Quantcast
11 ΣΧΟΛΙΑ

«Όταν μας έσερναν οι Γερμανοί, δεν τράβηξαν καν τα κουρτινάκια να μας δουν»

Μια από τους τελευταίους 'Ελληνες επιζώντες του Άουσβιτς έφυγε από τη ζωή. Η ιστορία της παραμένει μια δυνατή γροθια στο στομάχι


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
dim_and_aek - 4/12/2020 22:37

Σε αυτή την ιστορία του Ρατσισμού όλοι είμαστε υποψήφιοι για θύτες η για θύματα. Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα ανθρώπων -κοινωνιών -ακόμα και ολόκληρων λαών πού ενώ ένοιωσαν στο πετσί τους τον πιο σκλη ρό πρόσωπο του ρατσισμού λιγα η πολλά χρόνια αργότερα φέρθηκαν το ίδιο σκληρά η και χειρότερα σε άλλους. ΣΥΓΧΑΡΉΤΗΡΙΑ για αυτή την ανάρτηση κατι τέτοια μας κάνουν να σκεφτούμε διαφορετικά και ισως να μας κανουν καλύτερους ανθρώπους.

Larisaios21 - 4/12/2020 11:21

Συγκλονίστηκα!!! Μπράβο στο site που ανεβάζει τέτοιες ιστορίες. Μεγάλωσα σε μια πόλη με μεγάλη Εβραϊκή κοινότητα, πήγαινα σε σχολείο με αρκετούς Εβραίους συμμαθητές και με προσκάλεσαν ακόμα και στη συναγωγή τους, όπου δίπλα είχε και κέντρο νεότητας και παίζαμε διάφορα παιχνίδια με τους Εβραίους φίλους μου. Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί πρέπει να μισούμε το διαφορετικό (θρησκεία, χρώμα, εθνικότητα).... Συνέχεια
Αυτές οι μαρτυρίες πρέπει να διδάσκονται στα βιβλία της ιστορίας. Μόνο έτσι θα χτίσουμε χαρακτήρες δυνατούς που δεν θα παρασύρονται από τις εύκολες απαντήσεις που δίνει ο φασισμός στα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Να φτιάξουμε σκεπτόμενους και συμπονετικούς ανθρώπους.

AEKARA_SE_AGAPW - 3/12/2020 18:13

Συγκλονιστικό κείμενο,όντας εγγονοί προσφύγων Μικρασιατών μεγαλωμένος με ιστορίες απο αυτά που τράβηξαν οι παππούδες μας με πιάνει τρέμουλο διαβάζοντας τέτοια άρθρα...Πραγματικά άσχημες εποχές τότε τυχεροί που δεν ζήσαμε κάτι τέτοιο και όσο σκέφτομαι Ότι γκρινιάζουμε για μια καραντίνα...

Mxm21 - 3/12/2020 12:19

χθες ακουσα το ηχητικο ντοκουμεντο τυχαια σε εκπομπη στο ραδιο. "Από τότε δεν έχω κανέναν. Ούτε τη μάνα μου, ούτε τα αδέρφια μου ούτε κανέναν".. πραγματικα σπανε ολα μεσα σου οταν την ακους. ποτε ξανα ! να μη ξεχασουμε και να ετοιμαστουμε σωστα αυτη τη φορα.

inzaghi9 - 3/12/2020 02:29

Στο σάιτ του λινκ βλέπω σταθερά εξαιρετική αρθρογραφία, θεματολογία και αντικειμενική στάση. Μπράβο στο ΑΕΚ365 που μοιράζεται αυτό το περιεχόμενο. Τέτοιες συνεντεύξεις είναι πολύ διδακτικές για την ανθρώπινη φύση σε κάνουν να βλέπεις τον ίδιο σου τον εαυτό με άλλο μάτι.


Ας μην επιτρέψουμε να επαναλαμβάνονται οι τραγικότερες σελίδες της ιστορίας ξανά και ξανά - στο... Συνέχεια χέρι μας είναι.

ottoman21r - 3/12/2020 02:21

Συγκλονιστικό άρθρο...

nik1961 - 2/12/2020 21:59

μπραβο στην ομαδα συνταξης για το θεμα...

καλο παραδεισο ...

και Ποτέ ξανά....

ovelix - 2/12/2020 21:52

Τα τελευταία 2-3 χρόνια ψάχνω και διαβάζω πολύ για το φασισμό, τα γεγονότα του β πάγκ. Πολέμου αλλά και τα χρόνια της κατοχής στην Ελλάδα . Το αφήγημα που έπρεπε να εχουμε σαν κοινωνία μετά τη λήξη και του εμφυλίου ότι ολοι οι Έλληνες πολέμησαν τους Γερμανούς με σθένος είναι ένα παραμύθι για να ξεχαστούν εγκλήματα δοσίλογων και ταγματασφαλιτών όπως αυτούς που περιγράφει η κυρία . Έλληνες που συνεργάστηκαν με Γερμανούς , πούλησαν και σκότωσαν και έκλεψαν περιουσίες άλλων Ελλήνων .... Συνέχεια Διαβάστε , διαβάστε και πάλι διαβάστε , μόνο αυτό έχω να προτείνω, ίσως έτσι προλάβουμε το φασισμό να εξαπλωθεί , γιατί μη γελιέστε , ο σημερινός κρυφό φασίστας της διπλανής πόρτας με τη πρώτη ευκαιρία θα μεταμορφωθεί σε τέρας .

θάνος μια ΖΩΗ ΑΕΚ - 2/12/2020 20:46

Σιχαμένοι οι ναζί Σιχαμένοι οι συνεργάτες τους. Αλλά Σιχαμένοι και αυτοί που έφαγαν τις περιουσίες των ΕΛΛΗΝΩΝ Εβραίων

manasp12 - 2/12/2020 19:21

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

Tettiks21 - 2/12/2020 19:03

σκ@@τ@@ σε όλους τους νοσταλγούς του Χίτλερ...

ΕΠΟΜΕΝΟ