0 ΣΧΟΛΙΑ

ΗΠΑ: Κοριτσάκι γεννήθηκε τώρα αλλά είναι... 27 ετών!

Το ζυγωτό του είχε δημιουργηθεί και καταψυχθεί το 1992!

Η Μόλι Γκίμπσον γεννήθηκε πριν από δύο μήνες όμως κατά κάποιον τρόπο είναι… 27 ετών! Κι αυτό γιατί το ζυγωτό από το οποίο προήλθε η Μόλι είχε δημιουργηθεί το 1992 ωστόσο από τότε παρέμεινε κατεψυγμένο περιμένοντας τους νέους του γονείς. Αυτοί ήταν η Τίνα και ο Μπεν Γκίμπσον από το Τενεσί υιοθέτησαν το παγωμένο «έμβρυο» και η Τίνα το κυοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2020.

Θεωρείται ότι η Μόλι έχει δημιουργήσει ένα νέο ρεκόρ γέννησης εμβρύου από ζυγωτό καθώς είναι αυτό που είχε παραμείνει τόσα χρόνια κατεψυγμένο. Μάλιστα, κάτοχος του προηγούμενου ρεκόρ ήταν η μεγαλύτερη αδερφή της, Εμμα!

«Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συμβαίνει» δήλωσε η μητέρα τους.

Η οικογένεια από το Τενεσί των ΗΠΑ πάλευε για χρόνια με προβλήματα γονιμότητας ώσπου ήρθε σε επαφή με το Εθνικό Κέντρο Δωρεάς Εμβρύου (NEDC), έναν χριστιανικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό στο Νόξβιλ, το οποίο αποθηκεύει κατεψυγμένα έμβρυα, τα οποία άνθρωποι σε διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης αποφάσισαν να μην τα χρησιμοποιήσουν και αντίθετα επέλεξαν να τα δωρίσουν.

Οικογένειες όπως αυτή των Γκίμπσον μπορούν στη συνέχεια να υιοθετήσουν ένα από τα αχρησιμοποίητα έμβρυα και να γεννήσουν ένα παιδί που δεν σχετίζεται γενετικά με αυτούς. Υπάρχουν περίπου ένα εκατομμύριο κατεψυγμένα ανθρώπινα έμβρυα που είναι αποθηκευμένα στις ΗΠΑ αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με το NEDC.

Ο Μαρκ Μέλινγκερ, διευθυντής μάρκετινγκ και ανάπτυξης του NEDC, δήλωσε ότι η εμπειρία αυτή είναι συνηθισμένη για οικογένειες που αναζητούν δωρεές εμβρύων.

«Θα έλεγα ότι πιθανώς το 95% αντιμετωπίζει κάποιο είδος στειρότητας», εξήγησε. «Αισθανόμαστε τιμή που κάνουμε αυτό το έργο και που βοηθάμε αυτά τα ζευγάρια να δημιουργούν οικογένειες» τόνισε.

Το πρόβλημα με την γονιμότητα ήταν «το πιο δύσκολο πράγμα που έχω αντιμετωπίσει ποτέ», είχε γράψει η Τίνα Γκίμπσον σε μια ανάρτηση στον ιστότοπο του NEDC, μετά τη γέννηση της πρώτης κόρης της, Εμμα. «Τώρα που είμαι στην άλλη πλευρά, βλέπω πόσο αυτά τα χρόνια με διαμόρφωσαν ως μητέρα».

Το NEDC ιδρύθηκε πριν από 17 χρόνια και έχει διευκολύνει περισσότερες από 1.000 υιοθεσίες και γεννήσεις εμβρύων, πραγματοποιώντας τώρα περίπου 200 μεταφορές κάθε χρόνο.

Η διαδικασία είναι παρόμοια με αυτήν της παραδοσιακής υιοθεσίας. Τα ζευγάρια μπορούν να αποφασίσουν εάν επιθυμούν μια «κλειστή» υιοθέτηση εμβρύου ή μια «ανοιχτή» - επιτρέποντας κάποια μορφή επαφής με την οικογένεια που κάνει τη δωρέα. Αυτή η επαφή μπορεί να είναι δύο e-mail κάθε χρόνο ή ακόμη και σχέση σχεδόν συγγενική, ανέφερε ο Μέλινγκερ.

Τα παιδιά των Γκίμπσον, η Μόλι και η Εμμα ​​(που γεννήθηκε το 2017), είναι γενετικά αδέλφια. Και τα δύο έμβρυα δωρίστηκαν και καταψύχθηκαν μαζί το 1992, όταν η Τίνα Γκίμπσον ήταν περίπου ενός έτους. Σύμφωνα με το NEDC, το 24χρονο έμβρυο της Εμμα κατείχε το ρεκόρ του πιο παλιού εμβρύου που γεννήθηκε, μέχρι που ήρθε στο κόσμο η αδερφή της με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

«Κάθε μέρα, ο σύζυγός μου και εγώ μιλάμε γι ’αυτό και δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι έχουν πλέον δύο παιδιά», είπε η Τίνα Γκίμπσον.


Κέρδισε έως 1.000.000€ σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς που έγιναν ποτέ!
(21+ | Παίξε Υπεύθυνα)

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ