω οτι οταν εινςι παλι ολοι πισω και υγιεις θα ειναι πολυ διαφορετικη η ομαδα ,ολο ατυχιες φετος και με κορονοιο και με τραυματισμους ,μην ξεχναμε οι στο μπασκετ και η μια απουσια ειναι προβλημα ποσο μαλλον που 1 μηνα παιζουμε με 2 εως 5 απουσιες σε καθε αγωνα.
Διώξτε τον πριν κλάψουμε πικρά...δεν κερδίζουμε έτσι τον ΠΑΟΚ πάντως
Ρε Παπαθεοδώρου ακόμα εδώ είσαι. Φύγε μόνος σου και πάνε στο καλό. Ματς με ανύπαρκτους τα κάνεις θρίλερ. Μεχρι πότε? Δεν είναι η πρώτη φορά
Προφανώς άθλια εμφάνιση. Από την άλλη, παίζαμε με 8 παίχτες (δύο περιφερειακούς). Αν δε γυρίσουν όλοι και δεν ενσωματωθεί ο compo guard δε θα έχουμε σαφή εικόνα. Αν ο Παπαθεοδώρου έχει για κάτι ευθύνη είναι ότι προφανώς έχει συμμετοχή στην στελέχωση αυτού του τελείως ανισόρροπου ρόστερ. Κατά τα άλλα, δεν ευθύνεται για το φετινό 32% στα τρίποντα, το 53% στα δίποντα και το 72% στις βολές....
Σήμερα τη νίκη την πήρε η φανέλα της ΑΕΚ! Κακό μπάσκετ , ελλείψεις και αντίπαλος με πολλή ενέργεια. Χρειάζεται επειγόντως οργανωτής - σκόρερ στην περιφέρεια καθώς είναι εμφανής η τρύπα εκεί. Μωραίτης καλός μόνο για ρυθμό και άμυνα , δυστυχώς υστερεί πάρα πολύ στο σούτ. Λανκφορντ σαφώς σε πιο κάτω ταχύτητα από πέρυσι , Ζήσης και Κατσίβελης (όταν επιστρέψουν) δεν έχουν το σκόρ , άρα επειγόντως ενίσχυση.
Απ όπου κι αν το πιάσεις,η ομάδα έχει τρομερά προβλήματα!!!! Φοβάμαι πως με τον παοκ,αν και είναι εντελώς άκυρο που ξαναπαιζουμε το ματς, θα είναι θαύμα αν κερδίσουμε!!! Ποντάρω μόνο στον εγωισμό των παιχτών,λόγω της επανάληψης του αγώνα!!! Πολλά προβλήματα η ομάδα!!! Πάρα πολλά!!! Θέλει ψυχραιμία απ' όλους μας!!!
θελουμε πλειμεικερ και παιχτες σκληρους και αθλητικους τυπου Μοουζες.Οχι αλλο Γκικα οχι αλλο Κατσιβελη οχι αλλο.Να δω πως θα βγαλουμε τον ομιλο στο bcl.
Με τις απουσιες που εχει η ομαδα η νικη ειναι αυτη που μετραει στο τελος της βραδιας...Οσον αφορα την εμφανιση της ομαδας σιγουρα συνολικα δεν ηταν καλη αλλα η ομαδα εδειξε χαρακτηρα στα δυσκολα σημεια...Καθοριστικοι λοτζεσκι λαγνκφορντ και μορειρα...Αν και δεν παρει και τωρα περιφερειακο η ΑΕΚ θα ειναι μεγαλο λαθος μετα και τον τραυματισμο του γκικα..
Πολύ σημαντική νίκη που μας στέλνει και με την βούλα στην 2η θέση ,έστω και προσωρινά κόντρα σε όλα τα προβλήματα που είχαν προκύψει.
ΜΠΡΆΒΟ ΜΩΡΗ ΑΕΚΑΡΑ !! ΦΟΒΕΡΌΣ Ο ΡΟΓΚΑ ΣΗΜΕΡΑ!!
το σκοτωσαμε το θηριο πατριωτες.................
Άντε πάλι..ποια μεγάλη νίκη ρεεεεεε!