Quantcast
NEWS
29 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Η ΑΕΚ έκλεισε την παρένθεση με σούπερ Λάνγκφορντ

Μετά την ήττα στο Λαύριο, η Βασίλισσα επέστρεψε στις νίκες με καλή εμφάνιση και τρομερή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, 89-72 τον αξιόμαχο Κολοσσό, που το έκανε ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε για περίπου 25 λεπτά, αλλά φυσικά είχε την ποιότητα για να πάει τη νίκη και με καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, αφού κέρδισε τον Κολοσσό στο ΟΑΚΑ με 89-72, για τη 10η αγωνιστική της Basket League. Το ματς στο Λαύριο ήταν απλώς μία «παρένθεση» και πλέον η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου μπήκε και πάλι στον σωστό δρόμο, οπότε πλέον έχει ρεκόρ 7-1 στο πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες της Ένωσης ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους, στην άμυνα, αφού δέχθηκαν μόλις 25 πόντους, ενώ στο πρώτο είχαν δεχθεί 47. Ο Κολοσσός ήταν αξιόμαχος από τη μεριά του και κατάφερε να κάνει το ματς… ντέρμπι στο πρώτο μέρος, αλλά όταν η ΑΕΚ ανέβασε… στροφές, απλώς δεν μπορούσε να ακολουθήσει.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν σε εξαιρετική βραδιά και έκανε μία σούπερ εμφάνιση, αφού τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους, χωρίς να χάσει ούτε… μισό δίποντο (8/8), έχοντας επίσης 6/8 βολές και 0/2 τρίποντα. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος με 12 πόντους (5/5β., 2/2δ., 1/1τρ.) και 4 ριμπάουντ (2αμ.-2επ.) σε μόλις 10 λεπτά συμμετοχής. Διψήφιοι ήταν επίσης οι Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και Γιόνας Ματσιούλις, που πέτυχαν από 11 πόντους ο καθένας τους.  Ο Γιανίκ Μορέιρα μπορεί να έμεινε στους 4 πόντους, αλλά έκανε φοβερά πράγματα, με 10 ριμπάουντ… 6 κλεψίματα, 5 ασίστ και 3 τάπες! Καλή παρουσία είχε και ο Δημήτρης Μωραΐτης, με 5 πόντους σε 11 λεπτά συμμετοχής. Ο Ματ Λοτζέσκι είχε 7 πόντους με 2/3 τρίποντα, στην επιστροφή του.

Κάπως έτσι, η ΑΕΚ μπήκε με το… δεξί στο 2021, αρχίζοντας με νίκη, ξεπερνώντας και τις απουσίες των Νίκου Ζήση και Μάρκους Σλότερ, που είναι τραυματίες. Θυμίζουμε ότι εκκρεμούν δύο ματς στο ΟΑΚΑ, κόντρα σε Προμηθέα Πάτρας (16/01) και ΠΑΟΚ (27/01), πάντα όσον αφορά στη Basket League, Πλέον, η Βασίλισσα έχει το ματς στο Ισραήλ αυτή την Τρίτη (05/01, 18:00-ΕΡΤ3) κόντρα στη Χάποελ Χολόν, για την 5η αγωνιστική του Γ’ Ομίλου του Basketball Champions League και μετά θα ακολουθήσει το εκτός έδρας ντέρμπι, για την 11η αγωνιστική της Basket League, απέναντι στον Παναθηναϊκό, την Κυριακή (10/01, 20:00-ΕΡΤ3).

Η αρχική πεντάδα της ΑΕΚ, είχε τους Γκίκα, Λοτζέσκι και Γιάνκοβιτς στην περιφέρεια, καθώς επίσης, τους Χρυσικόπουλο και Κίνγκσλεϊ στη ρακέτα. Η 1η περίοδος ξεκίνησε με σχετική ισορροπία, ενώ στο 2’ ήρθε ένα θεαματικό κάρφωμα του Κίνγκσλεϊ με το ένα χέρι και έτσι έγινε το 6-5 υπέρ της ΑΕΚ. Οι φιλοξενούμενοι όμως, φάνηκε να παίζουν πιο καλά στις αρχές, με τους παίκτες της Ένωσης να μην βγάζουν ενέργεια στην άμυνα. Έτσι. Στο 6’ του αγώνα, οι Ροδίτες πέρασαν μπροστά με 6 πόντους διαφορά και συγκεκριμένα με 19-13. Εν τέλει, το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 25-19 εις βάρος του δικεφάλου.

Όσο για τη 2η περίοδο, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και πέρασε μπροστά στο σκορ, στο 12’, με τον Λάνγκφορντ να έχει 2/2 βολές και να κάνει το 28-27. Ωστόσο και πάλι οι φιλοξενούμενοι, ήταν αυτοί που έπαιζαν πιο έξυπνα και χωρίς άγχος, οπότε τους… έβγαιναν οι επιθέσεις και προηγήθηκαν με 39-35 στο 15’. Η Βασίλισσα πέρασε ξανά μπροστά, λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 17’, με λέι απ, του Κατσίβελη, που έκανε το 42-41, ενώ στο 19’ με γκολ-φάουλ του Ρογκαβόπουλου, το σκορ έγινε 48-44 υπέρ του δικεφάλου. Με τρίποντο του Χρυσικόπουλου στα 3'' πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους, η ΑΕΚ τελείωσε το ημίχρονο, προηγούμενη με 51-47.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Παπαθεοδώρου δυσκολεύτηκαν μόνο για λίγο στο ξεκίνημα και εν συνεχεία βρήκαν ρυθμό, με τον Λάνγκφορντ να ηγείται στο επιθετικό σκέλος και να δίνει τον… τόνο. Ο Αμερικανός άσος της Βασίλισσας, πέτυχε πολλούς συνεχόμενους πόντους και με 2/2 βολές στο 24’, έκανε το 59-52 υπέρ της Ένωσης, ενώ λίγο αργότερα, στο 26’, με τζαμπ σουτ, έκανε το 66-55, δίνοντας το πρώτο διψήφιο προβάδισμα. Η 3η περίοδος τελείωσε με σκορ 72-61 υπέρ της ΑΕΚ, με λέι απ, του Λάνγκφορντ.

Επί της ουσίας, χρειαζόταν απλώς ένα σοβαρό ξεκίνημα, για να μην πιστέψουν οι φιλοξενούμενοι, ότι μπορούν να μπουν ξανά στο παιχνίδι. Πράγματι, η ΑΕΚ έφτασε αρχικά στο +12 (78-66 στο 33’) με μακρινό δίποντο του Γιάνκοβιτς και εν συνεχεία με τρίποντο του Μωραΐτη στο 35’, έφτασε και στο +15 (81-66). Η μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα, ήταν το +20 στο οποίο έφτασε η Βασίλισσα, με λέι απ, του Γιάνκοβιτς στο 37’, ο οποίος έκανε το 86-66. Το τελικό σκορ, ήταν το 89-72 υπέρ της ΑΕΚ.

Διαιτητές: Καλδίρης-Κ. Πουρσανίδης-Λόρτος.

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 51-47, 72-61, 89-72.

ΑΕΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Μορέιρα 4, Λάνγκφορντ 22, Ματσιούλις 11 (2), Γιάνκοβιτς 11 (1), Κατσίβελης 6, Χρυσικόπουλος 7 (1), Γκίκας 2, Μωραΐτης 5 (1), Λοτζέσκι 7 (2), Ρογκαβόπουλος 12 (1), Κίνγκσλεϊ 2.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Ηλίας Καντζούρης): Καμαριανός 1, Ξανθόπουλος 9 (1), Άρτις 12 (2), Λιάπης 3 (1), Αρσενόπουλος, Καντέρ 11 (1), Μπιλλής 10 (2), Ζάρας 3 (1), Τούμπα 6, Γκόινς 17 (2).




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ