Μουδιασμένο ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για την εθνική μας ομάδα με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί με συνεχή κλεψίματα, γρήγορο ρυθμό και πολλούς αιφνιδιασμούς στο ανοιχτό γήπεδο, ξέφυγε στο σκορ. Στο 6΄ ο Γκόρντον έδωσε διαφορά 10 πόντων στις ΗΠΑ με 6-16. Η εθνική αντέδρασε με Διαμαντίδη -Καλάθη και μείωσε σε 14-20 στο 10΄ ενώ ο Ρόουζ με καλάθι έγραψε το 14-22 που ήταν το αποτέλεσμα της πρώτης περιόδου
Η Εθνική μείωσε μέχρι και σε 22-17, αλλά Ντουράντ, Γκόρντον και Ιγκαντάλα έφεραν τη διαφορά στους 13 (30-17) στο 14'.Η ελληνική ομάδα είχε σαφές πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας, απέναντι στη δυνατή άμυνα των ΗΠΑ. Οι περιφερειακοί δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι, ο Σπανούλης ήταν εγκλωβισμένος, το ίδιο και οι Διαμαντίδης, Ζήσης. Τι απέμενε; Ο φοβερός Κώστας Τσαρτσαρής. Ο Μπουρούσης δεν ήταν έτοιμος, ο Σχορτσανίτης τραυματίστηκε στο ζέσταμα και έμενε ο 31χρονος παίκτης για να παίξει σέντερ. Και τα έβαλε με όλους. Είχε 17 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και μόνος του κράτησε τη διαφορά στους 10. Το ημίχρονο τελείωσε με το σκορ 42-32, σε ένα 20λεπτο που οι ΗΠΑ κυριάρχησαν απόλυτα.
Η εικόνα της Εθνικής, βελτιώθηκε αισθητά, όμως, στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου. Η άμυνα ήταν σαφώς καλύτερη και από εκεί ξεκίνησαν όλα τα καλά. Η «γαλανόλευκη» μείωσε σε 45-37, έξι λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου, αλλά οι Αμερικανοί με μπροστάρη τον Κέβιν Ντουράντ έκαναν σερί 7-0 για το 52-37. Το σερί έγινε 11-2 επιμέρους σκορ και η διαφορά άνοιξε αρκετά (56-39). Ρόουζ και Ντουράντ έδειχναν ασταμάτητοι, την ίδια στιγμή που τα σημαντικά γρανάζια της δικής μας ομάδας δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά. Ήταν εμφανές πως στο τελευταίο πεντάλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου η Εθνική μας είχε χάσει τη συγκέντρωση της και τον προσανατολισμό της μέσα στο παιχνίδι. Την ίδια ώρα, οι Αμερικανοί πατούσαν γκάζι, έτρεχαν στον αιφνιδιασμό με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στο +24 (68-44) για τους Αμερικανούς στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.
Οι Αμερικανοί ήταν και τυχεροί στις διεκδικήσεις και έτσι ο Γκέι έγραψε το 44-70, ενώ οι διεθνείς είχαν χάσει τη διάθεσή τους και ότι κι αν επιχειρούσαν δεν είχε θετική κατάληξη. Το μοναδικό ευχάριστο ήταν ότι ο Γιόνας Καζλάουσκας έκανε διάφορα πειράματα περνώντας στο παρκέ και τον Καϊμακόγλου.
Ο μοναδικός πάντως που έδειχνε να απολαμβάνει το παιχνίδι ήταν ο Κώστας Τσαρτσαρής ο οποίος με τρίποντο μείωσε σε 51-71. Ο Διαμαντίδης με 1/2 βολές έκανε το σκορ 56-83, την ίδια στιγμή που οι Αμερικανοί είχαν εδραιώσει την κυριαρχία τους και πρόσφεραν και θέαμα σε ορισμένα σημεία.
Δεκάλεπτα: 14-22, 32-42, 44-68, 87-59
Εθνικής Ελλάδος (Καζλάουσκας): Καϊμακόγλου, Ζήσης 2, Σπανούλης 7 (1), Καλάθης 7 (1), Φώτσης 8 (2), Πρίντεζης 3 (1), Περπέρογλου 6, Τσαρτσαρής 24 (1), Διαμαντίδης 1, Βουγιούκας.
ΗΠΑ (Σιζέφσκι): Μπίλαπς 7 (1), Ντουράντ 15 (1), Ρόουζ 11 (1), Γκέι 6, Ιγκουοντάλα 7, Γκρέιντζερ 3, Λοβ 7, Όντομ, Τσάντλερ, Γκόρντον 18 (4), Ουέστμπρουκ 8, Κάρι 4.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
James, Kobe, Wade ?? dn pezoune??
Σκέψου να παίζανε κιόλας lol