Quantcast
75 ΣΧΟΛΙΑ

Στη φυλακή Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και όλη η διευθυντική ομάδα

Ανακοίνωσε απόφαση το δικαστήριο- Αναστολή για 12 από τους 50 καταδικασθέντες

Απόφαση που οδηγεί στη φυλακή τον ηγετικό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, εξέδωσε πριν από λίγο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Σύμφωνα με την απόφαση στην φυλακή οδηγούνται οι: Νίκος Μιχαλολιάκος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λάγος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο Γιώργος Γερμενής. Όλοι έχουν ομόφωνα κριθεί ένοχοι από το δικαστήριο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη σε 13 ετών. Την ίδια ποινή επεφύλαξε το δικαστήριο στους δυο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργο Πατέλη και Αναστάσιο Πανταζή, καθώς επίσης και σε μερίδα καταδικασθέντων για την ανθρωποκτονία Φύσσα.

Αντίθετα με βάση την απόφαση για 12 η ποινή έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα γεγονός που σημαίνει ότι σε λίγη ώρα θα γνωρίζουν τους όρους που θα τους επιβληθούν μέχρι το Εφετείο. Μεταξύ αυτών οι πρώην βουλευτές. Αναστολή  δόθηκε στους  Μιχάλη Αρβανίτη, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Στάθη Μπούκουρα, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτρη Κουκούτση.

«Μέσα οι φασιστες, δολοφόνοι», «να σαπίσετε στη φυλακη γουρούνια, φασίστες» και «ο Παύλος ζει» φώναξαν από το ακροατήριο όταν μπήκαν χειροπέδες σε όσους από τους  καταδικασθέντες βρίσκονταν στην αίθουσα του Εφετείου,  ανάμεσά τους και στον Αρτέμη Ματθαιόπουλο. 

Οι περιοριστικοί όροι

Στους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που πήραν αναστολή εκτέλεσης των ποινών τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης 20.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και της εμφάνισης στα αστυνομικά τμήματα των περιοχών όπου κατοικούν κάθε 1η και 15η του μήνα. Οι ίδιοι περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν και στους άλλους 7 που ελαβαν αναστολή, πλην της καταβολής εγγύησης.

Αναστολή εκτός από τους πέντε πρώην βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του 2012, πήραν οι Γ. Σκάλκος, Γ. Δήμου, Κ. Αντωνακόπουλος, Θ. Μαρίας, Κ. Παπαδόπουλος, Αρ. Δασκαλάκης, Καστρινός.

Οι Γ. Δήμου και Γ. Σκάλκος καταδικάστηκαν για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Οι Θ. Μαρίας και Κ. Παπαδόπουλος καταδικάστηκαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων αλιεργατών και του έχει αναγνωριστεί ελαφρυντικό

Οι Κ. Αντωνακόπουλος και Ι. Καστρινός έχουν καταδικαστεί για την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Ο Αρ. Δασκαλάκης καταδικάστηκε για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Σε ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις 

Σε λιγότερο από μια ώρα – λένε οι πληροφορίες – οι αστυνομικοί που αποτελούν την ειδική ομάδα δράσης της ΕΛ.ΑΣ, θα ενεργοποιηθούν, θα εντοπίσουν και θα οδηγήσουν στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών όσα από τα μέλη της Χ.Α πρέπει να οδηγηθούν στις φυλακές της χώρας για να εκτίσουν την ποινή τους. Για τον λόγο αυτό, 100 αστυνομικοί από την Ασφάλεια, την Αντιτρομοκρατική και την ΕΚΑΜ, θα κινηθούν ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία προκειμένου να περάσουν χειροπέδες στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα πρέπει σε μια ώρα να έχουν συλλάβει περισσότερα από 30 άτομα ανάμεσα στους οποίους εκτιμάται ότι θα είναι οι έξι του ηγετικού πυρήνα (σ.σ ο Γιάννης Λαγός έχει φύγει στις Βρυξέλλες οπότε είναι διαφορετική η διαδικασία), περίπου δέκα άτομα από την ομάδα των πρώην βουλευτών αλλά και στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης, κάποιοι από τους 11 που έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και των Αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα και φυσικά κάποιοι από τους κατηγορούμενους που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν η ποινή τους θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Η Αστυνομία, όλη την περασμένη εβδομάδα είχε σε στενό αλλά διακριτικό κλοιό, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Στόχος είναι όταν τους ζητηθεί να καταφέρουν μέσα σε λίγα λεπτά να τους περάσουν χειροπέδες και να τους οδηγήσουν στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών ο οποίος θα αποφασίσει σε ποιο σωφρονιστικό κατάστημα θα πάνε. Μάλιστα, στο πολυεπίπεδο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνονται και οι μεταγωγές που θα γίνουν με αυξημένα μέτρα και ισχυρή παρουσία αστυνομικών χωρίς να αποκλείεται αν κριθεί απαραίτητο σε κάποιες περιπτώσεις να κλείσουν και δρόμοι.

Σημειώνεται, ότι οι αρχές είχαν αποστείλει σχετικό έγγραφο σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, για την απαγόρευση εξόδου των καταδικασθέντων, καθώς υπήρχε η οδηγία για ταξίδια εντός χωρών Σένγκεν, να μη γίνεται διαβατηριακός έλεγχο. Έτσι, ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο διαφυγής, ωστόσο αυτό με βάση τη σχετική οδηγία αποφεύχθηκε. 

Σε prive κελιά

Ως κρατούμενοι ειδικής κατηγορίας αντιμετωπίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όσα μέλη της Χρυσής Αυγής καταδικαστούν σε ποινή μη ανασταλτικού χαρακτήρα και οδηγηθούν στις φυλακές. Έτσι, υπάρχει σε εξέλιξη μια επιχείρηση τόσο της ΕΛ.ΑΣ όσο και των σωφρονιστικών καταστημάτων για το που θα οδηγηθεί ο καθένας αν και τις πρώτες 14 ημέρες υποχρεωτικά θα τεθούν σε καραντίνα Covid-19 πριν καταλήξουν στα ατομικά κελιά τους. Το τελικό πρόσταγμα για τις τοποθετήσεις στα σωφρονιστικά καταστήματα το έχει ο εισαγγελέας εκτελέσεως ποινών.

Όμως λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών, υπάρχει μια προεργασία σε εξέλιξη για το τι θα συμβεί με αυτούς της εγκληματικής οργάνωσης που θα περάσουν το κατώφλι των φυλακών. Σε πρώτη φάση υπάρχει διαχωρισμός σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με το ποιος είναι ο καθένας και τι ρόλο είχε στο νεοναζιστικό μόρφωμα. Έτσι, στην πρώτη κατηγορία τοποθετούνται οι επτά που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Δηλαδή ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Χρήστος Παππάς, ο Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Για αυτούς αρχικά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πιο πιθανό ενδεχόμενο ήταν ο Κορυδαλλός. Όμως στη συνέχεια άλλαξαν άποψη καθώς ο Κορυδαλλός είναι φυλακή υποδίκων, σε δυο χρόνια μεταφέρεται οριστικά στον Ασπρόπυργο και έτσι οι πιθανότητες πλέον είναι να μην πάνε εκεί, αν και υπάρχουν τα κελιά της Γ΄ πτέρυγας των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού όπου το 2013, οδηγήθηκαν εκεί οι Μιχαλολιάκος, Παππάς, Λαγός. Πρόκειται για μια απομονωμένη γωνιά των γυναικείων φυλακών μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από τους εναπομείναντες καταδικασθέντες της 17Ν.

Βέβαια, το πιο πιθανό είναι να δημιουργηθούν prive κελιά και να σπάσει ο ηγετικός πυρήνας καθώς οι σχέσεις έχουν διαρραγεί με τους περισσότερους να βρίσκονται στα μαχαίρια. Έτσι και αλλιώς τα κελιά θα είναι ατομικά, θα προαυλίζονται διαφορετικές ώρες και δεν θα έχουν καμία σχέση με άλλους κρατούμενους. Πιθανές φυλακές που θα μεταφερθούν είναι το Μαλανδρίνο, ο Δομοκός, τα Τρίκαλα, η Πάτρα και τα Χανιά.

Στη δεύτερη κατηγορία είναι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς και οι πυρηνάρχες για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ότι ενδεχομένως αποτελέσουν στόχο και δεχθούν επιθέσεις από άλλους συγκρατουμένους που θα επιχειρήσουν να τους “τιμωρήσουν” και στην τρίτη κατηγορία αυτοί που θα μπουν στη φυλακή και δεν είναι τόσο αναγνωρίσιμα πρόσωπα. Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς, αλλά και όσοι από τους υπόλοιπους 57 καταδικασθέντες θα οδηγηθούν στη φυλακή, θα μεταφερθούν σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στις φυλακές Δομοκού και Μαλανδρίνου. Και αυτό γιατί οι συγκεκριμένες διαθέτουν κελιά και όχι θαλάμους καθώς κάθε κρατούμενος της Χ.Α θα είναι μόνος στο κελί προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν συγκρούσεις με άλλους κρατουμένους.


Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα (21+)

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
Moonchild21 - 22/10/2020 22:26

Δεν ψήφισα ποτέ ακραίο κόμμα και ιδιαίτερα Χρυσή Αυγή.Από την άλλη είναι αμάρτημα να είσαι φασίστας που συμφωνώ απόλυτα,αλλά μπορείς κάλλιστα να είσαι σταλινιστής για πάρα πολλούς εδώ μέσα.Για εμένα είναι το ίδιο ακριβώς και θα πρέπει να γίνει έρευνα αιώνων για να δούμε ποιός σκότωσε περισσότερους ο Χίτλερ,ο Στάλιν ή ο Μάο στην Κίνα και μπορεί να μην καταλήξουμε ποτέ κάπου.Κλασσικά πολλοί θα με πουν φασίστα αλλά δεν πειράζει και πολύ, κατά το μυαλό κάποιων όποιος... Συνέχεια δεν συμφωνεί απόλυτα με την γνώμη τους είναι φασίστας,δεν υπάρχει άλλη περίπτωση.

FughwaltZ ( Πόλη...) - 24/10/2020 02:27

Καταρχας η ΧΑ δεν ειναι κομμα , ηταν ειναι και θα ειναι ενα κραμα ναζιστων που καπηλευονται πατριδες και θρησκειες κουκουλωνοντας τον εθνικισμο κατω απο το παπλωμα το παχυ του πατριωτισμου . Και οχι δεν ισοσκελιζονται το ενα με το αλλο . Αρρωστοι δικτατορες και οι μεν και οι δεν . Ομως για να το κλεισω μεσα στα δικα μας συνορα πολλες φορες το αποτελεσμα μπορει να ειναι το ιδιο (εννοω νεκρους ) αλλα υπαρχει ποιοτικη διαφορα (βλεπε εμφυλιο στην Ελλαδα ) .Απο προσωπικα βιωματα και... Συνέχεια ιστορικη μελετη θα στο πω πιο λαικα...Θα πηγαινες στο βουνο να πολεμησεις ,θα γυρνουσες και θα ερβισκες γυναικα βιασμενη ,παιδι σκοτωμενο ,χωραφια παρμενα και θα καθοσουν ηρεμος ? Συν του οτι θα ησουν επικυριγμενος ενω εχυσες αιμα . Δε νομιζω φιλε μου .

inzaghi9 - 22/10/2020 22:36

Καλα ολα αυτα, αλλα που κολλαει τωρα αυτη η συζητηση με το γεγονος οτι κλεισαμε στη φυλακη μερικους φονιαδες και μαφιοζους? Δεξ μπηκαν μεσα για ιδεολογια, αλλα για πράξεις.

Moonchild21 - 22/10/2020 22:59

Φίλε μου δεν λέω ότι κολλάει ντε και καλά κάπου.Μην μου πεις όμως ότι δεν έχεις διαβάσει καθόλου τα σχόλια.Καθε ένας λέει την γνώμη του και καλά αλλά όποιος δεν συμφωνεί μαζί του είναι ναζιστής, φασίστας, έστω και αν έχει κάνει ένα dislike επειδή δεν συμφωνεί σε κάτι από αυτά που έχει αναφέρει,μέχρι και γαύρος είναι γιατί απλά δεν συμφωνεί.Φιλικά πάντα.

Byzantinologos21 - 22/10/2020 18:14

Μια ματιά να ρίξει κανείς εδω στα σχόλια για να καταλάβει την σαπίλα που υπάρχει στην κοινωνία μας! Η νεο-Αριστερά ειναι ο καρκίνος της Ελλάδας , το μίσος και η υποκρισία βασιλεύει , μονοι σας τσακώνεστε και κυνηγάτε φαντάσματα ακροδεξιά... Το αστείο της υπόθεσης ειναι οτι πιστεύετε οτι τα dislike εδω μέσα σας τα κάνουν χρυσαυγιτες ή οπαδοι του Χίτλερ. Απλά καποιος κόσμος σας έχει σιχαθεί... εσας , τον οπολυταρχισμό σας, την επιλεκτική ευαισθησία σας και την δηθεν ανθρωπιά σας! Τωρα που... Συνέχεια μπήκαν φυλακή οι χρυσαυγιτες λύθηκαν όλα σας τα προβλήματα... σταμάτησε η εγκληματικότητα στους δρομους, οι νέοι βρήκαν δουλειές, οι πληστηριασμοί σταμάτησαν , οι ευρωπαίοι μας χάρησαν το χρέος, οι τούρκοι σταμάτησαν να μας απειλούν και οι κοινωνικές ανησότητες μπήκαν ολες στην θέση τους... ολα έξω ειναι παραμυθένια τώρα! Συνεχίστε τον αριστερό σας ύπνο μα όταν ξυπνήνετε μπορεί να είναι αργά.

FughwaltZ ( Πόλη...) - 23/10/2020 03:18

Byzantinologos21 χωρις να ανηκω πουθενα θα απαντησω στο παραληρημα σου . φαντάσματα ακροδεξιά ? Δες παραπανω τις φωτογραφιες . Δε μου φαινονται για φαντασματα . ΠΟλυ περισσοτερο στη μανα του Φυσσα ή σε οποιους δεχτηκαν επιθεσεις .

Για την υποκρισια θα συμφωνησω απολυτα . Για το μισος παλι ειναι ενα σεβαστο συναισθημα αν και εκφυλιστικο μα ανθρωπους που εκμεταλευονται αλλους ανθρωπους ή θεωρουν τον εαυτο τους ανωτερο... Συνέχεια ναι σιγουρα ειμαι απεναντι τους και δεν τρεφω και τα καλυτερα συναισθηματα. Οσο για τα προβληματα που αναφερεις ,οχι κανενα προβλημα δεν λυθηκε ουτε καν του φασισμου . Ολοι μας ειμαστε εν δυναμει φασιστες και αυτο θελει δουλεια και εσωτερικη διεργασια για να σκοτωσει ο καθενας το φιδι που μεγαλωνει μεσα του . Αλλοι το εξοντωνουν ,αλλους τους τρωει . Προφανως και σε ενοχλει η ταμπελα που δινεις που ακουει στο ονομα αριστερα . Δε θελω να σε απογοητευσω αλλα η αντιπερα οχθη ,κοινως η δεξια που απορρεει απο τον συντηρητισμό και τον ασυδωτο φιλελευθερισμο εχει κανει μεγαλυτερα εγκληματα σ αυτο που ονομαζουμε ανθρωποτητα και παγκοσμια κοινωνια χωρις να χαιδευω την αριστερα και τα βυρσοδεψια στη Γαλλια . Ο καρκινος ακουει στο ονομα του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ που ειναι γεννημα θρεμα των δεξιων ιδεωδων ,ξερεις στην εννοια του φιλελευθερισμου στην πιο γλυκια και στρογγυλεμενη μορφη του οταν ωραιοποιηθηκε και ονομαστηκε ετσι προερχομενη βεβαιως βεβαιως απο τη μεγαλυτερη γενοκτονια του πλανητη αυτη των αυτοχθονων λαων (που παρεπιπτοντως δε διδασκεται πουθενα ) για να εισαχθει στας Ευρωπας ο ορος ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ . Εκει ψαξε το καρκινωμα...

Tryhard - 23/10/2020 00:39

Ναι, η υπερσυσσώρευση πλούτου σε μικρό ποσοστό πληθυσμού, τα εξοντωτικά ωράρια για τους εργαζόμενους έναντι ισχνού μισθού, η επιλεκτική αστυνόμευση και η διαφθορά είναι όλα προβλήματα που δημιούργησε η αριστερά. Το βρήκες. PhD σε πολιτικές επιστήμες υποθέτω. Η πλάκα είναι ότι 1-2 σοβαρά θέματα τα εντόπισες, απλά έριξες το φταίξιμο κυριολεκτικά στην πιο άκυρη πολιτική ομάδα. Κουμάντο στην οικονομία σε όλο τον πλανήτη κάνουν οι συντηρητικοί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και... Συνέχεια ό,τι κατάσταση έχει δημιουργηθεί οφείλεται στις πολιτικές τους.

ugly21 - 22/10/2020 21:30

Στεναχωρηθηκες βλέπω. Κουράγιο...

orbon - 22/10/2020 19:35

Δεν είναι θέμα αριστερής ιδεολογίας το να είσαι κατά των φασιστών.

Ο φασισμός είναι αρρώστια. Χωρίς ναι μεν, αλλά κλπ. Κάθε πολιτισμένος άνθρωπος πανηγυρίζει σήμερα,γιατί ένας γιος και μια μάνα νίκησαν τον νεοναζισμο.

panousc - 22/10/2020 19:35

Δηλαδή και τους παιδεραστές που τους φυλακίζουν κακώς χαιρόμαστε, αφού δε λύνονται τα προβλήματα που αναφέρεις;

jahmartin - 22/10/2020 19:33

Ακριβώς επειδή τίποτα από αυτά δεν έγινε, εμείς οι αριστεροί, οι κομμουνιστές, οι ανθρωπιστές, οι αναρχικοί και όσοι άλλοι ηχούν άσχημα στα αυτιά σου, θα συνεχίσουμε να αγωνιζομαστε για ένα πιο δίκαιο, καλύτερο κόσμο για όλους. Εσύ εν τω μεταξύ, αν πιστεύεις ότι είναι άδικο να είναι στην φυλακή οι μισάνθρωποι εγκληματίες, νοσταλγοί των ναζί, μπορείς να τους πηγαίνεις τσιγάρα...

21SPV21 - 22/10/2020 18:35

Α επειδή δεν λύθηκαν όλα τα άλλα προβλήματα δεν πρέπει να πανηγυρίσουμε που μπήκαν φυλακή οι ναζιστες..Φοβερό επιχείρημα

DytikosATHENS37 - 22/10/2020 23:01

Αρα με το σκεπτικό σου .

.byzantologe.. γιατι τρωως?γιατι πίνεις νερο?αφου μια μερα θα πεθάνεις.. δηλ να μην αρχισει να καθαρίζει λιγο το τοπιο ε?ειναι που ειναι σαπιο δεν λεω μονο πολιτικά το λεω γενικώς θεμα παιδείας θεμα υγειας θεμα νοοτροπίας.. μιας κ εδω φυλάκισαν τους Ναζι..κ υπάρχουν άτομα τα οποια στεναχωρήθηκαν ..πηγαίνετε μια βόλτα Δίστομο καλαβρυτα να δειτε τι εστί ναζι ετσι για ενα καφε.. παιδακια αθωα τα... Συνέχεια εκτελούσαν καίγανε τα πάντα κ σεις σήμερα κρινεται επειδη τους βαλανε μεσα... κ πολυτέλεια ειναι κ να μπουν κι αλλοι εννοείτε χρυσαυγίτες κ μη..μπας κ ξεβρωμίσει αυτη η μοναδική υπεροχή χωρα μας..

ScoccoMan - 22/10/2020 21:12

Κριμα για το παλικαρι που εφυγε και το κλαιει η μανα του. Καμμια ποινη δεν ειναι αρκετη για να αντικατοπτρισει αυτον τον πονο. Ουτε 200 χρονια.

krou - 22/10/2020 20:51

Βρε καλως τα παιδια!!!

Familia 9®11 - 22/10/2020 18:26

Τα ντισλαικ να σχολιάσουν..αλλά είναι τόσο κοταρες που φοβούνται να σχολιάσουν κ με τα νικνεϊμ τους..

Θρασύδειλοι πατήστε ντισλαικ κ χαθητε για ακόμα μια φορά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όσο οι δολοφόνοι σας θα" τρώνε " στην φυλακή

babispet - 22/10/2020 20:38

ντισλαικ λοιπόν και από εμένα. Είμαι της άποψης νο πολιτικα στον αθλητισμό. Σαν πρώην αθλητής και σαν δημοκρατικός άνθρωπος έχω κάθε δικαίωμα να έχω άποψη, και να την εκφράζω.

Για να πεις σε ένα σχόλιο με τη μορφή ντισλαικ ότι δεν σου αρέσει κάτι, δεν σημαίνει πως είσαι φασίστας, ή και το αντίθετο. Μπορεί να μην σου αρέσει το ύφος, η απάντηση σε κάποιον που προσπαθεί να μη πει τη γνώμη του, ή να είναι ακόμα και προσβλητικό ακόμα και αν έχει δίκιο.... Συνέχεια
Επίσης δεν βλέπω κανένα να σχολιάζει το γεγονός, ότι αυτά τα φασιστόμουτρα θα μπούνε μόνο για 2ή 3 χρόνια για φυλακή, από το να σαπίσουν. Η απαράδεκτη αυτή απόφαση θα τους κάνει στο τέλος να αποφυλακιστούν και να τους περιμένει και κόσμος από έξω σαν ήρωες.

Και το λέω αυτό γιατί προβλέπω πως με όλα αυτά που μας περιμένουν στο μέλλον, βλέπω πάλι κόσμο να ψάχνει για νέους "ηγέτες".

fntoyntas - 22/10/2020 19:24

πολύ μικρή η ποινή

Copenhagen21 - 22/10/2020 19:49

Εβαλαν το χερακι τους και οι οπορτουνιστες του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτο...

psyxraimos - 22/10/2020 19:46

Απλά να προσθέσω στην συζήτηση ένα πράγμα μιας και έχουν ειπωθεί νομίζω όλα.

Ότι εσείς που ταυτίζετε την αριστερά με καταστροφές περιουσιών, Μαρφίν κλπ να ξέρετε ότι δεν μπορείτε να είστε πιο λάθος. Οι αριστεροί που γνώρισα εγώ στους δρόμους δεν έχουν καμία σχέση με αυτά και νομίζω το γνωρίζουν όλοι (τουλάχιστον στα αστικά κέντρα). Αν δεν το κάνετε εσκεμμένα να γνωρίζετε ότι πολλοί νιώθουν προσβεβλημένοι και είναι κυρίως αυτοί που πραγματικά βάζουν τον... Συνέχεια κεφάλι τους στον τορβά για κάτι καλύτερο για όλους. Οπότε νομίζω αξίζουν όχι την συμφωνία του καθενός αλλά τον σεβασμό.

Και ένα τελευταίο. Τον αριστερό άνθρωπο δεν τον καταλαβαίνεις από το κάτω από ποια σημαία κάθεται. Τον καταλαβαίνεις από τον τόπο δουλειάς, από το σπίτι του και την γειτονιά του. Και εκεί καταλαβαίνεις επίσης γιατί το να μην δίνεις χώρο στον φασισμό ΔΕΝ είναι πολιτικό θέμα.

Hey_Ho_Lets_Go - 22/10/2020 19:20

Μιχαλολιάκο δεν πας φυλακή για τις ιδέες σου πας γιατί αυτές τις έκανες πράξη .

Το αντίθετο του φασίστα είναι άνθρωπος..

mono_aek_r21 - 22/10/2020 19:35

Που να' ξεραν οι Ramones όταν έγραφαν το συγκεκριμένο κομμάτι ότι μετά από 40 χρόνια θα παίζει σε διαφήμιση πιστωτικής κάρτας... Μεγάλη ειρωνεία...

antreas_hania_21 - 22/10/2020 19:25

Στην δημοκρατία ο καθένας πιστεύει και λέει ότι θέλει. Οι χρυσαυγίτες δεν καταδικάστηκαν για τις ιδέες τους. Μην μπερδευεστε ορισμένοι. Καταδικάστηκαν για τις εγκληματικές τους πραξεις.

Stath21 - 22/10/2020 18:53

Ρε μ@@@κες εσεις με τα δογματικα ντισλαικ, πως γινεται να ειστε ΚΑΙ φασιστες ΚΑΙ ΑΕΚ; Ηρεμα μιλαω

sithlord - 22/10/2020 19:23

Έτσι ακριβώς είναι φίλε μου, το να είσαι ΑΕΚ είναι παράλληλα τρόπος και στάση ζωής. Αν ´´σπουδάσεις´´ την ιστορία του συλλόγου μας και κατανοήσεις τι πρεσβεύει, τότε τότε πιστεύω ότι γίνεσαι και καλύτερος άνθρωπος.

pontiosaekaras21 - 22/10/2020 18:26

Καιρός ήταν να φυλακιστούν τα φιλοχιτλερικά ναζιστοσκουπίδια γιατί είχε καταντήσει γελοίο σήριαλ αυτή η δίκη. Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω το χάλι που επικρατεί εδώ μέσα και όποιος έχει έστω λίγο διαφορετική άποψη από κάποιους, στιγματίζεται ως φιλοναζιστής και φασίστας. Πόσο δημοκρατικό είναι αυτό;Δηλαδή όλοι πρέπει να έχουμε αριστερά φρονήματα για γίνουμε αρεστοί;!!Ο FanGr τι κακό είπε και πέσατε όλοι να τον φάτε;Η αντίδραση πολλών υποδηλώνει ότι επικροτούν τις... Συνέχεια καταστροφές περιουσιών αθώων πολιτών, όπως και της δημόσιας περιουσίας.Ακόμα ακόμα και τον τραυματισμό(θανάσιμο ή μη) αστυνομικών!Εξ ου και η,κατ' εμέ ΑΚΡΑΙΑ και ανόητη, αντίδραση κάποιων στην αναφορά και μόνο για φυλάκιση ΚΑΙ αυτών των αληταράδων μαζί με τους βρωμιάρηδες χρυσαυγίτες. Εγώ προσωπικά δεν ανήκω πουθενά και δηλώνω απλά Έλληνας και είμαι υπερήφανος που δεν είμαι υποχείριο σε κανένα ηλίθιο πολιτικό φρόνημα!Και κάτι άσχετο με το θέμα:ΑΕΚΑΡΑ μου δώσε μας την υπέρτατη χαρά και φέρε το διπλό μέσα στην Πορτογαλία!!

mono_aek_r21 - 22/10/2020 19:15

Καμία σχέση, όποιος είναι φασίστας ή ναζί δεν έχει λογική ύπαρξης μέσα στην οικογένεια της ΑΕΚ. Το όποιο χάλι υπάρχει στη χώρα μας φυσικά και μπορείς να το σχολιάζεις ή να το κατακρίνεις, αλλά ας μην το κάνουμε μέσα σε τέτοια άρθρα. Εδώ η αντίδραση σίγουρα έχει άλλη βαρύτητα και παρερμηνεύεται κατά το δοκούν. Εσύ δηλαδή το δικό σου "dislike" το προσθέτεις δίπλα στο "dislike" του ναζιστή που ψηφίζει Χ.Α.; Οπότε ξαναδιαβάζω την πρώτη πρόταση που έγραψες και συμφωνώ απόλυτα μέχρι την πρώτη τελεία.

leon - 22/10/2020 18:53

Βλέποντας τα σχόλια σε αυτά τα θέματα μου δημιουργούνται πάντα ερωτήματα. Γιατί μόνιμα κάποιοι, μόνο σε άρθρα για τη Χρυσή Αυγή, νιώθουν την ανάγκη να αναφερθούν σε αναρχικούς και ακροαριστερούς; Γιατί τρέχουν να βγάλουν τη ζυγαριά; Γιατί πάντα βάζουν αυτό το "αλλά για τους άλλους δεν λέτε"; Λογικά σου έρχεται ο συνειρμός ότι κάτι υπάρχει που τους ωθεί να υπερασπιστούν την Χρυσή Αυγή στρέφοντας το δάχτυλο αλλού. Άλλωστε μισό εκατομμύριο τους ψήφισε και πρέπει να... Συνέχεια στηρίξει την επιλογή του. Τους ψήφισε για να "μπουν στη Βουλή να τα κάνουν μπουρδέλο", το ίδιο ακριβώς δηλαδή που κάνουν οι μπαχαλάκηδες έξω από τη Βουλή.

Copenhagen21 - 22/10/2020 18:32

Μην ξεγελιομαστε βεβαια . Ο ναζισμος ειναι παιδι του ιδιου του καπιταλισμου. Αυτοι τους ανεθρεψαν και τους ταισαν για οσο τους ηταν χρησιμοι. Ειναι αυτοι που εχουν την εξουσια στα χερια τους , τον πλουτο της χωρας, τα καναλια τις τραπεζες, τα πλοια και τη βιομηχανια. Δεν νοειται αντιφασιστικος αγωνας χωρις να ειναι αντικαπιταλιστικος. Αυριο μεθαυριο νεα ναζιστικα μορφωματα θα βγουν στο προσκηνιο και οσο ο λαος δεν ειναι οργανωμενος ο φασισμος δεν τσακιζεται. Και κυριως δεν... Συνέχεια τσακιζεται απο ενα αστικο δικαστηριο. «Βασανιστές της χούντας, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες», το σύνθημα που ακούγεται από χιλιάδες στόματα.

FanGr - 22/10/2020 14:43

Το θέμα είναι ότι για να υπάρχει δικαιοσύνη, θα έπρεπε να ακολουθήσουν και άλλοι, όπως οι ακραίοι από την αντίθετη πλευρά που προκαλούν καταστροφές / επιδιώκουν νεκρούς αστυνομικούς και σίγουρα όσοι διαχρονικά έχουν χρηματιστεί.

FanGr - 22/10/2020 18:30

Δημοκρατία και φασισμός/φανατισμός, ειδικά σε πολιτικά πιστεύω δεν πάνε μαζί.. Όταν δε μπορώ να πάω ασφαλής γήπεδο με το παιδί μου, όλα τα άλλα τα βλέπω περιττά.. Και από λόγια και παλικαρισμούς χορτάσαμε τόσα χρόνια..

AkadimiaPlatona21 - 22/10/2020 18:29

Φιλε μήπως είσαι απο το Αυνανισταν?

panousc - 22/10/2020 17:58

Δεν μπορείς να το χωνέψεις, ε; Έτσι δεν μπορέσατε να χωνέψετε ποτέ και τη σημαία στο Ράιχσταγκ.

Copenhagen21 - 22/10/2020 18:27

Ακριβως...Ο κοκκινος στρατος τους ξεσκισε το 44..

THOMASMAYROS - 22/10/2020 17:18

ΝΤΡΟΠΗ ΑΠΛΑ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

voodoo - 22/10/2020 17:03

Με τη λογικη του ισαποστασιτη FanGr είναι το ιδιο να σπασει καποιος κατι ζαρντινιερες με το να πανε 20 ατομα να σπασουν το κεφαλι ενος Αιγυπτιου ψαρά την ωρα που κοιμαται.

dgtria_architect - 22/10/2020 16:53

Στρατό με βηματισμό, συνθήματα, δάδες, όπλα, δεν έχω δει. Ειδικά η παλιοί αριστεροί χόρτασαν Μακρονήσου...

toni savefski r21 - 22/10/2020 16:44

Aκραιοι που επιδιωκουν νεκρους και εχουν χρηματιστει;

Δε καταλαβα,για την Ελληνικη αστυνομια μιλας;

Familia 9®11 - 22/10/2020 15:51

Οι φυλακές τίγκα στους αριστερούς είναι αν δεν ξέρεις μην γράφεις ότι σου κατέβει..ας μπούνε μια φορά κ ακροδεξιοί δεν θα πάθουν κάτι..που λέει ο λόγος δηλαδή..

Familia 9®11 - 22/10/2020 16:10

Ανοίξτε κάνα βιβλίο κ διαβάστε τίποτα αμοιβάδες

Stath21 - 22/10/2020 18:28

Ανθρωπος αγραμματος ξυλο στους φασιστες

sithlord - 22/10/2020 16:51

Γιατί ούτε ένα από τα ´´ορφανά του Χίτλερ´´ που πατάνε dislike δεν τολμά να γράψει ένα σχόλιο; Μια ζωή θρασύδειλοι...

kostis_1979 - 22/10/2020 18:07

Όσοι πατάμε dislike δεν είμαστε όλοι ορφανά του Hitler. Είμαστε συνειδητοποιημένοι πολίτες οι οποίοι θα θέλαμε πέρα από του χιτλερικούς που ορθώς μπήκαν φυλακή να μπουν και όλοι εκείνοι οι ακροαριστεροί που σπάνε, καίνε και καταστρέφουν χρόνια τώρα και μένουν ατιμώρητοι μόνο και μόνο επειδή «δηλώνουν» αριστεροί. Όχι στη βία από όπου και αν προέρχεται! Αυτό θέλουμε. Αλλά δεν έχω δει να το γράφει κανένας εδώ μέσα!

Familia 9®11 - 22/10/2020 18:43

Θα σου που τι πρέπει να κάνετε όλοι εσείς που πατάτε ντισλαικ..

Πηγαίνετε στο σπίτι κ αγκαλιαστε τις οικογένειες σας γτ κάποιοι πρόσφυγες δεν έχουν αυτή την δυνατότητα χάθηκε το σπίτι η οικογένεια τους κ τα όνειρα τους στο όνομα της δημοκρατίας των λίγων. Μετά κλείστε εισιτήρια κ κάντε ταξίδια να δείτε τον κόσμο όχι για να σας δουν ...αφού κανετε κ αυτό αγοραστε βιβλία κ δωστε τα στα παιδιά σας να διαβάσουν κ να χαθεί κάθε είδος φασισμού από προσώπου... Συνέχεια γης στα επόμενα χρόνια και να αποκτήσουν αντίληψη να γαλουχιθουν ώστε να γαλουχισουν κ αυτά με την σειρά τους τα παιδιά τους.. όσο διαβάζουν τα παιδιά πάνε ΕΣΥ σε ένα πάρκο κερνά ένα τσιγάρο ένα πατέρα πρόσφυγα-μεταναστη κ ρωτά την ιστορία του..όσο για τους αριστερούς φάγαν όλα τα χρόνια τους στην φυλακή ...

ΥΣ να ξερες μόνο πόσοι αστυνομικοί βαρανε υπερωρίες μια στα μπλε κ μια στα μαύρα .. προβοκάτορες που αν δεν ήταν στο δημόσιο θα πεινούσαν..δεν διάβασαν κ δεν πάσχιζαν ποτέ για τίποτα..όπως είπε κ μια ψυχή κάποτε "μπάτσος μόνο μπάτσους έχει φίλους δεν το έχεις προσέξει ρε μ@@κα?"

AkadimiaPlatona21 - 22/10/2020 18:28

ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΦΥΣΣΑ Ή ΛΟΥΚΜΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!!! ΘΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ?

kostis_1979 - 22/10/2020 18:41

Ναι σκότωσαν μετά από λίγες μέρες μόνο κάτι πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής για αντίποινα! Αυτό δεν το θυμάσαι; Αυτός δεν είναι φόνος; Σκότωσαν τους ανθρώπους στη Marfin. Τους κάψαν ζωντανούς ρίχνοντας ακόμη μία αθώα κατ' εσένα μολότοφ φαντάζομαι. Είναι οι ίδιες μολότοφ και πέτρες που πέφτουν στα γήπεδα, στις διαδηλώσεις...παντού. Πάρτε το χαμπάρι επιτέλους. Η βία είναι μία και δεν έχει ποτέ μία συκεκριμένη απόχρωση. Μόνο αυτός που την καταδικάζει συλλήβδην δικαιούται να ομιλεί για... Συνέχεια δικαιοσύνη. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν υποκρισία.

AkadimiaPlatona21 - 22/10/2020 20:21

Είσαι λαϊκιστής μεγάλε και τα τσουβαλιαζςις όλα . ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΩ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ MARFIN? ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ??? ΝΤΡΟΠΗ

yuri21 - 22/10/2020 19:54

Λυπηρο να υπαρχουν φασιστες στην οικογενεια της ΑΕΚ. Τουλαχιστον εκδηλωθηκαν και θυμηθηκαν επ ευκαιρία της δικης αυτής, οψιμα τα θύματα της Marfin... Μαράζι το έχω να γράψουμε κάτι ενάντια στους φασίστες και να μην ξεφυτρώσει ένας "για τη Μαρφιν δε λέτε τίποτα !!!

leon - 22/10/2020 19:11

Δύο μήνες μετά και ο βασικός ύποπτος για τις δολοφονίες εκτελέστηκε σε εστιατόριο στον Κορυδαλλό. Την ακραία βία την έφερε ο ναζισμός, όχι η σπασμένη τζαμαρία και οι φωτιές στους κάδους.

sithlord - 22/10/2020 18:39

Ο προβοκάτορας που καεί και καταστρέφει μπορεί να δηλώνει ότι είναι αριστερός γιατί έτσι του είπε να κάνει αυτός που τον έβαλε σε διατεταγμένη υπηρεσία. Έτσι προπαγανδίζεται καλύτερα η περίφημη λογική των δύο άκρων´´.

21SPV21 - 22/10/2020 18:31

"Μονο και μόνο επειδή δηλώνουν αριστεροί"..

Ότι η δικαιοσύνη ελέγχεται από την αριστερά και οι δικαστές παίρνουν εντολή να αθωώνουν όσους δηλώνουν αριστεροί;

Αν το πιστεύεις σοβαρά, είσαι από γραφικός έως αστείος.

kostis_1979 - 22/10/2020 18:17

Όσοι πατάμε dislike δεν είμαστε όλοι ορφανά του Hitler. Είμαστε συνειδητοποιημένοι πολίτες οι οποίοι θα θέλαμε πέρα από του χιτλερικούς που ορθώς μπήκαν φυλακή να μπουν και όλοι εκείνοι οι ακροαριστεροί που σπάνε, καίνε και καταστρέφουν χρόνια τώρα και μένουν ατιμώρητοι μόνο και μόνο επειδή «δηλώνουν» αριστεροί. Όχι στη βία από όπου και αν προέρχεται! Αυτό θέλουμε. Αλλά δεν έχω δει να το γράφει κανένας εδώ μέσα!

jagouar21 - 22/10/2020 17:57

Το να έχεις μια άποψη μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια δεν είναι κακό αλλά να φανατιζεσαι μέχρι θανάτου αυτό σπάει κόκαλα!!!!

dgtria_architect - 22/10/2020 18:10

Η Χ. Α είναι εγκληματική οργάνωση. Δεν την αναγνωρίζουν την Δημοκρατία. Για ποιά άποψη μιλάμε. Δεν έχουν άποψη. Ότι πει ο ένας. Ο Χίτλερ και οι Απόστολοι.

Copenhagen21 - 22/10/2020 18:26

Eιναι εγκληματικη γιατι ειναι ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ.

kostino - 22/10/2020 17:43

Δε θά'πρεπε να παραπονιούνται πάντως, την προηγούμενη (και τελευταία φορά) που τιμωρήθηκαν έλληνες ναζί, κατέληξαν σε ένα πηγάδι

GiorgosAekaras2 - 22/10/2020 17:09

Μάγκες το σχολείο μου είναι φάτσα στον Κορυδαλλό. Ε ρε κροτίδες που έχουνε κεφάλια να ανοίξουνε...

sithlord - 22/10/2020 16:47

Αυτή ήταν η πρώτη καλή είδηση της ημέρας, περιμένουμε τώρα καλό αποτέλεσμα στην Πορτογαλία για να αισθανθούμε ακόμα καλύτερα. Ο φασισμός για πάντα στα κελιά και η ΑΕΚΑΡΑ για πάντα στα ευρωπαϊκά σαλόνια!

AEKNilsen - 22/10/2020 16:24

Ετσι μπραβο.

Ξυδακι φασισταρια.

Nikoslibe - 22/10/2020 16:21

Τον φασισμο καλα καταλαβε τον, δεν θα πεθανει μονος ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

nemertsikas - 22/10/2020 14:19

ΜΠΡΑΒΟ!!!!!Τωρα βγειτε μερικοι ασυμπτωματικοι φασιστες απο τις τρυπες σας και αρχιστε τα ναι μεν αλλα...

Kaustiratzis - 22/10/2020 16:11

Όπως ο Fan gr ας πούμε;

Είναι θλιβερό στην ομάδα να υπάρχουν τέτοια φασισταρια.. Η ΑΕΚ είναι η ιστορία της τέτοια που δεν χωρά φασιστομουτρα..

dgtria_architect - 22/10/2020 18:06

Μα δεν είναι ΑΕΚτζήδες!!!

yuri21 - 22/10/2020 16:24

Ακριβως όπως ο fan gr και όσοι του καναν like βεβαιως βεβαιως!!!

pontiosaekaras21 - 22/10/2020 16:23

Σα δε ντρέπεσαι..

Serhio_Arabrousko - 22/10/2020 15:42

Ερε χλεπα και σκατο που έχουν να φανε στην μπουζου.... Αχ ωραια πραματα!


ΥΣ Λογικα θα παρω 15 Dislike ..γιατι τόσοι είστε.. και πολυ λεω

john21 - 22/10/2020 15:34

Τι ωραία που θα τεντώνει στη φυλάκα το σεντόνι...

inzaghi9 - 22/10/2020 15:12

Αυτά ειναι καλό να γίνονται. Καλή διασκέδαση στα ζωηρά αγόρια!

THOMASMAYROS - 22/10/2020 14:38

Ωραια που θα ναι στη μπουζου

Familia 9®11 - 22/10/2020 14:21

Θέλουν κ πριβέ δωμάτια..θα φάνε κάτι πριβέ καταστάσεις εκεί πέρα ..

panousc - 22/10/2020 14:20

Ευχάριστο το πανηγυρικό άκυρο στην εισαγγελέα, αλλά γενικά, πολύ μικρές οι ποινές γι' αυτά τα αποβράσματα και, δυστυχώς, δε θα εκτελεστούν καν ολόκληρες...

the_teacher - 22/10/2020 13:58

Ελάτε κορίτσια, εσείς οι 7-11 που χώνατε παντού αρνητικές σε αντιφασιστικά σχόλια, ΔΕ ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΕ. ΜΕΣΑΑΑ

the_teacher - 22/10/2020 14:09

Άντε, μαζευτείτε

yuri21 - 22/10/2020 13:49

Ημερα χαρας ....Η προεδρος έστειλε την εισαγγελέα αδιάβαστη!! Ελπίζω η ομάδα να παίξει και καλή μπαλίτσα το βράδυ ωστε να κλέισει η μέρα αρμονικά.

AkadimiaPlatona21 - 22/10/2020 13:39

ΝΑΙΙΙΙ!!!!!!! ΓΚΟΛ ΣΤΟ 90!!!!! ΓΚΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛ!


Υ.Γ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΑΓΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ!!!

ΕΠΟΜΕΝΟ