0 ΣΧΟΛΙΑ

«Με τη φούσκα της Βαλένθια η FIBA έδειξε ότι προσαρμόζεται πολύ καλά στις καταστάσεις»

Παίκτες και προπονητές χαιρετίζουν την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας και την εξαιρετική οργάνωση

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιείται η «φούσκα» της Βαλένθια για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2022. Η απόφαση της FIBAγια τη διοργάνωση χαιρετίζεται από προπονητές και παίκτες που συμμετάσχουν. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις τους:

ΜΙΚΕΑΛ ΣΟΚΟΛΟΦΣΚΙ (ΠΟΛΩΝΙΑ)

"Αυτήν τη στιγμή, εάν θέλαμε να παίξουμε, έπρεπε να παίξουμε με αυτήν τη μορφή. Αυτό είναι εντάξει τόσο για μένα, όσο και για την ομάδα. Η φούσκα έγινε για έναν λόγο, για να υπάρχουν μέτρα ασφαλείας. Πιστεύω ότι είναι καλό".

ΚΑΡΟΛ ΚΡΟΥΤΖΕΣΙ (ΠΟΛΩΝΙΑ)

"Εάν θέλαμε να παίξουμε τώρα, στην κατάσταση που ζούμε παγκοσμίως  με τον Covid, δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά να το κάνουμε με αυτόν τον τρόπο. Αυτή ήταν η καλύτερη απόφαση. Εάν θέλουμε να είμαστε ασφαλείς, αυτός είναι ο τρόπος".

ΜΑΙΚ ΤΕΙΛΟΡ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ)

“Για εμένα ήταν ένα φανταστικό Παράθυρο και περάσαμε πολύ καλά μαζί με την ομάδα”

ΓΚΙΟΡΝΤΑΝ ΓΟΥΟΤΣΟΝ (ΡΟΥΜΑΝΙΑ)

“Προφανώς και το παράθυρο έγινε για λόγους ασφαλείας, και νομίζω ότι ήταν μία καλή ιδέα. Μείναμε στο ξενοδοχείο, πηγαίναμε στο γήπεδο για προπονήσεις και παιχνίδια και μετά επιστρέφαμε στο ξενοδοχείο. Ολοι αισθάνονταν σίγουρα ασφαλείς, κάναμε τα τεστ και πήραμε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να παραμείνουμε ασφαλείς. Ολοι έκαναν την καλύτερη δυνατή δουλειά προκειμένου να συνεχίσουμε να παίζουμε μπάσκετ και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους θεατές, για τους νέους, για εμάς τους παίκτες. Ηταν καλό.

Δεν αισθάνθηκα ότι κινδυνεύω. Μείναμε στο ξενοδοχείο, πηγαίναμε στο γήπεδο και τρώγαμε όλοι μαζί, στο ξενοδοχείο. Δεν υπήρχε πολλή κοινωνική ζωή, αλλά είμαι σίγουρος ότι τους επόμενους μήνες ή χρόνια θα επιστρέψουμε στην κανονική ζωή. Τώρα, όμως, αυτή είναι η ζωή μας.

Πέρασαν μήνες χωρίς να υπάρχει μπάσκετ, οπότε όλοι είναι χαρούμενοι που το μπάσκετ επέστρεψε, και όλοι κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να συνεχίσει το παιχνίδι, επιβραδύνοντας την εξάπλωση του ιού, και να επιστρέψει το άθλημα σε κάποιο είδος φυσιολογικής ζωής προσαρμοσμένο στην κατάσταση”

ΡΑΡΕΣ ΟΥΤΑ (ΡΟΥΜΑΝΙΑ)

“Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε μία τέτοια κατάσταση και όλοι οι περιορισμοί είναι σκληροί για τους παίκτες, αλλά καταλαβαίνουμε ότι είναι απαραίτητοι. Αυτή είναι η στιγμή που ζούμε και έχει γίνει πολύ καλή διαχείριση, αισθανόμαστε ασφαλείς. Λήφθησαν πολλά και καλά μέτρα και οι άνθρωποι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μας φροντίσουν.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να παίξουμε μπάσκετ, γιατί κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν ξέραμε αν θα μπορούσαμε να παίξουμε και ειδικά δεν ξέραμε αν η εθνική ομάδα θα ήταν σε θέση να έχει όλους τους παίκτες. Ωστόσο, είμαστε ευτυχείς που πήραμε μέρος σε αυτή τη διαδικασία  και προσωπικά είμαι χαρούμενος που παίξαμε μπάσκετ.

Η φούσκα ήταν ένα σοφό μέτρο, αλλά και το  μοναδικό που μπορούσε να ληφθεί αυτό τον καιρό. Είναι αδύνατο να παίξεις εντός κι εκτός έδρας ματς με όλα αυτά τα αεροπορικά ταξίδια. Ηταν το μόνο πράγμα που μπορούσε να γίνει  και ήταν ένα καλό μέτρο".

ΤΟΥΝΤΟΡ ΚΟΣΤΕΣΚΟΥ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ)

“Παρατηρήσαμε πόσο σημαντικό ήταν για τη FIBA να φροντίζει τους παίκτες. Από επιδημιολογική άποψη και σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς, το πιο σημαντικό ήταν ότι μπορούσαμε να παίξουμε. Θα θέλαμε να παίξουμε εντός έδρας παιχνίδια και να έχουμε θεατές, αλλά αυτή ήταν η καλύτερη λύση. Αυτή η προσπάθεια, αυτό το είδος οργάνωσης μας δίνει τη χαρά και τη δυνατότητα να παίξουμε. Κοιτάζοντας την κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον κόσμο, όπου υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα για όλους, είναι προνόμιο που μπορούμε να παίζουμε.

Δεν συναντήσαμε ποτέ μία παρόμοια κατάσταση και αυτή η λύση, μπορεί να εμφανίστηκε για πρώτη φορά, αλλά είναι πολύ σημαντικό που μπορέσαμε να παίξουμε”.

ΦΡΑΝΣΙΣ ΑΛΟΝΣΟ (ΙΣΠΑΝΙΑ)

“Αναμφίβολα ήταν ένα υπέροχο περιβάλλον για εμάς. Πιστεύω πραγματικά ότι η FIBA και η ισπανική ομοσπονδία, με βάση την εμπειρία μου, κάνουν όσα περισσότερα μπορούν προκειμένου να νιώθουμε ασφαλείς. Εμείς, ως παίκτες νιώθουμε ότι αυτοί οι οργανισμοί έχουν τα πάντα υπό έλεγχο. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για όλους εκείνους τους ανθρώπους που εργάζονται στα παρασκήνια για να είμαστε εμείς σε θέση να παίξουμε μπάσκετ”

ΤΣΑΒΙ ΡΑΜΠΑΣΕΔΑ (ΙΣΠΑΝΙΑ)

“Νομίζω ότι ήταν μια πολύ σοφή απόφαση να οργανωθεί αυτό η φούσκα για τα παιχνίδια της εθνικής ομάδας στο Παράθυρο. Ηταν καλό για τη διαφήμιση του μπάσκετ, για την ασφάλεια και την υγεία των παικτών. Είναι αλήθεια ότι μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε επειδή έπρεπε να μείνουμε στο ξενοδοχείο και δεν μπορούσαμε να βγούμε για κανένα λόγο εκτός για να πάμε στην προπόνηση, ή τα παιχνίδια. Καταλαβαίνουμε όμως, ότι αυτό έγινε για δικό μας όφελος και ήταν το καλύτερο για εμάς. Ετσι τα παιχνίδια μπορούσαν να γίνουν χωρίς να υπάρχουν προβλήματα. Πιστεύω επίσης ότι η φούσκα ήταν πολύ σημαντική για τα κλαμπ κι αυτό επειδή όλο το χρόνο ακολουθούμε τις συστάσεις και τις οδηγίες των υγειονομικών επιτροπών, κάνουμε τα τεστ και μετά πηγαίνουμε στην εθνική ομάδα και αν κάτι συμβεί δε θα μπορούσαμε να παίξουμε με τις ομάδες. Πραγματικά πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη απόφαση για όλους τους παίκτες που δεν έχουν ασθενήσει από τον ιό covid και έτσι μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στις ομάδες τους στην ίδια κατάσταση που έφυγαν”.

ΟΝΤΕΝΤ ΚΑΤΑΣ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛ)

“Όλη η κατάσταση με τον Covid δεν είναι εύκολη, αλλά είμαστε τυχεροί που μπορούμε ακόμα να παίξουμε μπάσκετ με όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν. Είμαι πολύ χαρούμενος για εμάς και ευτυχισμένος για την FIBA ​​που βρήκε αυτή τη μορφή για να γίνουν οι αγώνες. Η φούσκα ήταν υπέροχη, η προετοιμασία εξαιρετική. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι όλες οι φούσκες σε όλο τον κόσμο είναι έτσι. Είναι υπέροχο να βρισκόμαστε εδώ στην Ισπανία,

Οταν “κλείνεσαι” σε ένα μέρος για 7-8 ημέρες δεν είναι ποτέ εύκολο να το αντιμετωπίσεις. Αλλά το συνηθίζεις γιατί και η κατάσταση στο Ισραήλ δεν είναι πάρα πολύ διαφορετική. Η ατμόσφαιρα ήταν υπέροχη και την απόλαυσα.

Ήταν μια σοφή απόφαση να αλλάξουμε το format, λόγω του Covid19. Ηταν απαραίτητο. Μακάρι να μπορούσε να γίνει αυτή η φούσκα στο Ισραήλ... Αλλά ναι, ήταν μία πολύ έξυπνη απόφαση.

Γενικά η FIBA προσαρμόζεται πολύ καλά στις καταστάσεις. Εμείς, με την Χάποελ, παίζουμε επίσης στο BCL που έχει κάνει πολλά καλά πράγματα για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση: Αλλαξαν το format της Διοργάνωσης, έγινε η φούσκα για το Final 8, τώρα άλλαξαν επίσης την κανονική σεζόν μειώνοντας τα παιχνίδια έχοντας αρκετά κενά για να να επαναπρογραμματίσουν τα παιχνίδια που αναβάλλονται… Είναι πολύ έξυπνοι και κάνουν έξυπνα πράγματα για να συνεχιστεί η δράση στο μπάσκετ.

 Αξιζε να γίνει αυτή η φούσκα για λόγους ασφαλείας. Στο τέλος της ημέρας είμαστε κλεισμένοι στο ξενοδοχείο και δεν μπορούσαμε να βγούμε, αλλά καταλαβαίνουμε ότι η FIBA ​​φροντίζει τους πάντες, οπότε πρέπει να συνεργαστούμε. Παίζοντας μπάσκετ στα παράθυρα της FIBA, μας έκανε να νιώθουμε ότι ήμασταν σε ασφαλή χέρια”.

ΡΑΦΑΕΛ ΜΕΝΚΟ (ΙΣΡΑΗΛ)

“Λόγω της κατάστασης, ήταν η καλύτερη λύση για να συνεχίσουμε να παίζουμε μπάσκετ. Η φούσκα ήταν πολύ καλά οργανωμένη, τα πάντα ήταν πολύ καλά. Πιστεύουμε ότι ήταν μία πολύ μορφή για να παίξουμε μπάσκετ.

Κάναμε τεστ τόσο πριν όσο και κατά την άφιξη, αλλά και πριν αναχωρήσουμε. Ετσι αισθανόμαστε ασφαλεία.

Μέχρι να βρούμε μια λύση για τον ιό, αυτή είναι η βασική λύση για να συνεχίσουμε να παίζουμε μπάσκετ. Αυτή είναι η βασική λύση για κάθε άθλημα. Ηταν μια υπέροχη ιδέα”.

ΓΙΦΤΑ ΖΙΒ (ΙΣΡΑΗΛ)

“Είναι η πρώτη φορά που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση και κανείς δεν ήξερε πώς να το κάνει, αλλά πρέπει να πω ότι ήταν ωραίο να είμαι 8 μέρες με την ομάδα, πραγματικά βοήθησε να γίνουμε ακόμη πιο δυνατή οικογένεια. Α νυπομονώ πραγματικά να επαναλάβω την εμπειρία τον Φεβρουάριο και ελπίζω αυτή τη φορά με κόσμο στις εξέδρες. Ηταν πάρα πολύ ωραίο”


Κέρδισε έως 1.000.000€ σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς που έγιναν ποτέ!
(21+ | Παίξε Υπεύθυνα)

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ

 

 

30/08 - 20:07
Ομάδες – μύθοι έρχονται στο ΟΑΚΑ
combatiente_21 - 27/01 - 17:51
---προσοχή στην μπενφικα με μια φάση μπορεί να βάλει 4 γκολ...
04/02 - 21:34
Το κλαρίνο του αιώνα!
the_teacher - 25/01 - 01:35
---Πρέπει να έχει ξεφύγει το θέμα με την κλιματική αλλαγή, γιατί στο Καραϊσκάκη έβρεξε Π@@ΤΣΕΣ Μην το κόψετε ρεεεε
26/01 - 14:37
Μπέρδεμα με Νταντσένκο!
DF1972 - 27/01 - 01:04
---Σοβαρά τώρα; Σαν ΟΠΑΔΟΣ της ΑΕΚ (και όχι φίλαθλος) απαιτώ από την διοίκηση να με ενημερώσει γιατί έφυγε ο Ιβιτς. Όπως ενημερώθηκα για Παπασταθοπουλο και Λιβάγια. Θέλω την ίδια ενημέρωση!
24/01 - 21:37
Πήγαινε για θρίαμβο αλλά πλήρωσε ένα παιδικό λάθος
Φοίνικας - 26/01 - 15:40
---Α. Γαλανόπουλος καλύτερος το γηπέδου. Ψυχαρα και ηγετική παρουσία. Ο πιο ολοκληρωμένος χαφ που έχουμε αυτή την στιγμή. Υπενθυμίζεται οτι του προτάθηκαν για ανανέωση ανά χρόνια 180 Χιλ, 200 Χιλ, 220 Χιλ κι επειδή δεν δέχτηκε αμέσως, η προσφορά αποσύρθηκε. Κι όλα αυτά την στιγμή που τον Λιβαγια τον λιβανιζουμε για 7 μήνες. Αυτόν τον παιχταρα θα τον είχαμε χάσει τσάμπα αν δεν ήταν ψυχαρα και ΑΕΚαρα. Αν ο Μανταλος έχει τσίπα, του δίνει το περιβραχιονιο σήμερα κιόλας.Β. Μανταλος (αφού τον ανέφερα) σταθερά απών από τα μεγάλα ματς. Το ίδιο και ο Λιβαγια ο οποίος έχει την ευκαιρία να κάνει το 1-3 και την κλωτσάει. Αν θέλει ο Μανταλος να παραμείνει με 400 χιλιάρικα και ο Λιβαγια με 500 χιλ για να καθαρίζουν Ατρομητους και Παναιτωλικους και να είναι ρολιστες, με το καλό να μεινουν. Ο Μανταλος πρεπει να απαλλαγεί από τον ρόλο του ηγέτη που δεν μπορεί να βαστάξει μπας και απελευθερωθει και ο Λιβαγια είτε να μείνει με τους ανωτέρω όρους είτε να πάει στο καλό. 1 μυριο δεν θα βρει πουθενά πέρα από Αραβιες και Σία.Γ. Θα ήθελα να δω ένα στατιστικό στοιχείο για το πόσα κόρνερ και φάουλ καθάρισε πέρυσι ο Βρανιες μόνος του και πόσα έχουν καθαρίσει φέτος ολοι οι σέντερ μπακ μας μαζί. Αυτό βέβαια δεν αθωώνει την υπόλοιπη ομάδα που δεν μπορούν να πάρουν κεφάλια από τον Ουαρντα είτε παίζει με Βόλο είτε με ΠΑΟΚ.Δ. Λέγαμε ότι η άμυνα θα κριθεί σε σοβαρό ματς, σήμερα δηλαδή. Και ενώ οι κεντρικοί αμυντικοί τα πήγαν γενικά καλά, πληρώνουμε ότι δίπλα στον ΧΨ Λατσι ή Σβάρνα δεν είναι ένας έμπειρος παιχταράς είτε να στείλει την μπάλα πλάγιο σε εκείνη την φάση είτε να φωνάξει στον συμπαίχτη του να την στείλει πλάγιο. Θα κάψουμε τον Λατσι που είναι παιχταράς και την εντυπωσιακή άνοδο Σβάρνα με Χιμένεθ με τις εμμονές μας.Ε. Το "Δ" δεν αναιρεί ότι το μεγαλύτερο έγκλημα είναι του Αθανασιάδη. Αυτά ούτε στο μίνι σοκερ που παίζουμε μεταξύ μας δεν τα κάνουμε. Έχει παίξει 5-6 ματς ο άνθρωπος και έχει κρεμάσει την ομάδα στα δύο από αυτά. Τσιντωτα είδαμε επίσης. Καλά κάναμε και τους δώσαμε ευκαιρία αλλά δεν μπορούν. Τερματοφυλακα χτες.ΣΤ. Γκαρσία υπερπαιχτουρα. Κι αν ο Λιβαγια ήταν για μια φορά συνεπής με την εικόνα της βεντέτας όχι μόνο στα λόγια αλλά και μέσα στο γήπεδο, θα έγραφε δύο ασίστ. Αυτός είναι παιχταράς που αξίζει συμβόλαιο εκατομμυρίου.Ζ. Εντυπωσιακή άνοδος Μπακακη αλλά είναι ένας και φέρνουμε ένα στοίχημα σύμφωνα με τα στατιστικά του των τελευταίων έξι μηνών. Θα κριθεί στο γήπεδο. Αυτοί που έχουν ήδη κριθεί είναι Λοπες και Ινσουα και δυστυχώς δεν κάνουν.Η. Φτάσαμε 23 Γενάρη. Η ομάδα έχει εξαιρετικά στοιχεία, μην τα ακυρώσουμε με εμμονές σε Λιβαγια και άρνησης ενίσχυσης της αμυνας.Θ. Περιστέρι εικόνες από σκληρή παράγκα αλλά ακόμα χειρότερη γιατί πλέον έγινε με var. Είχε δεν είχε ο Αυγενακης τα γύρισε όλα και τα έκανε όπως ήθελε ο κολλητός του. Αυτό σήμερα ήταν επίδειξη ισχύος ξεκάθαρα.Ι. Σωκράτη είσαι ελαχιστος ως ανθρωπος τελικά. Κριμα
11/01 - 21:34
Παλικαρίσιο διπλό η ΑΕΚ
Stratonian75 - 25/01 - 01:36
---Δυστυχώς όσοι μιλάτε και ρίχνετε δηλητήριο δεν έχετε ιδέα από ποδόσφαιρο, απλά θέλετε να βγάλετε και πάλι τα προσωπικά σας κόμπλεξ. Σήμερα είδαμε μια ομάδα που για 40 λεπτά έπαιζε με παίκτη λιγότερο και δεν κινδύνευσε στιγμή, δείχνοντας μεγάλο πάθος και οργάνωση. Ο Νέλσον που θέλετε να φύγει τους παίζει μόνος του, ο Μάρκο που μας σκότωσε τον πατέρα κρατάει 2 παίκτες πάνω του συνεχώς ισοφαρίζοντας την έλλειψη ενός παίκτη μας. Ο Μπακάκης που τον αντιμετώπιζετε σαν εχθρό, έκανε το πιο καλό, παθιασμένο ματς της χρονιάς ως τώρα προσπαθώντας να βρίσκεται παντού ακόμα και όταν δεν μπορούσε. Ο Λόπεζ που θεωρούμε κακό παίκτη, έβαζε κεφάλι, πόδι, χέρι στην φωτιά χωρίς λεπτό προθέρμανσης. Και πάνω από όλα ο ΑΕΚΤΖΗΣ Μανόλο Χιμένεθ, ο πιο πετυχημένος προπονητής μας (είτε θέλετε κάποιοι είτε όχι) τα τελευταία 25 χρόνια, έχει κάνει κοουτσάρισμα για σεμινάριο μετά την κόκκινη, πιέζοντας την Λαμία ψηλά και κάνοντας καταπληκτικές αλλαγές καταφέρνωντας να σβήσει το ματς και να πάρει άνετα το τρίποντο με 10 παίκτες. Όσοι περιμένετε γκέλες για να βγάζετε χολή ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! Η ΑΕΚ όπως δεκάδες μεγάλες ομάδες περνάει κρίση και θέλει δίπλα τους οπαδούς και όχι απέναντι. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! Και αν με χτύπησε το αγιάζι, το σακάκι μου κι αν στάζει, ΑΕΚΑΡΑ δεν με νοιάζει μιας και είμαστε μαζί!!!!!