0 ΣΧΟΛΙΑ

Ένωση Κομμωτών κατά φρεσκοκουρεμένων παικτών της Bundesliga

Έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

Ποδοσφαιριστές, που αγωνίζονται στην Bundesliga, δεν χάνουν την ευκαιρία να επιδεικνύουν το μαλλί τους, με αναρτήσεις στα social media.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, τα καλοκουρεμένα κεφάλια των παικτών προκάλεσαν αντιδράσεις, στις τάξεις των κομμωτών

Μάλιστα, η Κεντρική Ένωση Κομμωτών απάντησε με ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο της γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, τον Φριτζ Κέλερ.

Η επιστολή αναφέρει: "Με μεγάλη μας έκπληξη ανακαλύψαμε ότι τις προηγούμενες αγωνιστικές, η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο με φρεσκοκομμένα μαλλιά και περιποίηση που μόνο επαγγελματίες κομμωτές μπορούν να κόψουν με επαγγελματικό εξοπλισμό".

Η Ένωση Κομμωτών συνεχίζει, σημειώνοντας πως "τα φρεσκοκουρεμένα αστέρια του ποδοσφαίρου θέτουν μια ολόκληρη βιομηχανία υπό πίεση: πολλές εταιρείες κομμωτικής απειλούνται με εξαφάνιση, οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πρέπει σήμερα να αντιμετωπίσουν το επίδομα εργασίας μικρής διάρκειας ή έχουν μείνει χωρίς εισόδημα. Η δυσαρέσκεια προς τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές και ως εκ τούτου τα παράπονα πελατών, που θέλουν να εξαλείψουν την αδήλωτη εργασία και να αποκλείσουν τις επισκέψεις στο σπίτι, αυξάνονται".

Η συγκεκριμένη Ένωση αντιπροσωπεύει τα συνολικά συμφέροντα της γερμανικής κομμωτικής τέχνης. Σε αυτή υπάγονται 13 ενώσεις και 260 συντεχνίες κομμωτών. Μαζί αποτελούν την επαγγελματική οργάνωση της κομμωτικής.

Από τις 16 Δεκεμβρίου 2020, περίπου 80.000 κομμωτήρια έχουν κλείσει στη Γερμανία. Οι ιδιοκτήτες αγωνίζονται για την οικονομική τους ύπαρξη, ενώ οι εργαζόμενοι πρέπει να καταφύγουν σε βραχυπρόθεσμο επίδομα εργασίας. Όλοι οι κομμωτές που παραβιάζουν τις συνθήκες απειλούνται με βαριά πρόστιμα.

Η Κεντρική Ένωση, απευθυνόμενη σε όλους τους επαγγελματίες παίκτες, τονίζει: "Οι ποδοσφαιριστές αποτελούν πρότυπα, όχι μόνο για τους νέους. Ως εκ τούτου, απευθύνουμε έκκληση σε εσάς και το DFB: δείξτε αλληλεγγύη σε εποχές όπως αυτές και στείλτε μαζί μας ένα μήνυμα κατά της αδήλωτης εργασίας. Ας πάμε μαζί στο μονοπάτι του ελέγχου της πανδημίας".


Κέρδισε έως 1.000.000€ σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς που έγιναν ποτέ!
(21+ | Παίξε Υπεύθυνα)

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ