Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη: «Αυτή είναι η Ευρώπη μας», λέει ο Μακρόν -«Δεν θα παραδοθούμε»


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στον αυστριακό λαό για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βιέννη.

«Εμείς, οι Γάλλοι, συμμεριζόμαστε το σοκ και τον πόνο του αυστριακού λαού που χτυπήθηκε απόψε από την τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της πρωτεύουσας, της Βιέννης. Μετά τη Γαλλία, μια ακόμη φίλη χώρα δέχεται επίθεση. Είναι η Ευρώπη μας. Οι εχθροί μας οφείλουν να γνωρίζουν με ποιους έχουν να κάνουν. Δεν θα κάνουμε πίσω σε τίποτα», έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος.


Η τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη έρχεται λίγες μόνον ημέρες μετά τη φρικιαστική εισβολή Τυνήσιου ισλαμιστή σε εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας, όπου σκότωσε τρεις πιστούς.


Στις 16 Οκτωβρίου, ένας 18χρονος Τσετσένος αποκεφάλισε Γάλλο καθηγητή σε προάστιο του Παρισιού, προκειμένου να εκδικηθεί για την επιλογή του να παρουσιάσει τα σκίτσα του Μωάμεθ στους μαθητές του.

Ενοπλη επίθεση με τουλάχιστον 7 νεκρούς στη Βιέννη
Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε ανταλλαγές πυρών που ακολούθησαν μια ένοπλη επίθεση κοντά σε συναγωγή στην Βιέννη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας επείγουσας ιατρικής βοήθειας. Η εφημερίδα «Kronen Zeitung» τόνισε πως ο νεκρός είναι αστυνομικός.

Η αυστριακή τηλεόραση μετέδωσε πως έως και επτά δράστες μπορεί να παραμένουν ασύλληπτοι μετά την επίθεση σε συναγωγή στο κέντρο της Βιέννης.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νέχαμερ, χαρακτήρισε τρομοκρατική την επίθεση, δηλώνοντας πως σε αυτήν εμπλέκονται πολλοί δράστες.
Πηγή: iefimerida.gr 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ