BUNDESLIGA - 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΜΑΪΝΤΖ - ΛΕΙΨΙΑ: 3-2
Γήπεδο: Opel Arena
Σφαλιάρα για τη Λειψία που γνώρισε την ήττα με 3-2 και ανατροπή από τη Μάιντζ στην «Opel Arena», κάνοντας ένα τεράστιο δώρο στην Μπάγερν Μονάχου που άνοιξε ακόμα περισσότερο τη διαφορά. Εκρηκτικό πρώτο ημίχρονο από τις δύο ομάδες, με τους «ταύρους» του Γιούλιαν Νάγκελσμαν να παίρνουν δύο φορές προβάδισμα και τους «καρναβαλιστές» που παλεύουν για τη σωτηρία τους, να βρίσκουν δύο φορές την ισοφάριση. Το δεύτερο μέρος στη Λειψία πιθανότατα προσπαθούν να αντιληφθούν πότε παίχτηκε, αφού οι «ταύροι» δεν εμφανίστηκαν ποτέ στον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας την ευκαιρία στη Μάιντζ να σκοράρει για την ολική ανατροπή και στη συνέχεια να κρατήσει ανέλπιστα εύκολα το υπέρ της σκορ.
Η Λειψία είχε την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 11' με τον Σόρλοθ να περνά για τον Σάμπιτσερ που σούταρε στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω, ενώ στο 15' άνοιξε το σκορ με σουτ και πάλι του Σάμπιτσερ να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Ζέντνερ και στην επαναφορά τον Άνταμς από κοντά να κάνει το 0-1. Στο 19' η Μάιντζ είχε καλή στιγμή με τον Ντα Κόστα να γυρίζει και τον Κουάισον με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα λίγο έξω, ενώ στο 24' έφερε το ματς στα ίσα με τον Λάτσα να εκτελεί ένα φάουλ, τον Ονισίβο να παίρνει την κεφαλιά που απέκρουσε ο Γκουλάστσι αλλά στην επαναφορά ο Νιακατέ από κοντά έκανε το 1-1. Στο 30' οι «ταύροι» πήραν και πάλι προβάδισμα με τον Ανχελίνιο να βγάζει σέντρα για τον Χαϊντάρα που πήρε την κεφαλιά, ο Λάτσα έκανε λάθος και η μπάλα στρώθηκε στον Χάλτσενμπεργκ που από κοντά έκανε το 1-2. Στο 35' οι «καρναβαλιστές» έφεραν το ματς στα ίσα με τον Λάτσα να εκτελεί ένα κόρνερ και τον Μπελ με κεφαλιά να στρώνει στον Νιακατέ που από πολύ κοντά έκανε το 2-2.
Στο 50' και την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους η Μάιντζ πέτυχε την ολική ανατροπή με τον Ντα Κόστα να κάνει μαγική ενέργεια από δεξιά και γύρισμα για τον Μπαρέιρο που πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, πρόλαβε την έξοδο του Γκουλάστσι κι έκανε το 3-2.
ΜΑΪΝΤΖ: Ζέντνερ, Γιούστε, Μπελ, Νιακατέ, Ντα Κόστα, Λάτσα (66' Οζτουνάλι), Μπαρέιρο (86' Μπούρκαρντ), Κορ (79' Τάουερ), Εμουενέ (66' Στέγκερ), Ονισίβο, Κουάισον (66' Σζάλαϊ)
ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάστσι, Όρμπαν, Ουπαμεκανό, Χάλτσενμπεργκ (55' Ενκουκού), Σάμπιτσερ, Όλμο (77' Χουάνγκ), Χαϊντάρα (61' Σάμαρτζιτς), Ανχελίνιο, Άνταμς (77' Μουκιέλε), Φόρσμπεργκ (61' Κλάιφερτ), Σόρλοθ
ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ - ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: 0-1
Γήπεδο: Bay Arena
Τεράστια νίκη για τη Βόλφσμπουργκ που πέρασε με 0-1 από την «Bay Arena» απέναντι στην Μπάγερ Λεβερκούζεν που δείχνει να έχει ''ξεφουσκώσει'' μετά τον εξαιρετικό πρώτο γύρο που πραγματοποίησε. Μέτριο παιχνίδι από τις δύο ομάδες στο Λεβερκούζεν, με τους «λύκους» του Όλιβερ Γκλάσνερ να φέρνουν την αναμέτρηση στα μέτρα του, παίρνοντας μία επαγγελματική νίκη που τους φέρνει στην τρίτη θέση και σε ισοβαθμία με τις «ασπιρίνες».
Η Λεβερκούζεν είχε την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 6' με τον Ντιαμπί να γυρίζει για τον Αλάριο που πρόλαβε τον Μπρουκς και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο έξω. Δύο λεπτά αργότερα απείλησε και η Βόλφσμπουργκ, με σουτ του Στέφεν που πέρασε λίγο έξω. Στο 22' οι «ασπιρίνες» είχαν καλή στιγμή με τον Ντιαμπί και πάλι να γυρίζει για τον Αλάριο που σούταρε αλλά ο Κάστελς απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 35' οι «λύκοι» άνοιξαν το σκορ με τον Στέφεν να βγάζει σέντρα για τον ξεχασμένο Μπάκου που με κοντινή κεφαλιά, έκανε το 0-1.
Η Βόλφσμπουργκ είχε την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους στο 67' με τον Σλάγκερ να περνά για τον Βέχορστ που προσπάθησε να ''κρεμάει'' τον Χραντέτσκι αλλά ο Φινλανδός κίπερ απέκρουσε. Στο 82' η Λεβερκούζεν απείλησε με σουτ του Σινχράφεν που απέκρουσε ο Κάστελς.
ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Λαρς Μπέντερ (45' Φοσού-Μενσά), Τα (74' Μπελαραμπί), Ταπσόμπα, Σινχράφεν, Βιρτζ, Αρανγκίς (74' Μπαουμγκαρτλίνγκερ (81' Βενδέλ)), Αμιρί (74' Ντέμιρμπαϊ), Μπέιλι, Ντιαμπί, Αλάριο
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Κάστελς, Εμπαμπού, Λακρουά, Μπρουκς, Οτάβιο, Σλάγκερ, Άρνολντ, Μπάκου (82' Γκιλαβογί), Γκέρχαρτ, Στέφεν (61' Μπρέκαλο), Βέχορστ
ΑΡΜΙΝΙΑ ΜΠΙΛΕΦΕΛΝΤ - ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: 1-5
Γήπεδο: Schüco Arena
Εύκολη νίκη για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης που με τρία γκολ σε εννιά λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, πέρασε με 1-5 από την «Schüco Arena» απέναντι στην Αρμίνια Μπίλεφελντ. Εξαιρετική εμφάνιση από τους «αετούς» του Άντι Χιούτερ που έπαιξαν όμορφο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο, έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο με τον Φίλιπ Κόστιτς να δημιουργεί, ''καυτό'' τον Αντρέ Σίλβα να εκτελεί κι έφτασαν εύκολα στη νίκη απέναντι στην Αρμίνια που με αυτογκόλ στο δεύτερο μέρος, έκανε τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα για τους φιλοξενούμενους. Ακόμα ένα γκολ για τον επίσης ''καυτό'' Λούκα Γιόβιτς.
Η Άιντραχτ είχε την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 12' με σουτ του Ντουρμ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Καμάντα που σταμάτησε στο τοίχος, αλλά ο Ορτέγκα απέκρουσε, ενώ στο 25' άνοιξε το σκορ με τον Κόστιτς να γυρίζει, τους Πίπερ και Νίλσον να μπερδεύονται μόνοι τους και την μπάλα να στρώνεται στον Αντρέ Σίλβα που από κοντά έκανε το 0-1. Δύο λεπτά αργότερα οι «αετοί» πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με απίθανο μακρινό σουτ του Κόστιτς που σκόραρε για το 0-2, ενώ στο 33' και μετά από κόντρες, ο Κόστιτς έστρωσε στον Αντρέ Σίλβα που με σουτ στην κίνηση έκανε το 0-3. Στο 36' η Αρμίνια μείωσε με τον Μπρούνερ να βγάζει σέντρα και τον Κόρδοβα με τρομερή κεφαλιά να κάνει το 1-3.
Στο 51' και την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους η Άιντραχτ πήρε και πάλι προβάδισμα τριών τερμάτων με τον Καμάντα να κάνει καταπληκτική ενέργεια και ν' ανοίγει για τον Κόστιτς που γύρισε και είδε τον Νίλσον να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-4. Στο 75' ακόμα ένα τέρμα για τους «αετούς», με τον Καμάντα να γυρίζει για τον Γιόβιτς που με ωραίο σουτ έκανε το 1-5.
ΑΡΜΙΝΙΑ ΜΠΙΛΕΦΕΛΝΤ: Ορτέγκα, Μπρούνερ, Πίπερ, Νίλσον, Λάουρσεν, Ντόαν, Χάρτελ (77' Μάιερ), Γιαμπό (45' Γκεμπάουερ), Κουνζέ, Κλος (77' Σίπλοκ), Κόρδοβα (59' Σέφερτ)
ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Τραπ, Τούτα. Χιντερέγκερ, Εντικά, Ντουρμ (71' Τουρέ), Σο (77' Χρούστιτς), Χασέμπε (71' Ιλσάνκερ), Κόστιτς, Καμάντα (77' Ρόντε), Γιουνές (66' Γιόβιτς), Αντρέ Σίλβα
ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: 2-1
Γήπεδο: WWK Arena
Τεράστια νίκη για την Άουγκσμπουργκ που πήρε υπερπολύτιμο τρίποντο με 2-1 στην «WWK Arena» απέναντι στην Ουνιόν Βερολίνου και δείχνει να καθαρίζει εύκολα την παραμονή, ενώ έβαλε φρένο στα όνειρα των πρωτευουσιάνων για Ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Η Άουγκσμπουργκ άνοιξε το σκορ με την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 16' με τον Γκίκεβιτς να διώχνει από την περιοχή του και τον Στρομπλ με κεφαλιά να περνά για τον Νιντερλέχνερ που με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0. Στο 25' η Ουνιόν έφερε το ματς στα ίσα με ωραίο σουτ του Ίνγκβαρτσεν από το ύψους της μεγάλης περιοχής που βρήκε στο δοκάρι του Γκίκεβιτς και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.
Στο 47' και την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους η Άουγκσμπουργκ πήρε και πάλι προβάδισμα με τον Ρίχτερ να βγάζει σέντρα για τον Χαν που σούταρε στην κίνηση, ο Λούτε απέκρουσε αλλά ο Νιντερλέχνερ στην επαναφορά έκανε από κοντά το 2-1. Στο 55' η Ουνιόν κέρδισε πέναλτι για πάτημα του Νιντερλέχνερ στον Πρέμελ, με τον Ίνγκβαρτσεν ν' αναλαμβάνει την εκτέλεση και τον Γκίκεβιτς ν' αποκρούει!
ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: Γκίκεβιτς, Όξφορντ, Γκουβελέου, Ουντουοκάι, Καλιγκιούρι, Γκρουέθο (90' Κεντίρα), Στρομπλ, Ιάγο, Χαν (82' Φιντμπόγκανσον), Ρίχτερ (72' Γένσεν), Νιντερλέχνερ (82' Γκούμνι)
ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Λούτε, Φρίντριχ, Κνόχε, Σλότερμπεργκ (78' Γκίσελμαν), Τρίμελ, Άντριχ, Πρέμελ (71' Γκέντερ), Ίνγκβαρτσεν (71' Γκογκία), Λενζ (78' Τούχερτ), Μπέκερ (62' Μπίλτερ), Αβονίγι
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ - ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ: 2-1
Γήπεδο: Schwarzwald Stadion
Τεράστια νίκη με ανατροπή για τη Φράιμπουργκ που πήρε ''εξάποντο'' με 2-1 στο «Schwarzwald Stadion» απέναντι στη Στουτγάρδη, την οποία και άφησε πέντε βαθμούς πίσω συνεχίζοντας τη μάχη για την Ευρώπη. Εξαιρετικό παιχνίδι από τις δύο ομάδες που κατάφεραν στο πρώτο ημίχρονο να δημιουργήσουν ένα ''τσουβάλι'' ευκαιρίες, με τρία γκολ κι ένα χαμένο πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ από νωρίς αλλά η ''τιμιότατη'' Φράιμπουργκ του Κρίστιαν Στράιχ έβγαλε αντίδραση και πέτυχε την ολική ανατροπή. Η Στουτγκάρδη στη συνέχεια έχασε τεράστια ευκαιρία να βρει στην ισοφάριση, με τον Νικολάς Γκονζάλες να αστοχεί από το σημείο του πέναλτι. Στο δεύτερο μέρος η Φράιμπουργκ κράτησε εύκολα το υπέρ της σκορ, μέχρι τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης όπου και η Στουτγκάρδη είχε δύο δοκάρια, χωρίς τελικά να σώσει το βαθμό.
Η Στουτγάρδη άνοιξε το σκορ με την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 7' με τον Βαμανγκιτουκά να σπρώχνει, από κοντά την μπάλα στα δίχτυα, για το 0-1. Στο 15' η Φράιμπουργκ έφερε το ματς στα ίσα με τον Γκίντερ να γυρίζει και τον Γεόνγκ ν' αφήνει για τον Ντεμίροβιτς που σούταρε, με την μπάλα να βρίσκει στον Άντον και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-1. Στο 37' οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν την ολική ανατροπή με ωραίο σουτ του Γεόνγκ που σκόραρε για το 2-1. Με τη συμπλήρωση των 45 λεπτών η Στουτγκάρδη κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Χάμπερερ στον Βαμανγκιτουκά, με τον Νικολάς Γκονζάλες ν' αναλαμβάνει την εκτέλεση και τον Μίλερ ν' αποκρούει εύκολα καθώς η εκτέλεση ήταν τραγική.
Στο 84' και την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους η Στουτγκάρδη είχε τεράστια ευκαιρία με τον Τόμι να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Μίλερ, όπως και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νικολάς Γκονζάλες.
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Μίλερ, Λίνχαρτ, Σλότερμπεργκ, Γκουλντέ, Σμιντ (75' Κιούμπλερ), Χάμπερερ (60' Κέιτελ), Χέφλερ, Γκίντερ, Γεόνγκ (80' Τιλ), Ντεμίροβιτς (80' Πέτερσεν), Γκρίφο (60' Χέλερ)
ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ: Κόμπελ, Στένζελ (45' Μαυροπάνος), Άντον (84' Κλέμεντ), Κεμπφ, Κουλιμπαλί (84' Τόμι), Εντό, Μανγκαλά, Βαμανγκιτουκά, Κάστρο (62' Κλίμοβιτς), Ντιντάβι (66' Κάλαϊτζιτς), Νικολάς Γκονζάλες
Κέρδισε έως 1.000.000€ σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς που έγιναν ποτέ!
(21+ | Παίξε Υπεύθυνα)