Ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος, κατά τη διάρκεια της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα ισχυρίστηκε ότι η πανδημία του κοροναϊού χρησιμοποιείται ως πρόσχημα, για να μην κοινωνούμε.
Σύμφωνα με το ordodoxianews ο ιεράρχης τόνισε κατά τη διάρκεια του Εσπερινού του Πολιούχου του νησιού: «Η Θεία κοινωνία είναι η πεμπτουσία της πίστης μας! Και ο Άγιος θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε τη αυθεντικότητα της ζωής μας, λειτουργώντας και κοινωνώντας».
Ολόκληρη η δήλωση του Μητροπολίτη Νεκταρίου έχει ως εξής:
«Ο Άγιος Σπυρίδωνας έγινε συλλειτουργός των Αγγέλων. Τέτοια παραδείγματα έχουμε πολλά στην ιστορία της Εκκλησίας. Όμως εμείς έχουμε μπροστά μας τον Άγιο Σπυρίδωνα τον οποίο παρακαλούμε για όλη την οικουμένη, αυτήν που πλήττεται από αντίθεες δυνάμεις. Δεν περνούσε ημέρα στην ζωή του που ο Άγιος Σπυρίδων να μην τελέσει την θεία λειτουργία, να γίνεται ένα με τον Χριστό κοινωνώντας το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου.
Ο Aγιος έρχεται να μας διδάξει ότι εάν σταθούμε μπροστά στον Κύριό μας με πίστη, με αφοσίωση, με αγάπη, με μετάνοια τότε ο Θεός θα μας γλιτώσει από τα δεσμά με τα οποία είμαστε δεμένοι από το κακό. Σήμερα οι άνθρωποι έχουν μήνη κατά του προσώπου του Χριστού. Γι’ αυτό και αρνούνται να δεχτούν την αξία και την μοναδικότητα της θείας κοινωνίας. Ο Χριστός μας λυτρώνει από τις αμαρτίες μας και μας δίνει ζωή αιώνιο.
Η πανδημία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να μην κοινωνούμε. Στοχοποιείται η Εκκλησία. Όμως εμείς, ακολουθώντας τον Άγιο Σπυρίδωνα, α συνεχίσουμε να πορευόμαστε στην πνευματική παρακαταθήκη του και προσευχόμαστε να συνέλθει ο κόσμος από την πτώση και την λοξοδρόμηση.
Η Θεία κοινωνία είναι η πεμπτουσία της πίστης μας! Και ο Άγιος θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε τη αυθεντικότητα της ζωής μας, λειτουργώντας και κοινωνώντας».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Τραγοπαπα φτάνει πια
Έχει ξεφτυλισει να όλο το νησί ο ... θου Κύριε
ντροπη της εκκλησιας....
η θρησκεια καταδυναστευεται απο αμορφωτους και ανελεητα εμπαθεις ανθρωπους....
κριμα και για τη θρησκεια αλλα και για ολους εμας τους εκατομμυρια πιστους της ορθοδοξιας...