Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Χαμός με τις αιτήσεις του «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» -Έγιναν 10.000 σε 5 λεπτά


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Περίπου 50 λεπτά χρειάστηκαν για να καλυφθούν όλα τα κονδύλια του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» από την πλατφόρμα που άνοιξε σήμερα για την Αττική. Συνολικά έγιναν 17.673 αιτήσεις και έγιναν δεκτές οι 8.702.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Πληροφοριακό Σύστημα λειτούργησε κανονικά και κατόρθωσε να ανταποκριθεί στο ισχυρότατο ενδιαφέρον των πολιτών. Ενδεικτικά τα πρώτα πέντε λεπτά από την έναρξη της λειτουργίας υποβλήθηκαν στο σύστημα περί τις 10.000 αιτήσεις.

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία, η πλατφόρμα έκλεισε στις 10.50 το πρωί ενώ είχε ανοίξει στις 10.00.

Υποβλήθηκαν 17.673 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 8.702, δεσμεύοντας το ποσό που είχε προϋπολογιστεί για την Περιφέρεια (144,8 εκατ. ευρώ).

Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση είναι της τάξης των 16.600 ευρώ.

Σημειώνεται ακόμη από το ΥΠΕΝ ότι καταγράφηκαν μικρές καθυστερήσεις στο σύστημα του Building Cert, που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο ότι μεγάλος αριθμός ενδιαφερόμενων σπεύδουν τελευταία στιγμή να εκδώσουν Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) ή να τροποποιήσουν ήδη υφιστάμενο, με αποτέλεσμα το Building Cert να δέχεται μεγάλο φόρτο.

Το πρόγραμμα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, συνεχίζεται μεθαύριο Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 10 π.μ. με το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ