0 ΣΧΟΛΙΑ

Nations League: 14 νικητές των ομίλων διεκδικούν δυο εισιτήρια για το Μουντιάλ 2022

Διαβάστε για τη διαδικασία των playoffs

Την Τετάρτη ολοκληρώθηκε το εφετινό Nations League, με 14 ομάδες να κατακτούν την πρώτη θέση, στους ομίλους τους, και να διεκδικούν δύο εισιτήρια για τα playoffs των προκριματικών του Μουντιάλ 2022.

Εκεί όπου θα συναντήσουν άλλες δέκα, τις ισάριθμες δεύτερες των ομίλων των προκριματικών στην ευρωπαϊκή ζώνη, με τις 12 ομάδες να έχουν την ευκαιρία μέσα από έξι νοκ-άουτ ημιτελικούς και εν συνεχεία τρεις νοκ-άουτ τελικούς να βρεθούν μέσω μίας... δεύτερης ευκαιρίας στα γήπεδα του Κατάρ, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2022.

Αναλυτικά οι 14 νικήτριες των ομίλων του Nations League:

League A: Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία

League B: Αυστρία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ουαλία

League C: Μαυροβούνιο, Αλβανία, Αρμενία, Σλοβενία

League D: Νησιά Φερόε, Γιβραλτάρ

Αυτή είναι η διαδικασία των playoffs

Στις 7 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των δέκα προκριματικών ομίλων, με τους πρώτους των ομίλων να περνούν απευθείας. Οι αγώνες γίνονται από τον Μάρτιο ως το Νοέμβριο του 2021. Οι δεύτερες των προκριματικών ομίλων και οι δυο ομάδες από το Nations League θα προκριθούν στα Playoffs (12 ομάδες συνολικά θα συμμετάσχουν) που θα γίνουν το διάστημα 24-29 Μαρτίου 2022.

Οι ομάδες χωρίζονται σε τρία μονοπάτια, με τους πρώτους να παίρνουν τα τρία τελευταία ευρωπαϊκά "εισιτήρια". Στα τρία αυτά μονοπάτια θα γίνουν συνολικά έξι μονοί ημιτελικοί (24-25 Μαρτίου), στην έδρα των έξι καλύτερων δεύτερων των προκριματικών. Οι τρεις τελικοί (28-29 Μαρτίου) θα είναι επίσης μονοί και ο γηπεδούχος θα καθοριστεί από κλήρωση.

Τις θέσεις των playoffs από το Nations League θα τις καταλάβουν δυο από τις 14 νικήτριες ομίλων του Nations League (τέσσερις νικήτριες της 1ης κατηγορίας, 4 της 2ης κατηγορίας, 4 της 3ης κατηγορίας και 2 της 4ης κατηγορίας). Αν πάνω από δυο χώρες πληρούν τα κριτήρια, τότε τις δυο θέσεις καταλαμβάνουν οι νικήτριες που βρίσκονται πιο ψηλά στο ranking του Nations League. Εν ολίγοις, προτεραιότητα έχουν οι νικήτριες ομίλων της 1ης κατηγορίας έναντι των άλλων και ακολουθούν οι ομάδες της 2ης, της 3ης και της 4ης.


Γιορτινό πακέτο* διασκέδασης – Κάθε μέρα εκπλήξεις* (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ