0 ΣΧΟΛΙΑ

Γυναικείο μοναστήρι στη Δωρίδα φέρεται μπλεγμένο σε ληστεία

Κλοπιμαία βρέθηκαν εντός του μοναστηριού και οι μοναχές ήταν άφαντες

Μια πρωτοφανής υπόθεση έχει έρθει στο φως στην περιοχή της Δωρίδας, στην οποία ένα γυναικείο μοναστήρι εμπλέκεται με μια υπόθεση κλοπής.

Σύμφωνα με το Lamia Report και την Διεύθυνση Αστυνομίας Φωκίδας, υπήρξε καταγγελία στις 7 Ιανουαρίου από 59χρονο κτηνοτρόφο που διατηρεί στάβλο πλησίον της Μονής Παναγιάς Κουτσουριώτισσας στην Αμυγδαλιά Φωκίδας, ότι άγνωστοι δράστες τον είχαν διαρρήξει.

Όπως ανέφερε οι άγνωστοι είχαν αφαιρέσει συρόμενες πόρτες, παράθυρα, ακόμη και παλαιά κάγκελα. Διευκρινίζεται ότι εκείνο το διάστημα είχε μετακινήσει αλλού τα ζώα του.

Η κλοπή προσδιορίσθηκε 5 ή 6 Ιανουαρίου και τα κλοπιμαία εντοπίστηκαν εντός της Μονής στις 8 Ιανουαρίου από αστυνομικούς του οικείου ΑΤ. Είχαν μάλιστα «ήδη τροποποιηθεί, βαφτεί και τοποθετηθεί σε αυθαίρετες κατασκευές που πραγματοποιούνταν εντός της Μονής», όπως καταγγέλλει συγγενής του κτηνοτρόφου επικαλούμενος τις μαρτυρίες των αστυνομικών.

Προσθέτει μάλιστα ότι «οι Μοναχές παρέμειναν κρυμμένες στο ξενώνα της Μονής και δεν εμφανίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, όσο δηλαδή διήρκησε η έρευνα, (ο εντοπισμός, η αναγνώριση και η καταγραφή των κλοπιμαίων), προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη».

Οι αστυνομικοί από το ΑΤ Δωρίδας συνέλαβαν τρεις εργάτες, οι οποίοι βρέθηκαν να δουλεύουν με τα κλοπιμαία αντικείμενα εντός της Μονής, χωρίς να γνωρίζουν, όπως ισχυρίστηκαν, την προέλευσή τους. Σημειωτέον πως αναζητήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου και η ηγουμένη της Μονής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μονή διεκδικεί αγροτεμάχια της περιοχής και παρουσιάζει δικαστική απόφαση που αποδεικνύει την κυριότητά της ακόμη και επί του συγκεκριμένου στάβλου. Οι κτηνοτρόφοι όμως μιλώντας στο LamiaReport τονίζουν ότι το ποιμνιοστάσιο τους, για το οποίο μάλιστα έχουν επιδοτηθεί από την ΕΕ, βρίσκεται σε δημόσια νομίμως παραχωρημένη έκταση και λειτουργούν νόμιμα.

Καταγγέλλουν μάλιστα ότι η Αδελφότητα που ζει στο Μοναστήρι έχει εκμεταλλευτεί την αγάπη των κατοίκων που φρόντισαν μαζί με την Μητρόπολη Φωκίδας να ξανακτιστεί ο ιερός ναός, όταν αυτός υπέστη σοβαρές ζημιές μαζί με τα κελιά από το μεγάλο σεισμό του 1995, καθώς και ό,τι άλλο τους παραχωρήθηκε για τη στήριξή του. Κατηγορούν επίσης τις Μοναχές για απειλές και συμπεριφορά που δε συνάδει με την αποστολή που έχουν αναλάβει έναντι του Θεού.

Το LamiaReport αναφέρει ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής στα τηλέφωνα που είναι καταχωρισμένα στη σελίδα της Μητρόπολης Φωκίδας, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό.

Έγινε όμως γνωστό, ότι στις 10 Ιανουαρίου υπεβλήθη μήνυση από την Ηγουμένη κατά ενός εκ των ιδιοκτητών του στάβλου για απειλή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.


Κέρδισε έως 1.000.000€ σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς που έγιναν ποτέ!
(21+ | Παίξε Υπεύθυνα)

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ