1 ΣΧΟΛΙΑ

Υπογραφές σε δύο εβδομάδες για τον Βοτανικό

Το κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει πως το έργο, για το γηπεδικό του Παναθηναϊκού, θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2023

Η εφημερίδα ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, σε δημοσίευμά της, αναφέρει πως εντός των προσεχών δύο εβδομάδων θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου, κυβέρνησης, ΠΑΕ και Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, με ορίζοντα να ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο του Βοτανικού το 2023.

Τις προηγούμενες μέρες υπήρξε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, και κυβερνητικών στελεχών που μετέφεραν τη σαφή εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να επισπευστούν οι διαδικασίες. Έτσι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης ανάμεσα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, τον Δήμο Αθηναίων, την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη.

Το κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει πως το έργο θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2023, ενώ όσον αφορά στη χρηματοδότηση του έργου, αυτή θα γίνει κυρίως από το Ταμείο Ανάκαμψης και οι υπόλοιποι πόροι θα έρθουν από κονδύλια ευρωπαϊκά και της Περιφέρειας, με το συνολικό κόστος του έργου να ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ.

Από πλευράς ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν υπάρχει ως τώρα κάποια αντίδραση στο δημοσίευμα, αλλά λέγεται πως υπάρχει πλήρης συμφωνία στους όρους χρήσης του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Σε πρώτο χρόνο θα κατασκευαστεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο (έργο που θα είναι ανεξάρτητο από το εμπορικό κέντρο) και το αθλητικό κέντρο του Ερασιτέχνη και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το κλειστό μπάσκετ μεγάλης χωρητικότητας σε όμορο στη Διπλή Ανάπλαση οικόπεδο.


Η Novileague ήρθε με 500,000€ και καθημερινά δώρα! (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
AEK_zavaras - 25/10/2020 14:36

Nαι καλα...ετσι μας ελεγαν κι εμας στην αρχη για 1.5-2 χρονια κι οταν αρχισε η εμπολη του Δημοσιου στην κατασκευη και την χρηματοδοτηση μαθαμε οτι τα 2 χρονια ειναι μονο οταν τα λεφτα ερχονται απο τις τραπεζες που τα δινουν αμεσως.Ενω το Δημοσιο με τους διαγωνισμους,την γραφειοκρατια και την αργη χρηματοδοτηση μας καθυστερουσε εδω και 2 χρονια με την υπογειοποιηση και τις εσωτερικες εργασιες.

Οποτε ας κρατανε πολυ μικρο καλαθι στον ΠΑΟ για το χρονοδιαγραμμα.

ΕΠΟΜΕΝΟ