0 ΣΧΟΛΙΑ

Λεουτσάκος για Super League 2: Ξεκινάμε 7 Νοεμβρίου και βλέπουμε

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής ανέλυσε τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν στην κατηγορία

Το τοπίο που έχει διαμορφωθεί στις μικρότερες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου λόγω του covid-19 περιέγραψε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Ο πρόεδρος της Super League 2 και της Football League τόνισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτές, υπογραμμίζοντας πως η δεύτερη τη τάξει κατηγορία θα ξεκινήσει κανονικά στις 7 Νοεμβρίου και ανάλογα με τις εξελίξεις θα αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί κανονικά.

Αναλυτικά όσα είπε στον Sport FM Πάτρας:

Για το αν το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 7/11: "Η σέντρα για τις 7 του μηνός είναι σίγουρη, έχουν πάρει απόφαση όλες οι ομάδες ότι θα ξεκινήσουμε και τείνουμε σε αυτή τη διαδικασία, ώστε να παίξουμε κανονικά. Αυτή η κατηγορία τα τελευταία χρόνια ταλανίζεται από προβλήματα λόγω του ότι δεν έχει σταθερό τηλεοπτικό συμβόλαιο, δύο τριών χρονών, πέρα από την προηγούμενη χρονιά που είχαμε μία συμφωνία για ένα συν ένα χρόνο. Είναι πολλά τα προβλήματα που υπάρχουν στην κατηγορία από οικονομικής πλευράς γιατί υπάρχει μεγάλη διαφορά απόψεων από τη μεγάλη κατηγορία στην αμέσως επόμενη, δεν δίνουν την δέουσα προσοχή οι παράγοντες της πολιτείας στο κομμάτι που λέγεται ποδόσφαιρο και για αυτό πέρυσι έγινε μία αναδιάρθρωση που δεν έγινε όπως έπρεπε να γίνει γιατί είχαν τάξει στις ομάδες άλλα χρήματα και άλλο συμβόλαιο και δεν προχώρησε αυτό και φτάσαμε σε άλλο κομμάτι που είμαστε πάλι πίσω. Υπάρχουν κάποιες συζητήσεις για να βρούμε τηλεοπτικό συμβόλαιο και πρέπει να βοηθήσουν και άλλοι παράγοντες προκειμένου η κατηγορία αυτή να βρει το δρόμο της, γιατί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο Δεν είναι μόνο η Σούπερ Λιγκ, είναι και η Σούπερ Λιγκ 2 και η Φούτμπολ Λιγκ".

Για την διαφορά στα τηλεοπτικά συμβόλαια στην μεγάλη κατηγορία και τις μικρότερες και αν θα βρεθεί λύση με την ΕΡΤ: "Τα προβλήματα που έχουν οι ομάδες στις χαμηλότερες κατηγορίες είναι πολύ περισσότερα και λόγω της πανδημίας και λόγω του ότι δώσαμε βάση σε θέματα υγείας και άνθρωπος δεν τελείωσε πέρυσι το πρωτάθλημα, μπήκαμε σε διαδικασία να κάνουμε προσπάθεια να το τελειώσουμε, κάναμε ένα προγραμματισμό και για διάφορους λόγους με την ΕΠΟ και το μπαράζ, δεν πήραμε χρήματα από την ΕΡΤ, δεν μας τα έδωσαν, οι πρόεδροι δεν πήραν το αναμενόμενο ποσό για τις ομάδες, τελείωσε το πρωτάθλημα άκομψα λόγω της πανδημίας, από Ιούλιο Αύγουστο έχουμε ξεκινήσει προετοιμασία οι πρόεδροι το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν το χέρι στην τσέπη, για παίκτες προπονητές, ΙΚΑ εφορεία που όλα αυτά είναι ένα νούμερο μεγάλο, το οποίο δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, ούτε βοήθεια. Το θεωρώ άδικο αν φέτος ξεκινήσουμε και δεν βρεθεί μία μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια προς τους προέδρους για να μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Είτε είναι η ΕΡΤ, είτε είναι φόρος από το στοίχημα όπως έχουμε πει και δεν μας ακούει κανένας. Δεν μπορεί οι ομάδες του πρωταθλήματος να μετέχουν στο στοίχημα και να μη λαμβάνουν ένα ποσοστό. Δεν υπάρχει βοήθεια από τις εταιρείες που μπορούν να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο. Στο εξωτερικό, στις μεγάλες λίγκες δίνονται οικονομικά ποσά για να μπορούν να αντέξουν γιατί είναι συνέχεια. Η SL 2 είναι συνέχεια της πρώτης κατηγορίας από κει ανεβαίνουν οι ομάδες από κει αντλούν παίκτες, για να μπορέσουμε να φτιάξουμε μία βάση, η οποία θα μπορεί μια ομάδα να παίξει στην SL1 θα πρέπει να έχει τα ανάλογα οικονομικά κριτήρια.

Οι πρόεδροι των μικρότερων κατηγοριών το μόνο που κάνουν είναι να πληρώνουν, δεν κάνουν κάτι άλλο και με τη δυσκολία της πανδημίας που δεν έχουμε φιλάθλους για να μαζέψουμε κάποια χρήματα από τα εισιτήρια. Πρέπει να σκύψει η Πολιτεία και να δει πολύ πιο σοβαρά τι γίνεται στη Σούπερ Λιγκ 2 και στη Φούτμπολ Λιγκ, όπως έκανε στη Σούπερ Λιγκ και να τη βοηθήσει ανάλογα με όσα έκανε στην παραπάνω κατηγορία".

Για τα δεδομένα που υπάρχουν στο τηλεοπτικό τοπίο: "Πέρυσι ξεκινήσαμε μία διαδικασία με την ΕΡΤ προ της πανδημίας του κορωνοϊού, με την προηγούμενη κυβέρνηση και το σχέδιο της αναδιάρθρωσης, και είχαμε σκοπό να πάρουμε 850.000 για τη Σούπερ Λιγκ 2, γύρω στις 300.000 οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, αφού άλλαξε κυβέρνηση δεχθήκαμε μετά κόπων και βασάνων από το να κόψουμε το ποδόσφαιρο στη μέση, δεχθήκαμε όλο το βάρος μία ομάδα που είχε μπάτζετ 800 και 900.000 ευρώ, φτάσαμε σε σημείο να πάρουμε τα μισά λεφτά τα οποία και δεν πήραμε. Από τα 5.5 εκατομμύρια που ήταν να πάρουμε πήραμε 3.5 εκατομμύρια γιατί δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα και λιγότερα πήρε η Φούτμπολ λιγκ. Πρέπει να βρεθεί μία λύση γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι το πρωτάθλημα. Η να κάνουμε ένα διετές τριετές συμβόλαιο το οποίο οι ομάδες κάποια στιγμή θα πάρουν τα λεφτά που ήταν να πάρουν πέρυσι που δεν τα πήρανε λόγω πανδημίας. Τουλάχιστον φέτος επειδή δεν θα υπάρχουν εισιτήρια, οι ομάδες έχουν οικονομική δυσπραγία, υπάρχει πανδημία και έξοδα, για όλα αυτά θα πρέπει να στηριχθεί το ποδόσφαιρο. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για τις οποίες υπάρχουν και δικλείδες ασφαλείας, δεν σας κρύβω ότι μία ομάδα της Σούπερ Λιγκ 2 μόνο από μισθούς εφορίες και ΙΚΑ έχει 400.000 έξοδα μόνο στο κράτος. Είναι λεφτά που επιστρέφονται, δεν τα κρατάνε οι πρόεδροι. Μιλάμε για 32 ομάδες και περίπου τρεις ή τέσσερις χιλιάδες εργαζόμενους. Μειώνεται η ανεργία, είναι εργαζόμενοι και πρέπει να στηριχθούν.

Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε προτάσεις για το πώς μπορεί να γίνει η επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου, έχουμε κάνει συναντήσεις και με τον κύριο Αυγενάκη και με την ΕΠΟ, σαφώς είναι πολλές οι ομάδες και πρέπει να μειωθούν αλλά αυτό μπορεί να γίνει με ορίζοντα τριετίας για να γνωρίζει κάθε ομάδα τι χρήματα θα παίρνει. Μιλάμε για δύο κατηγορίες που μόνο χρήματα βάζουν και δεν παίρνουν τίποτα. Δεν σας κρύβω και σε θέμα τηλεθέασης υπάρχουν ομάδες και στη Σούπερ Λιγκ 2 και στη Φούτμπολ Λιγκ που κάνουν μεγαλύτερη τηλεθέαση από ομάδες πρώτης κατηγορίας.

Θα πρέπει να δοθεί λύση σε βάθος διετίας – τριετίας να γνωρίζουμε που πηγαίνουμε, γιατί πάλι θα φτάσουμε σε σημείο να συζητάμε ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Και να μπουν και δικλείδες ασφαλείας, με συγκεκριμένο μετοχολογικό κεφάλαιο και να βγαίνουν όλα αυτά ένα μήνα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όχι να συζητάμε ότι υπάρχει επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου και να μην γνωρίζουμε 15 μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ποιες ομάδες θα συμμετέχουν.

Θα πρέπει να κινητοποιηθούν όλες σε αυτή τη διαδικασία και οι ποδοσφαιριστές με το συνδικαλιστικό τους όργανο τον ΠΣΑΠ. Όχι μόνο να διαμαρτύρονται και να μπουν στην διαδικασία γιατί οι εργαζόμενοι τους θέλουν καλύτερους όρους εργασίας και οικονομικούς. Να βοηθήσουν όλοι, να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να βρούμε λύση".

Αν δεν υπάρξει λύση μέχρι τις 7 Νοεμβρίου υπάρχει περίπτωση να επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο να διακοπεί το πρωτάθλημα ή είναι οριστική απόφαση να ξεκινήσει;
"Εμείς θα ξεκινήσουμε να δείξουμε καλή πίστη ότι ξεκινάει το πρωτάθλημα μας και από κει και πέρα προχωρώντας θα αποφασίσουμε τι μέλλει γενέσθαι για την πορεία του πρωταθλήματος. Δεν μπορεί οι πρόεδροι να βάζουν μόνο λεφτά από την τσέπη τους, δεν γίνεται. Από τη στιγμή που πέρυσι το κρατικό κανάλι αρκετές ομάδες από την πρώτη κατηγορία προκειμένου να στηρίξει το ποδόσφαιρο, ειδικά φέτος που δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι, υπάρχουν περιορισμοί, ανά πάσα στιγμή η χώρα μπαίνει σε άλλο κομμάτι λόγω της πανδημίας εμείς θέλουμε να ενισχυθούν. Εμείς δεν θέλουμε να τους τα χαρίσουν, κάθε ομάδα δίνει 500 με 600.000 στην εφορία και τα μισά η Φούτμπολ Λιγκ.

Βεβαίως και είναι όλα ανοιχτά όσον αφορά τη συνέχιση του πρωταθλήματος. Γιατί οι πρόεδροι δεν θα μπορούν να αντέξουν, μιλάμε για τη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία και δεν στηρίζεται;".

Για το αν πιστεύει ότι το πρωτάθλημα στα ολοκληρωθεί με παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών λόγω της πανδημίας: "Κάθε μέρα μπαίνουμε σε διαφορετική φάση σαν χώρα ανεβαίνουν τα κρούσματα και εμείς οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου πρέπει να συνεισφέρουμε σε αυτό το κομμάτι και για αυτό λέω ότι πρέπει οι ομάδες να ενισχυθούν γιατί είναι δύσκολο χωρίς κόσμο. Πρέπει να συμμορφωθούμε με τους λοιμωξιολόγους και ας καθυστερήσουμε να μπούμε στο γήπεδο, να μπούμε και να είμαστε υγιείς όχι να μπούμε και να μη βγούμε ποτέ".

Αν υπάρχει εξέλιξη για τα τηλεοπτικά: "Μες στην εβδομάδα Θα κάνουμε κάποια ραντεβού θα ζητήσουμε από αρμόδιους υπουργούς να μας βοηθήσουν και από εκεί και πέρα το βλέπουμε. Ο κύριος Αυγενάκης μέχρι στιγμής δεν είναι και το κόμμα του να μας βοηθήσει στο οικονομικό με την ΕΡΤ, θα κάνουμε κάποια ραντεβού να δούμε κατά πόσο μπορεί να μας βοηθήσει από το κομμάτι του, θα απευθυνθούμε κι αλλού και πιστεύω ότι θα βρεθεί κάποια λύση. Θεωρώ ότι πρέπει να στηριχθεί η προσπάθεια αυτή και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα".


Κέρδισε έως 1.000.000€ σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς που έγιναν ποτέ!
(21+ | Παίξε Υπεύθυνα)

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ

 

 

30/08 - 20:07
Ομάδες – μύθοι έρχονται στο ΟΑΚΑ
combatiente_21 - 27/01 - 17:51
---προσοχή στην μπενφικα με μια φάση μπορεί να βάλει 4 γκολ...
04/02 - 21:34
Το κλαρίνο του αιώνα!
the_teacher - 25/01 - 01:35
---Πρέπει να έχει ξεφύγει το θέμα με την κλιματική αλλαγή, γιατί στο Καραϊσκάκη έβρεξε Π@@ΤΣΕΣ Μην το κόψετε ρεεεε
26/01 - 14:37
Μπέρδεμα με Νταντσένκο!
DF1972 - 27/01 - 01:04
---Σοβαρά τώρα; Σαν ΟΠΑΔΟΣ της ΑΕΚ (και όχι φίλαθλος) απαιτώ από την διοίκηση να με ενημερώσει γιατί έφυγε ο Ιβιτς. Όπως ενημερώθηκα για Παπασταθοπουλο και Λιβάγια. Θέλω την ίδια ενημέρωση!
24/01 - 21:37
Πήγαινε για θρίαμβο αλλά πλήρωσε ένα παιδικό λάθος
Φοίνικας - 26/01 - 15:40
---Α. Γαλανόπουλος καλύτερος το γηπέδου. Ψυχαρα και ηγετική παρουσία. Ο πιο ολοκληρωμένος χαφ που έχουμε αυτή την στιγμή. Υπενθυμίζεται οτι του προτάθηκαν για ανανέωση ανά χρόνια 180 Χιλ, 200 Χιλ, 220 Χιλ κι επειδή δεν δέχτηκε αμέσως, η προσφορά αποσύρθηκε. Κι όλα αυτά την στιγμή που τον Λιβαγια τον λιβανιζουμε για 7 μήνες. Αυτόν τον παιχταρα θα τον είχαμε χάσει τσάμπα αν δεν ήταν ψυχαρα και ΑΕΚαρα. Αν ο Μανταλος έχει τσίπα, του δίνει το περιβραχιονιο σήμερα κιόλας.Β. Μανταλος (αφού τον ανέφερα) σταθερά απών από τα μεγάλα ματς. Το ίδιο και ο Λιβαγια ο οποίος έχει την ευκαιρία να κάνει το 1-3 και την κλωτσάει. Αν θέλει ο Μανταλος να παραμείνει με 400 χιλιάρικα και ο Λιβαγια με 500 χιλ για να καθαρίζουν Ατρομητους και Παναιτωλικους και να είναι ρολιστες, με το καλό να μεινουν. Ο Μανταλος πρεπει να απαλλαγεί από τον ρόλο του ηγέτη που δεν μπορεί να βαστάξει μπας και απελευθερωθει και ο Λιβαγια είτε να μείνει με τους ανωτέρω όρους είτε να πάει στο καλό. 1 μυριο δεν θα βρει πουθενά πέρα από Αραβιες και Σία.Γ. Θα ήθελα να δω ένα στατιστικό στοιχείο για το πόσα κόρνερ και φάουλ καθάρισε πέρυσι ο Βρανιες μόνος του και πόσα έχουν καθαρίσει φέτος ολοι οι σέντερ μπακ μας μαζί. Αυτό βέβαια δεν αθωώνει την υπόλοιπη ομάδα που δεν μπορούν να πάρουν κεφάλια από τον Ουαρντα είτε παίζει με Βόλο είτε με ΠΑΟΚ.Δ. Λέγαμε ότι η άμυνα θα κριθεί σε σοβαρό ματς, σήμερα δηλαδή. Και ενώ οι κεντρικοί αμυντικοί τα πήγαν γενικά καλά, πληρώνουμε ότι δίπλα στον ΧΨ Λατσι ή Σβάρνα δεν είναι ένας έμπειρος παιχταράς είτε να στείλει την μπάλα πλάγιο σε εκείνη την φάση είτε να φωνάξει στον συμπαίχτη του να την στείλει πλάγιο. Θα κάψουμε τον Λατσι που είναι παιχταράς και την εντυπωσιακή άνοδο Σβάρνα με Χιμένεθ με τις εμμονές μας.Ε. Το "Δ" δεν αναιρεί ότι το μεγαλύτερο έγκλημα είναι του Αθανασιάδη. Αυτά ούτε στο μίνι σοκερ που παίζουμε μεταξύ μας δεν τα κάνουμε. Έχει παίξει 5-6 ματς ο άνθρωπος και έχει κρεμάσει την ομάδα στα δύο από αυτά. Τσιντωτα είδαμε επίσης. Καλά κάναμε και τους δώσαμε ευκαιρία αλλά δεν μπορούν. Τερματοφυλακα χτες.ΣΤ. Γκαρσία υπερπαιχτουρα. Κι αν ο Λιβαγια ήταν για μια φορά συνεπής με την εικόνα της βεντέτας όχι μόνο στα λόγια αλλά και μέσα στο γήπεδο, θα έγραφε δύο ασίστ. Αυτός είναι παιχταράς που αξίζει συμβόλαιο εκατομμυρίου.Ζ. Εντυπωσιακή άνοδος Μπακακη αλλά είναι ένας και φέρνουμε ένα στοίχημα σύμφωνα με τα στατιστικά του των τελευταίων έξι μηνών. Θα κριθεί στο γήπεδο. Αυτοί που έχουν ήδη κριθεί είναι Λοπες και Ινσουα και δυστυχώς δεν κάνουν.Η. Φτάσαμε 23 Γενάρη. Η ομάδα έχει εξαιρετικά στοιχεία, μην τα ακυρώσουμε με εμμονές σε Λιβαγια και άρνησης ενίσχυσης της αμυνας.Θ. Περιστέρι εικόνες από σκληρή παράγκα αλλά ακόμα χειρότερη γιατί πλέον έγινε με var. Είχε δεν είχε ο Αυγενακης τα γύρισε όλα και τα έκανε όπως ήθελε ο κολλητός του. Αυτό σήμερα ήταν επίδειξη ισχύος ξεκάθαρα.Ι. Σωκράτη είσαι ελαχιστος ως ανθρωπος τελικά. Κριμα
11/01 - 21:34
Παλικαρίσιο διπλό η ΑΕΚ
Stratonian75 - 25/01 - 01:36
---Δυστυχώς όσοι μιλάτε και ρίχνετε δηλητήριο δεν έχετε ιδέα από ποδόσφαιρο, απλά θέλετε να βγάλετε και πάλι τα προσωπικά σας κόμπλεξ. Σήμερα είδαμε μια ομάδα που για 40 λεπτά έπαιζε με παίκτη λιγότερο και δεν κινδύνευσε στιγμή, δείχνοντας μεγάλο πάθος και οργάνωση. Ο Νέλσον που θέλετε να φύγει τους παίζει μόνος του, ο Μάρκο που μας σκότωσε τον πατέρα κρατάει 2 παίκτες πάνω του συνεχώς ισοφαρίζοντας την έλλειψη ενός παίκτη μας. Ο Μπακάκης που τον αντιμετώπιζετε σαν εχθρό, έκανε το πιο καλό, παθιασμένο ματς της χρονιάς ως τώρα προσπαθώντας να βρίσκεται παντού ακόμα και όταν δεν μπορούσε. Ο Λόπεζ που θεωρούμε κακό παίκτη, έβαζε κεφάλι, πόδι, χέρι στην φωτιά χωρίς λεπτό προθέρμανσης. Και πάνω από όλα ο ΑΕΚΤΖΗΣ Μανόλο Χιμένεθ, ο πιο πετυχημένος προπονητής μας (είτε θέλετε κάποιοι είτε όχι) τα τελευταία 25 χρόνια, έχει κάνει κοουτσάρισμα για σεμινάριο μετά την κόκκινη, πιέζοντας την Λαμία ψηλά και κάνοντας καταπληκτικές αλλαγές καταφέρνωντας να σβήσει το ματς και να πάρει άνετα το τρίποντο με 10 παίκτες. Όσοι περιμένετε γκέλες για να βγάζετε χολή ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! Η ΑΕΚ όπως δεκάδες μεγάλες ομάδες περνάει κρίση και θέλει δίπλα τους οπαδούς και όχι απέναντι. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! Και αν με χτύπησε το αγιάζι, το σακάκι μου κι αν στάζει, ΑΕΚΑΡΑ δεν με νοιάζει μιας και είμαστε μαζί!!!!!