0 ΣΧΟΛΙΑ

Στεφανίδη : Υπάρχει εμπλοκή της πολιτικής ηγεσίας στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ

Η πρωταθλήτρια του ελληνικού στίβου μίλησε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός

Η Κατερίνα Στεφανίδη μίλησε στο SDNA και στον Βασίλη Βέργη:

Για τον κορωνοϊό στην Αμερική

Μιλάμε για μια τεράστια χώρα οπότε σαφώς τα πράγματα διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Εμείς μένουμε μια ;vρα έξω απο το Κλίβελανντ με πολύ χώρο οπότε ζούμε μια διαφορετική κατάσταση. Βγαίνουμε μόνο για προπόνηση κα σούπερ μάρκετ. Έμεις εδώ φοράμε μάσκες σε κλειστούς χώρους και το σέβεται ο κόσμος. Δυσκόλεψε την κατάσταση με τους αρνητές του Covid γιατί είχαμε εκλογές. Είναι αρνητικό το οτι βγήκε εμβόλιο μια εβδομάδα μετά γιατί υπήρχε θεωρεία συνωμοσίας πως μετα τις εκλογές θα σταματήσει ο κορωνοϊός.

Για την ανάρτηση στα social media

Έχασα λίγο την υπομονή μου γιατί δεν είχα λάβει απάντηση. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει σεβασμός. Το ότι δεν λαμβάναμε απάντηση στα μειλ το θεωρώ ασεβές. Δεν θεωρώ οτι μας κοροϊδεύει αλλά όταν δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει στην ΓΓΑ για να αλλάξει το πρόβλημα και το ζήτημα που είχαμε, αυτό πού σκέφτεται κάποιος είναι οτι το πρόβλημα δεν θα αλλάξει ποτέ.

Για το μήνυμα Αυγενάκη που ήταν στον ενικό 

Νομίζω πως η ανάρτησή που πήρε περισσότερη δημοσιότητα λόγω της απάντησης Αυγενάκη. Δεν με ενόχλησε πολύ γιατί εδώ στην Αμερική που μένω δεν έχουμε πληθυντικό. Φάνηκε να ενοχλεί άλλο κόσμο. Εμένα με ενόχλησε οτι περιμένω μια απάντηση σε μειλ τόσο καιρό και δεν έλαβα κάτι.

 

 

Για το εάν υπήρχε κάποια επίσημη ενημέρωση;

 

Τηλέφωνο οχι δεν υπήρξε. Την επόμενη ήμερα πήραμε ένα μειλ το οποίο έλεγε οτι έχει δρομολογηθεί νομοθετική ρύθμιση για την οποία εγώ έχω ενημερωθεί. 

 

 

Για το αν δεν είχε κάνει ανάρτηση αν θα είχε λυθεί το θέμα

Δεν το γνωρίζω αυτό. Θέλω να πιστεύω πως όντως προχωρούμε. Το γίνεται μέσα στο υπουργείο δεν ξέρω

Για άστοχη ανάρτηση που είπε ο Αυγενακης

Μόνο και μόνο οτι μια ήμερα μετα από την ανάρτηση είχαμε επίσημη απάντηση απαντάει μόνο του σε αυτό. Ο κύριος Αυγενάκης είναι πολιτικός εγώ θέλω μόνο να λυθεί το πρόβλημα. Επίσης, δεν ξέρω εαν και ο κύριος Αυγενάκης λεει αλήθεια για τα χρήματα των προηγούμενων πριμ. Δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό.

Τι είπαν οι συναθλητές.

Έπρεπε να κάνω την ανάρτηση νωρίτερα, εγώ έλεγα ας στείλουμε ενα μειλ και τελικά ου είπαν είδες που στα έλεγα;

Για το εαν ζούσε Ελλάδα αν θα μπορούσε να κάνει πρωταθλητισμό

Διαφέρει σε κάθε άνθρωπο αυτό . Ο Πετρούνιας και η Κορακάκη ζουν Ελλάδα και έχουν ολυμπιακά μετάλλια. Υπάρχουν ολο και περισσότεροι αθλητές που ζουν μισό χρόνο Ελλάδα μόνο. Εγω δεν ξερω αν θα τα κατάφερνα στην Ελλάδα. Δεν είναι ο λόγος οι εγκαταστάσεις. Για εμένα το πρόβλημα ήταν η πίεση και από ομοσπονδία γονείς και προπονητής οτι για να πέτυχω υπήρχε μόνο ενας τρόπος. Υπάρχουν πολλά ταλέντα που τους πιέζουν να κάνουν μόνο αθλητισμό για να πέτυχουν οπότε χάλαγε η ισορροπία. Παίζει ρόλο και η τύχη και η δουλειά. Ολοι ήταν κατά της ιδέας να με προπονήσει ο άντρας μου τότε. Δεν συμφωνούσε κανείς ούτε ομοσπονδία. Όμως καταφέραμε και είπαμε να είδατε; Οπότε εκεί παίζει ρόλο και η τύχη. Δεν θα είχα ίδια ισορροπία στην Ελλάδα οπότε δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα στην Ελλάδα. 

Εάν αισθάνεται οτι η πολιτεία εκμεταλλεύεται τους αθλητές και απο την κρίση και μετά τους έβαλε στο περιθώριο

Άμα ψάξετε συνεντεύξεις μου δεν θα βρείτε πουθενά παράπονα για τις βοήθειες τις πολιτείας. Εμένα είναι δύσκολο να πω οτι δεν με έχουν βοηθήσει γιατί το 2005 με βοήθησαν στην αρχή μου. Όμως δεν είναι το ίδιο σε κάθε αθλητή. Είναι σεβασμός το οτι βγάζουν μία φωτογραφία και σε υποδέχονται στο αεροδρόμιο αντί να στείλουν μια επιστολή και ένα μπουκέτο λουλούδια.

Για εκλογές ΣΕΓΑΣ

Είχαμε γράψει πολλοί αθλητές και λέγαμε πως μετα από πολλά meating συμφωνήσαμε οτι μας ενδιαφέρει η ουσία όχι ποιος θα αλλάξει την κατάσταση αλλά να αλλάξει. Είχαμε φτάσει να μας χρωστάνε 7 μήνες οδοιπορικά. Αυτό που ζητούσαμε ήταν να έρθουν σε επαφή και οι δυο παρατάξεις. Την μια παράταξή, την τωρινή την γνωρίζουμε, την άλλη δεν την ξέρουμε καθόλου και δεν έχουν έρθει σε επαφή μαζί μας και υπάρχει το παράπονο σε πολλούς για αυτό. Δεν θέλαμε ένα ξεχωριστό τηλέφωνο τον καθέναν αλλά τουλάχιστον στους κορυφαίους. Δεν γίνεται να τους κυνηγάμε εμείς για να επικοινωνήσουμε. Θα μας ενδιέφερε να ακούσουμε και απο την αλλη πλευρά.

Για το αν υπάρχει προσπάθεια από την από την πολιτική ηγεσία να σκρινάρει τις εκλογές του ΣΕΓΑΣ

Φαίνεται ξεκάθαρα πως υπάρχει μια εμπλοκή απο την τωρινή παράταξη. Θέλουμε να μιλήσουμε και από την άλλη παράταξη για αυτόν τον λόγο. Μακάρι όποιος ψηφιστεί να βοηθήσει τους αθλητές. 

Για το πόσο δυσκολία υπάρχει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2021

Μόνο το ψυχολογικό που κάνω προπόνηση για δεύτερη συνεχομένη χρονιά είναι δύσκολο. Το 2021 θα είχαμε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εμένα με βοήθησε από αθλητικής πλευράς γιατί τον Ιανουάριο ήμουν με πατερίτσες και δεν ήταν ιδανική η προετοιμασία. Όταν σταματάς και επιστρέφεις μετά σου έρχονται τραυματισμοί από εκεί που δεν το περιμένεις. Σταματήσαμε τον Αύγουστο για να είμαστε πιο έτοιμοι. Τώρα αρχίσαμε αρχές Σεπτέμβρη και με βοήθησε με τον τραυματισμό. Το σώμα μου είναι πολύ πιο προετοιμασμένο.

Για το εάν το το νταμπλ είναι πιο κοντά

Σίγουρα τώρα τα πράγματα δείχνουν πολύ καλύτερα. Μεγαλώνω όμως και θα υπάρχουν τραυματισμοί.

Για το εαν μπορεί να ξαναπάρει χρυσό

 Το 2016 παίρναμε τα πράγματα βήμα βήμα. Τα πάντα σε έναν αγώνα είναι βήμα βήμα. Ο μεγάλος στόχος πάντα είναι Ολυμπιακοί Αγώνες. Δεν ξέρω αν θα γίνει και ο κλειστός στίβος. Οπότε αν δεν είναι καλά τα πράγματα μπορεί να το αφήσουμε. Ο στόχος είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες και χρυσό.

Για τον κοσμο που θα απουσιάζει

Θα με επηρεάσει σίγουρα. Αλλά δεν πιστεύω να γίνει. Κάνουμε πράγματα και στην προπόνηση για να ετοιμαστούμε ψυχολογικά. Το να λείπει ο κόσμος είναι μεγάλο πρόβλημα. 


Κέρδισε έως 1.000.000€ σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς που έγιναν ποτέ!
(21+ | Παίξε Υπεύθυνα)

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ