Ύστερα από διακοπή δύο εβδομάδων, λόγω των αγώνων των εθνικών ομάδων, η ΑΕΚ επιστρέφει στη δράση. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, υποδέχεται τον ΠΑΟΚ απόψε Σάββατο (05/12, 17:00-aek365 και ΕΡΤ3), για την 6η αγωνιστική της Basket League. Να πούμε για όσους δεν το γνωρίζουν, ότι πλέον δεν υπάρχει το ΕΡΤ Sports στις τηλεοράσεις, αλλά μόνο στο Web TV της Δημόσιας Τηλεόρασης. Το παιχνίδι της Βασίλισσας, θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3, που έχει πλέον εικόνα υψηλής ευκρίνειας (HD).
Από εκεί και πέρα, η Ένωση είναι αήττητη στο πρωτάθλημα, με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς, δηλαδή έχει ρεκόρ 4-0 και εκκρεμεί το ματς με αντίπαλο τον Προμηθέα στο ΟΑΚΑ για την 4η αγωνιστική, που είχε αναβληθεί επειδή η ομάδα της Πάτρας είχε πολλά θετικά κρούσματα κορωνοϊού, οπότε μένει να οριστεί νέα ημερομηνία από τον ΕΣΑΚΕ. Επίσης, συνολικά στη Basket League, η Βασίλισσα έχει 19 συνεχόμενες νίκες, συνεχίζοντας ένα εντυπωσιακό σερί από πέρυσι, που είναι και το κορυφαίο στην ιστορία της, στο επαγγελματικό μπάσκετ, δηλαδή από τη σεζόν 1992-93 και μετά. Όσο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, μέχρι στιγμής έχει ρεκόρ 1-3, έχοντας μόνο μία νίκη στην Πυλαία κόντρα στο Λαύριο και έχει ηττηθεί σε όλα τα εκτός έδρας ματς της, απέναντι σε Ηρακλή, Παναθηναϊκό και Προμηθέα.
Από μία έλλειψη λόγω κορωνοϊού
Αναφορικά με τα προβλήματα, να πούμε ότι μετά από τον τελευταίο έλεγχο στα τεστ που έγιναν, βρέθηκε ένα μέλος της ΑΕΚ, που είναι θετικός στον κορωνοϊό, οπότε θα λείψει από το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Μάρκους Σλότερ είναι επίσης σίγουρα εκτός δράσης, καθώς αναρρώνει από την αρθροσκόπηση που έκανε και λογικά θα είναι έτοιμος στα τέλη του Δεκέμβρη. Σχετικά με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, θα έχει μία απουσία, αφού ένα μέλος της, βρέθηκε με… ασαφές αποτέλεσμα, στα τεστ κορωνοϊού που έγιναν, όπως ανέφερε η σχετική ενημέρωση. Ντεμπούτο για την ομάδα του Κώστα Μέξα, θα κάνει ο 23χρονος σέντερ από το Μάλι, Σαγκαμπά Κονατέ, που αντικατέστησε τον Άλαν Χέρντον στο ρόστερ.
Ένα άλλο στοιχείο που αξίζει να σταθούμε, είναι το ότι τέσσερις παίκτες του ΠΑΟΚ, έχουν αγωνιστεί στην ΑΕΚ κατά το παρελθόν. Ο Μάλκολμ Γκρίφιν έπαιξε στην Ένωση τη σεζόν 2018-19, ενώ ο Γιώργος Τσαλμπούρης ήταν στη Βασίλισσα από το 2015 μέχρι και το 2019. Με τη σειρά του, ο Δημήτρης Κακλαμανάκης ήταν πέρυσι στην ΑΕΚ (2019-20), ενώ ο Νώντας Παπαντωνίου φόρεσε τη φανέλα της Ένωσης, δύο φορές (2009-10 και 2014-16).
Ξεκάθαρα υπέρ της ΑΕΚ, η παράδοση
Όσον αφορά στα της παράδοσης, να πούμε ότι η ΑΕΚ έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο, στους αγώνες που γίνονται στην Αθήνα, κόντρα στον ΠΑΟΚ, για τη Basket League. Συγκεκριμένα, η Βασίλισσα έχει 38 νίκες σε 58 ματς ως γηπεδούχος, από καταβολής Α’ Εθνικής, δηλαδή από τη σεζόν 1963-64. Επίσης, έχει 18 νίκες σε 29 παιχνίδια ως γηπεδούχος, από το 1992-93, όταν το πρωτάθλημα έγινε επαγγελματικό. Την περσινή σεζόν (2019-20), οι δύο ομάδες πρόλαβαν να παίξουν μόνο στην Πυλαία και η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με 71-67 για τη 10η αγωνιστική.
*Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι διεθνείς, Μπάμπης Καρακατσούνης και Δημήτρης Ζαχαρής, αμφότεροι από τον σύνδεσμο Μαγνησίας και ο Γιάννης Τσιμπούρης (Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου).
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Παμε Βασιλισσα σήμερα μονο νίκη!
Παμε βασιλισσα μοναδικος στοχος η νικη για το 5 στα 5 και το αηττητο να φτασει στις 20 νικες...
Προσωπικά με βολεύει που παίζουμε 5 αντί 7:30 αλλά δε καταλαβαίνω γιατί βάλανε πέντε παιχνίδια στις 5 και δεν έχουν βάλει κανένα στις 7:30
Άκυρο, έχουν βάλει Περιστερι-Λαυριο....
δυσκολο παιχνιδι.Ο ΠΑΟΚ εχει καλη ομαδα φετος οχι βεβαια στο επιπεδο των big4.Σε κακη μας μερα θα ειναι ντερμπυ.Σε νορμαλ μας μερα με μια διαφορα ασφαλειας το παιρνουμε.
Στα αφτιά αυτούς χωρίς έλεος, και 20 και 30 και 40 πόντους διαφορά εάν γίνεται!! Μόνο ΑΕΚ
Παμε γερα χωρίς έλεος !!!!!
Παμε να τους πατήσουμε ΑΕΚΑΡΑ!!