0 ΣΧΟΛΙΑ

Μπερτομέου: Ασύμβατα με το καλεντάρι μας τα παράθυρα της FIBA

Ο Τζόρντι Μπερτομέου υποστήριξε πως η Euroleague δεν βρίσκεται σε κόντρα με τη FIBA, ωστόσο, τόνισε ότι τα παράθυρα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας είναι ασύμβατα με το καλεντάρι της Euroleague.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στο Μόναχο, ο CEO της Euroleague τόνισε: "Αρχικά, θα ήθελα να πω ότι δεν υπάρχει κόντρα με την FIBA. Απλώς ξεκίνησαν ένα πρότζεκτ με τα 'παράθυρα' των εθνικών ομάδων, το οποίο είναι ασύμβατο με το καλεντάρι μας, όπως και με το καλεντάρι του ΝΒΑ".

Στη συνέχεια, ο Μπερτομέου δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι αν η FIBA θέλει να έχει τους καλύτερους παίκτες στους αγώνες της, θα πρέπει μελλοντικά να αλλάξει τακτιική: "Χρησιμοποιούμε αυτό το σύστημα διεξαγωγής στην EuroLeague εδώ και χρόνια. Δυστυχώς ένας χρόνος έχει μόνο 52 εβδομάδες και πρέπει να λάβουμε υπόψη τις εθνικές λίγκες, την EuroLeague και την ξεκούραση των αθλητών. Ελπίζω στο μέλλον να βρούμε μία φόρμουλα που θα ταιριάξουν όλα. Αλλά αυτό βρίσκεται στα χέρια της FIBA. Αν πιστεύουν ότι το ισχύον σύστημα είναι ευεργετικό για τις εθνικές ομάδες, τότε θα μείνουν σε αυτό. Εγώ από την πλευρά μου πιστεύω το εξής: Πάντα θα θέλω τους καλύτερους παίκτες στο παρκέ σε οποιοδήποτε παιχνίδι και διοργάνωση. Δεν μπορώ να υποστηρίξω ένα σύστημα όπου αυτό δεν ισχύει. Αλλά αν όλα πάνε καλά και η FIBA είναι χαρούμενη, τότε όλα καλά".


Κέρδισε έως 1.000.000€ σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς που έγιναν ποτέ!
(21+ | Παίξε Υπεύθυνα)

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ