Πρόβλημα προκλήθηκε το πρωί στις αερομεταφορές της χώρας εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος. Έτσι, τα αεροπλάνα για δύο περίπου ώρες παρέμειναν καθηλωμένα τόσο στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ.Βενιζέλος», όσο και πολλά άλλα σε αεροδρόμια όλης της χώρας, λόγω πτώσης του ηλεκτρονικού συστήματος επικοινωνιών του κέντρου ελέγχου πτήσεων Αθηνών.
Το σοβαρό τεχνικό πρόβλημα, στο κεντρικό σύστημα με το οποίο είναι συνδεδεμένοι όλοι οι πύργοι ελέγχου, παρουσιάστηκε περίπου στις 8:30 το πρωί και εμπόδιζε την επικοινωνία των πύργων ελέγχου με τα αεροσκάφη.
Η βλάβη τελικώς εντοπίστηκε και από τις 10:30 σταδιακά αποκαταστάθηκε η ομαλή ροή των απογειώσεων των αεροσκαφών από όλα τα ελληνικά αεροδρόμια.
Ήδη, από τις 10:30 το πρωί άρχισαν να γίνονται, οι πρώτες, μετά τη διακοπή, απογειώσεις, από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, ενώ λίγο μετά τις 11 η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη και τείνει προς πλήρη εξομάλυνση.
Από το μεσημέρι η βλάβη είχε διορθωθεί και αποκαταστάθηκε πλήρως η ομαλή κίνηση των αεροσκαφών σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
