0 ΣΧΟΛΙΑ

Λουκέτο σε δύο βρετανικούς κολοσσούς. Στον αέρα χιλιάδες θέσεις εργασίας

Η πανδημία επίσπευσε τις εξελίξεις

Δύο βρετανικοί κολοσσοί ανακοίνωσαν ότι βάζουν «λουκέτο», μια εξέλιξη που φαίνεται να επίσπευσε η πανδημία και ο αντίκτυπός της στο λιανεμπόριο.

Αρχικά, ο βρετανικός όμιλος ένδυσης Arcadia, του επιχειρηματία Φίλιπ Γκριν, κήρυξε επισήμως πτώχευση θέτοντας σε κίνδυνο πάνω από 13.000 θέσεις εργασίας. Ο όμιλος απέτυχε να εξασφαλίσει δάνειο 30 εκατομμυρίων λιρών για να καλύψει την έλλειψη ρευστότητας που αντιμετώπιζε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Deloitte ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι έχει οριστεί διαχειριστής της Arcadia και θα αναζητήσει αγοραστές για τα εμπορικά σήματα του ομίλου: Topshop, Topman, Dorothy Perkins, Wallis, Miss Selfridge, Evans, Burton και Outfit.

Σημειώνεται πως ο όμιλος διατηρεί 444 καταστήματα στην Βρετανία και 22 στο εξωτερικό. Πάντως, σύμφωνα με την Deloitte, τα καταστήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, ενώ δεν πρόκειται να ανακοινωθούν απολύσεις άμεσα.

Την ίδια στιγμή και η βρετανική αλυσίδα Debenhams με ιστορία 232 ετών ετοιμάζεται για οριστικό λουκέτο οδηγώντας στην ανεργία 12.000 εργαζόμενους.

Η Debenhams Plc ήταν σε συνομιλίες για την πώλησή της στην JD Sports όμως οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν στο κενό. Η είδηση έρχεται μετά την ανακοίνωση πτώχευσης της Arcadia του Σερ Φίλιπ Γκριν που απασχολεί 25.000 εργαζόμενους.


Γιορτινό πακέτο* διασκέδασης – Κάθε μέρα εκπλήξεις* (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ