Το Μεσολόγγι έκανε σπουδαία ανατροπή στα τελευταία λεπτά του αγώνα, άγγιξε τη νίκη, στο φινάλε όμως η προσωπικότητα του Όλι Χάνλαν έδωσε τη νίκη στον Ηρακλή με 71-68 για την 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Basket League.
Αμφίρροπο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με τον Ηρακλή να καταφέρνει να προηγηθεί με 5 πόντους χάρη σε τρίποντο του Σχίζα, και τους γηπεδούχους να απαντούν άμεσα με τον Αμάρντι (8-10). Ο Γηραιός συνέχισε να έχει το προβάδισμα χωρίς ωστόσο να μπορεί να ξεφύγει με την διαφορά να κυμαίνεται στις μία με δύο κατοχές. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου προηγήθηκε με τέσσερις πόντους στο φινάλε του δεκαλέπτου μετά από τρίποντο του Γουέμπ (13-17).
Στην δεύτερη περίοδο οι Κυανόλευκοι δημιούργησαν προβλήματα στην επίθεση του Μεσολογγίου με την άμυνα τους, και κατάφεραν να εκτοξεύσουν την διαφορά σε διψήφια επίπεδα με τους Γκιουζέλη και Χάτσερ (13-24). Ο Ηρακλής είχε τον έλεγχο του αγώνα για το επόμενο πεντάλεπτο διατηρώντας την διαφορά στα ίδια επίπεδα (18-28) στα μισά του δεκαλέπτου.
Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και κατάφεραν με πρωταγωνιστή τον Μοτσενίγο (2 τρίποντα) να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα τρέχοντας ένα σερί 10-0 (!). Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα και τον Ηρακλή να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενος με 2 πόντους μετά από τρίποντο-μαχαιριά του Χάνλαν (33-35).
Στο ξεκίνημα της επανάληψης είχε πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αγραβάνη, ο οποίος με 6 συνεχόμενους πόντους (1 τρίποντο και 3 βολές) έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 4 (39-35). Στην συνέχεια το παιχνίδι παρέμεινε ντέρμπι με τους γηπεδούχους να διατηρούν για πολύ ώρα το προβάδισμα, χωρίς ωστόσο να μπορούν να ξεφύγουν. Μάλιστα, ενάμισι λεπτό πριν το φινάλε της περιόδου ο Γουιλ Χάτσερ έφερε την απόλυτη ισορροπία ισοφαρίζοντας από την γραμμή των βολών (47-47).
Ο Ηρακλής μπήκε αποφασισμένος στο τέταρτο δεκάλεπτο και πήρε τα ηνία του αγώνα, με τον Δημήτρη Βεργίνη να δίνει αέρα 7 πόντων στην ομάδα του (49-56) με εύστοχο τρίποντο αναγκάζοντας τον Ντίνο Καλαμπάκο να καλέσει τάιμ άουτ. Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις στην επίθεση περνώντας την μπάλα στον Μπράουν στο ζωγραφιστό, ωστόσο ο Βεργίνης ήταν καυτός και πέτυχε άλλα δύο τρίποντα διατηρώντας ασφάλεια τριών κατοχών στον Γηραιό (57-64).
Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και συνέχισαν να εκμεταλλεύονται την απουσία του Καββαδά ακουμπώντας την μπάλα στο ζωγραφιστό, όπου κέρδιζαν φάουλ και κατάφεραν να μειώσουν στον πόντο 2 λεπτά πριν το τέλος (63-64). Στην συνέχεια ακολούθησαν επικές μάχες με τον Χατζηνικόλα να βάζει μπροστά το Μεσολόγγι (65-64). Οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι το προβάδισμα με βολές του Χάνλαν, με τον Τσαϊρέλη να αναγκάζει σε βήματα τον Μοτσενίγο, και έκαναν το +3. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν και πάλι το παιχνίδι στα ίσα με βολές, ωστόσο ο Χάνλαν με μια τρίποντη βόμβα στο φινάλε χάρισε την νίκη στον Ηρακλή (68-71).
Τα δεκάλεπτα: 13-17, 33-35, 47-47, 68-71.
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ (Καλαμπάκος): Φέργκιουσον 2 (1/9 σουτ), Αγραβάνης 6 (1/8 σουτ), Μοτσενίγος 10 (2), Αμάρντι 11 (3/6 τρίποντα), Μπράουν 15 (6/10 δίποντα, 3/6 βολές, 16 ριμπάουντ), Λάνγκφορντ 6 (1), Ναούμης, Σαχπατζίδης 2, Χατζηνικόλας 13 (4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μάθις 3 (1).
ΗΡΑΚΛΗΣ (Ζιάγκος): Σχίζας 5 (1), Μπόουλιν 3 (1/6 τρίποντα, 4 ασίστ), Μουρ 3 (1), Ντάνιελ 2 (5 ριμπάουντ), Χάνλαν 14 (2/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4/4 βολές), Σαγκς 10 (2), Τσαϊρέλης 10, Βεργίνης 9 (3/7 τρίποντα), Γκιουζέλης 9 (1), Χάτσερ 6 (1).
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
