Quantcast
0 ΣΧΟΛΙΑ

Μπακογιάννης: Λύση και για το μπάσκετ. Μην φάμε πάλι τις σάρκες μας

Ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για το πλάνο του Βοτανικού και για το κλειστό γήπεδο μπάσκετ

Μέσα στον επόμενο μήνα, θα υπάρξουν συζητήσεις με Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και ΚΑΕ, για το γήπεδο μπάσκετ, όπως υπογράμμισε ο Κώστας Μπακογιάννης, αναφερόμενος στο πρότζεκτ του Βοτανικού.

Αναλυτικά όσα είπε ο δήμαρχος Αθηναίων στο Mega:

Για το ποιος εγγυάται πως θα προχωρήσει το πλάνο: "Αυτή είναι μία εύλογη ερώτηση, μου την έκαναν πολλοί. Τη διπλή ανάπλαση τη συζητάμε κοντά 20 χρόνια. Αρκετή κουβέντα αλλά δεν περάσαμε απ’ τη θεωρία στην πράξη. Δουλεύουμε συστηματικά το πρόγραμμα απ’ την πρώτη μέρα. Αφενός πολλοί έλεγαν τι είναι αυτά που πας να κάνεις και οι άλλοι που έλεγαν μίλα επιτέλους. Εμείς συνειδητά ήμασταν πειθαρχημένοι, θέλαμε να ανακοινώσουμε ένα έργο απολύτως πειθαρχημένο, με κοστολόγηση και χρονοδιαγράμματα. Δεν το κάναμε μόνοι μας αλλά όλοι μαζί. Θέλω να πω ευχαριστώ στην κυβέρνηση και τον υπουργό ανάπτυξης, στον Ερασιτέχνη, στην ΠΑΕ, σε όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού. Ξεπερνά το έργο τον Παναθηναϊκό, ο στόχος είναι να γίνει πράξη η διπλή ανάπλαση, πρόγραμμα μητροπολιτικό που μπορεί να δημιουργήσει πόλους ανάπλασης στην πόλη".

Για τη χρηματοδότηση: "Συνολικά ξεπερνά τα 160 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση προέρχεται από ένα μείγμα από διαφορετικά ταμεία. Στο Βοτανικό για παράδειγμα οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη θα χρηματοδοτηθούν από τις τράπεζες. Είναι ένα έργο ώριμο".

Για τα επόμενα βήματα: "Έχει το έργο υψηλό βαθμό θεσμικής ωριμότητας κι αυτή ήταν η προσπάθεια όλους αυτούς τους μήνες. Πάνω σε αυτή στηριζόμαστε για να προχωρήσουμε σε γρήγορους ρυθμούς. Από εδώ και πέρα τρέχουμε για χρονοδιαγράμματα και υλοποίηση των έργων".

Για το γήπεδο ποδοσφαίρου: "Ο πρώτος προϋπολογισμός είναι γύρω στα 70 εκατ. ευρώ, έχει δεσμευτεί το υπουργείο ανάπτυξης πως θα εξασφαλίσει τους πόρους. Το ζητούμενο ήταν ο καθένας να αναλάβει υποχρεώσεις και ρητές δεσμεύεις. Να γίνουμε πρακτικοί όχι μόνο ευχολόγια. Τα λεφτά για το γήπεδο θα τα βρει το υπουργείο, έχει διάφορα μέσα. Ποια είναι η δουλειά του δήμου τώρα που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, μην ξεχνάτε πως ο δήμος βάζει τη γη. Η δουλειά μας είναι να ωριμάσει η μελέτη με διαστημικούς ρυθμούς και να φτάσουμε στη δημοπράτηση εντός του 2021".

Για το μπασκετικό κλειστό γήπεδο: "Θα σας πω τι περιλαμβάνει το μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας που υπογράψαμε. Ο δήμος αναλαμβάνει την ευθύνη να το χωροθετήσει είτε σε όμορο οικόπεδο είτε σε ακτίνα 300 μέτρων και να εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή του. Εντός 30 ημερών θα απευθυνθούμε στην ΚΑΕ και στον Ερασιτέχνη να κάτσουμε σε ένα τραπέζι να δούμε τι είναι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε. Εγώ θα χαρώ να μιλήσω με την ΚΑΕ. Τη συζήτηση μέχρι τώρα την έκαναν οι φορείς που κατά το Προεδρικό Διάταγμα εμπλέκονται στην διπλή ανάπλαση. Η συζήτηση ξεκίνησε σχετικά πρόσφατα, δεν ήταν στον προγραμματισμό της διπλής ανάπλασης αρχικά, δηλαδή πριν χρόνια. Με χαρά θα μιλήσω με την ΚΑΕ να δούμε πως μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση που είναι η Παναθηναϊκή πολιτεία".

Για το αν προχωρά το έργο ανεξάρτητα από τις συζητήσεις με την ΚΑΕ: "Προφανώς και το έργο προχωρά, αλλά θέλω να πω κάτι: Είναι ανάγκη η οικογένεια του Παναθηναϊκού να είναι ενωμένη, το λέω ως Παναθηναϊκός. Μην αφήσουμε τις γνωστές διχόνοιες, μην αφήσουμε να φάμε μόνοι τις σάρκες μας. Σκεφτείτε τι πρέπει να πετύχουμε. Μπορούμε να έχουμε χώρο πρασίνου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και απ’ την άλλη μια περιοχή που έχει βιώσει την εγκατάλειψη να τη βάλουμε μπρος, με ό,τι αυτό σημαίνει και για τις επενδύσεις. Έχουμε κάνει μια πρώτη εκτίμηση που λένε πως το έργο θα προκαλέσει επενδύσεις που ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίες. Δεν αντέχει η Αθήνα να χάσει άλλη τέτοια ευκαιρία. Θα βγούμε απ’ την πανδημία, η επόμενη μέρα πρέπει να βρει μια πόλη έτοιμη και αποτελεσματική. Ο υπολογισμός μας είναι πως αυτή η παρέμβαση θα προκαλέσει σε πρώτη φάση επενδύσεις 300 εκατ. Γι’ αυτό ετοιμάζουμε το πολεοδομικό σχέδιο για την περιοχή, με περιβάλλον οργανωμένο και φιλικό".


Κέρδισε έως 1.000.000€ σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς που έγιναν ποτέ!
(21+ | Παίξε Υπεύθυνα)

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ