Τον σχεδιασμό για το πώς οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους για να εμβολιαστούν εξήγησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό.
«Ο εμβολιασμός του πληθυσμού» τόνισε «είναι ίσως η μεγαλύτερη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας που έχει γίνει μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Αποτελεί μια τεράστια πρόκληση με εκατοντάδες μικρές λεπτομέρειες που θα πρέπει να διευθετηθούν συνολικά από την κυβέρνηση» σημείωσε ο υπουργός.
Η άυλη συνταγογράφηση και το embolio
Ειδικότερα, σχετικά με τους τρόπους προγραμματισμού των πολιτών για να κάνουν το εμβόλιο, ο υπουργός ανέφερε ότι «όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει θα χρησιμοποιήσουμε την άυλη συνταγογράφηση για να κλείνονται πολλά από τα ραντεβού». Σκοπός μας, τόνισε είναι «να πάμε εμείς στους πολίτες και να τους προτείνουμε τα δύο ραντεβού για τις δύο δόσεις εμβολιασμού. Η άυλη συνταγογράφηση θα χρησιμοποιείται για στοχευόμενα sms, για να ενημερώνονται οι πολίτες και να επιβεβαιώνουν σε ώρες που τους προτείνονται για το εάν θα κλείνουν αυτά τα ραντεβού ή όχι». Ο κ. Πιερρακάκης πρόσθεσε ότι «θα υπάρχει και ένας ακόμα εναλλακτικός τρόπος μέσω μιας πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί και θα είναι το embolio στο gov.gr, όπου ο καθένας μας θα μπορεί να κλείνει ραντεβού και με βάση της προτυποποίησης των ομάδων εμβολιασμού που θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Υγείας».
Ακόμη και μέσω φαρμακείων τα ραντεβού για τον εμβολιασμό
Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι «επειδή δεν έχουν όλοι οι συμπολίτες μας ψηφιακές δεξιότητες, η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει και μη ψηφιακά κανάλια για το κλείσιμο των ραντεβού». Συγκεκριμένα, «θα αξιοποιηθούν τα 10.000 φαρμακεία της χώρας ως σημεία όπου θα μπορεί ο πολίτης να κλείσει τα ραντεβού του, ενώ εξετάζουμε και το ενδεχόμενο της χρήσης των ΚΕΠ για τον ίδιο λόγο».
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μάλιστα ανέφερε πως «είναι πιθανόν να ανακοινωθούν και άλλα κανάλια όσο θα πλησιάζουμε στις ημέρες εκείνες του εμβολιασμού».
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης υπογράμμισε πως «στόχος μας είναι να κατοχυρώσουμε την άρτια λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας του εμβολίου, αλλά κυρίως να κατοχυρωθεί ότι ο εμβολιασμός θα γίνει σωστά, προγραμματισμένα και τα ραντεβού θα κλειστούν επίσης με αυτό τον τρόπο».
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε έναν απολογισμό του έργου που είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση ότι θα υλοποιήσει μέχρι το τέλος του 2020 και ανέφερε πως «την επόμενη εβδομάδα η Ελλάδα μπαίνει στην εποχή των δικτύων της 5ης γενιάς με την ολοκλήρωση της δημοπρασίας του 5G» σημειώνοντας ότι στις περισσότερες χώρες η δημοπρασία αυτή, λόγω του κοωνοϊού, έχει πάει πίσω. Εμείς, είπε, στην Ελλάδα παρά την πανδημία ολοκληρώσαμε 70 νομοθετικές ενέργειες και η δημοπρασία ολοκληρώνεται.
Στο κινητό οι εφαρμογές του gov.gr - Στα τέλη της χρονιάς
Επίσης μέχρι το τέλος του 2020 οι εφαρμογές του gov.gr θα είναι και στο κινητό τηλέφωνο κάτι που λίγες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αυτή την εφαρμογή. Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα ενταχθούν στις υπηρεσίες -τηλεδιασκέψεις του δημοσίου και τα προξενεία προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ομογενείς. Ακόμη μέχρι το τέλος του 2020 θα έχει δημιουργηθεί και η πύλη ανοικτών δεδομένων του ελληνικού δημοσίου, όπου θα παρέχονται ανώνυμα δεδομένα σε επιχείρηση, τον ερευνητή και για οποιοδήποτε Έλληνα θέλει να τα επεξεργαστεί καθώς είναι ένας μεγάλος πλούτος για στρατηγικούς σχεδιασμούς.
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε πως καθημερινά δημοπρατούνται μεγάλα και μικρά έργα. Ανέφερε πως τη νέα χρόνια από το Ταμείο Ανάκαμψης το 20% θα διοχετευτεί σε έργα ψηφιακού μετασχηματισμού, όπως είναι η Βίβλος του Ψηφιακού Μετασχηματισμού.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Δλδ θα πάρουμε ένα εμβόλιο το οποιο δεν έχει τις απαιτούμενες έρευνες, δεν ξέρουμε αν είναι αποτελεσματικό, δεν ξέρουμε τι περιέχει, δεν ξέρουμε τις επιδράσεις αν κ ήδη στο εξωτερικό έχει αρκετούς που εμφανίζουν παρενέργειες στην Αγγλία π.χ. ,που οι φαρμακευτικές εταιρίες που κατασκεύασαν το εμβόλιο δεν εγγυουνται για την ασφάλεια μας και έχουν βάλει υποχρεωτική Ρήτρα να υπογράψουν τα κράτη για απεμπλοκή από τυχών σκάνδαλα,θανάτους και που τα ΜΜΕ δεν μιλάνε γι αυτά... ΣΥΝΕΧΕΙΑ και έχουμε και τον κουλη να μας λέει μες στην χαρά οτι θα στηθεί κ το 5G εντελώς τυχαία μαζί με το εμβόλιο... χμμμμμμ ερχομαι τρέχοντας μπεεεε!!
Ξεκίνησα να σου απαντήσω με λογική και επιχειρήματα, όπως πχ λες και γνωρίζεις τι έχουν τα άλλα εμβόλια μέσα ή να σου στείλω link με τα περιεχόμενα αυτών, αλλά διαβάζοντας για το 5G κατάλαβα ότι είσαι ήδη καμένος από την ακτινοβολία των προηγούμενων δικτύων κινητής, μη σε ζορίσω παραπάνω και μπεις σε grill-mode. ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕ (αφιερωμένο για να νοιώσεις καλύτερα)
Δεν χρειάζεται να ξέρεις τίποτα. Ξέρουν αυτοί που το έβγαλαν και έφαγαν ατελείωτες ώρες σε διάβασμα, μαθήματα και μοριακοβιολογικά εργαστήρια. Χωρίς απαιτούμενες έρευνες λέει.... Ότι να ναι.
Απλά το κάνεις και δε μιλάς, μπας και γυρίσουμε στις κανονικές μας ζωές.
SOS SOS ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Originalistas1 ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ
σοβαρευτείτε....
Δεν εισαι καθολου καλα ετσι..?? Ωχ τι κοσμος ειναι αυτος γυρω μας...
Να πω και εγώ μία σκέψη θεωρώ ότι προαιρετικό θα είναι στα χαρτιά το εμβόλιο θυμηθείτε το υπάρχουν πολλοί τρόποι να αναγκαστεί ο κόσμος να το κάνει είτε από θέμα δουλειάς είτε από θέμα ταξιδιών ελεύθερης διακίνησης και αυτό μας ενδιαφέρει και περισσότερο προσέλευση στο γήπεδο χωρίς πιστοποιητικό δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα οπότε θα αναγκαστούμε να το κάνουμε για να επιστρέψουμε σε κάποια κανονικότητα
Παιδιά συγνώμη και με ολη την αγαπη που εχω σε ολους τους συν-Αεκτζίδες, το θέμα δεν σηκώνει σχολιασμό. Ο καθένας ας κανει οτι νομίζει. Αλλος θα το κανει γιατι θεωρεί το ρισκο του ιου μεγαλύτερο από οποια μακροχρόνια παρενέργεια και αλλος όχι γιατι πιστεύει το αντίθετο. Το να θέλω να επιβάλω την άποψη μου όμως, χωρίς να εχω επιστημονική γνώση επειδή κατι διάβασα στο FB ή κατι μου ειπε καποιος δεν νομίζω οτι ειναι σωστό
Επίσης το κριτήριο να βάλεις ή να μην βάλεις εμβόλιο ανάλογα με το ποιός είναι κυβέρνηση είναι εντελώς γελοίο.
Μην αγχώνεστε εκεί στην κυβέρνηση για το πως θα εξυπηρετησετε τον κόσμο, δεν νομίζω να έχει και πολύ ζήτηση το εμβόλιο σας.
Δικαίωμα σου φίλε να μην εμβολιαστείς,σκέψου όμως πως κάποιων η ζωή εξαρτάται από αυτό...μην υποτιμάς την επιστήμη ισως την χρειαστείς (εύχομαι οχι) και εσύ κάποια στιγμή.
Για το καλο ολων μας ελπιζω να εχει. Διαφορετικα θα επιβεβαιωθεί για ακομα μια φορα οτι σε επιπεδο μορφωσης ειμαστε κοντα στην Νιγηρια...
Και ποιος είσαι εσύ που θα κρίνει το επίπεδο μόρφωσης;; Για κάνε μας τη χάρη σε παρακαλώ.
Οταν αμφισβητεις κατι για το οποιο εισαι εντελως ΑΣΧΕΤΟΣ τοτε αυτο δειχνει φιλε μου. Δυστυχως. Στην Ελλαδα το παιζουν ολοι ξερολες σε θεματα που δεν ξερουν την τυφλα τους. Αυτο σιγουρα δεν δειχνει επιπεδο...
Εσύ δηλαδή με ποια μόρφωση ή εξειδίκευση κρίνεις έναν επιστημονικό τομέα; Α, συγνώμη εσύ έχεις κομματικά κριτήρια, δημοκρατικό δικαίωμα στη γνώμη και άποψη, οπότε πάω πάσο φίλε.
Κατ’αρχάς, συμφωνώ μαζί σου victor21R. Για όσους δηλώνουν αρνητές των εμβολίων και χωρίς φυσικά να επιθυμώ να θίξω τον οποιονδήποτε, ας γίνει κατανοητό μονάχα αυτό: είτε θα γίνει εμβόλιο για το χτίσιμο της ανοησίας της αγέλης και για το οποίο υπάρχουν αναλυτικά φάκελοι που καταδεικνύουν την πορεία των δοκιμών και υπάρχουν άλλοι περισσότερο αρμόδιοι από εμάς για να αποφανθούν, είτε θα περιμένουμε για αμφίβολη ανοσία αγέλης μέσα από τη δαρβινική θεωρία της φυσικής επιλογής, δηλαδή... ΣΥΝΕΧΕΙΑ όποιος είναι ισχυρός, θα αντέξει, ειδάλλως θα πεθάνει. Ελπίζω ότι έχουμε ξεπεράσει το στάδιο της ζούγκλας και της ζωής σε αυτό το επίπεδο.
Όταν οι μεταμοσχευμένοι, χωρίς ανοσοποιητικό σύστημα, κάνουν κανονικά όλα τα εμβόλια, όταν τα μικρά παιδιά, χωρίς επίσης ανεπτυγμένο ανοσοποιητικό, κάνουν επίσης όλα τα εμβόλια και εξαφανίζονται ασθένειες όπως η ιλαρά, τότε θα πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στην επιστήμη και να εμβολιαστούμε τουλάχιστον αρκετοί για να μην κυκλοφορεί αυτό το τέρας ανάμεσά μας, που διέσπειρε τον θάνατο και την οικονομική καταστροφή.
Αν δεν εμπιστευόμαστε την επιστήμη, τότε ούτε ηλεκτρισμό έπρεπε να έχουμε, ούτε διαδίκτυο, ούτε συσκευές κάθε είδους που κάνουν τη ζωή ευκολότερη, ούτε τίποτα άλλο. Αυτά, χωρίς καμία διάθεση να προσβάλλω κανένα. Νομίζω ότι ήδη θρηνούμε εκατομμύρια άτομα στον κόσμο, ας μη θρηνήσουμε και άλλα, εφόσον μπορούμε να σταματήσουμε όλο αυτό.
Όλη η ανθρωπότητα και η επιστημονική κοινότητα έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στο εμβόλιο για να επανέλθει κάπως η καθημερινότητά μας και να μην μετράμε νεκρούς με ποσοστά πολέμου, αλλά Μήτσος από την Νίκαια ξέρει καλύτερα γιατί ξύπνησε ένα πρωί και είδε στο γιουτιουμπ έναν Βαγγέλη από την Λούτσα να λέει πως το εμβόλιο είναι επικίνδυνο και πρόκειται για κόλπο κάποιων με κάποια συμφέροντα που κάπου αποσκοπούν κάπως, α και λίγο 5G κι ετσι ναουμε με αέρια αεροπλάνων και μπιλ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ γάτες.
Λοιπόν για να τελειώνει αυτό το παραμύθι.
Μην προσπαθείτε να έχετε άποψη για τα πάντα, δεν είναι δείγμα ευφυίας, δείγμα βλακείας και κομπλεξισμού είναι. Πηγαίνετε όλοι να κάνετε το εμβόλιο, αλλιώς υπογράψτε χαρτί πως αν νοσήσετε δεν θα απαιτήσετε νοσηλεία από ειδικούς επιστήμονες και νοσηλευτές, ούτε θα καλύψετε θέση με ΜΕΘ που μπορεί να την έχει ανάγκη ένας καρδιοπαθής, αλλά θα σας σώσει ο Βάγγος ο γιουτιούμπερ.
Νισάφι πια με την βλακεία που κυκλοφορεί.
Κατ’αρχάς, συμφωνώ μαζί σου victor21R. Για όσους δηλώνουν αρνητές των εμβολίων και χωρίς φυσικά να επιθυμώ να θίξω τον οποιονδήποτε, ας γίνει κατανοητό μονάχα αυτό: είτε θα γίνει εμβόλιο για το χτίσιμο της ανοησίας της αγέλης και για το οποίο υπάρχουν αναλυτικά φάκελοι που καταδεικνύουν την πορεία των δοκιμών και υπάρχουν άλλοι περισσότερο αρμόδιοι από εμάς για να αποφανθούν, είτε θα περιμένουμε για αμφίβολη ανοσία αγέλης μέσα από τη δαρβινική θεωρία της φυσικής επιλογής, δηλαδή... ΣΥΝΕΧΕΙΑ όποιος είναι ισχυρός, θα αντέξει, ειδάλλως θα πεθάνει. Ελπίζω ότι έχουμε ξεπεράσει το στάδιο της ζούγκλας και της ζωής σε αυτό το επίπεδο.
Όταν οι μεταμοσχευμένοι, χωρίς ανοσοποιητικό σύστημα, κάνουν κανονικά όλα τα εμβόλια, όταν τα μικρά παιδιά, χωρίς επίσης ανεπτυγμένο ανοσοποιητικό, κάνουν επίσης όλα τα εμβόλια και εξαφανίζονται ασθένειες όπως η ιλαρά, τότε θα πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στην επιστήμη και να εμβολιαστούμε τουλάχιστον αρκετοί για να μην κυκλοφορεί αυτό το τέρας ανάμεσά μας, που διέσπειρε τον θάνατο και την οικονομική καταστροφή.
Αν δεν εμπιστευόμαστε την επιστήμη, τότε ούτε ηλεκτρισμό έπρεπε να έχουμε, ούτε διαδίκτυο, ούτε συσκευές κάθε είδους που κάνουν τη ζωή ευκολότερη, ούτε τίποτα άλλο. Αυτά, χωρίς καμία διάθεση να προσβάλλω κανένα. Νομίζω ότι ήδη θρηνούμε εκατομμύρια άτομα στον κόσμο, ας μη θρηνήσουμε και άλλα, εφόσον μπορούμε να σταματήσουμε όλο αυτό.