0 ΣΧΟΛΙΑ

Δανία: Απέδρασε ο εφευρέτης που δολοφόνησε μια δημοσιογράφο στο υποβρύχιό του

Συνελήφθη λίγο αργότερα

Ο εφευρέτης που έχει καταδικαστεί για την άγρια δολοφονία της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ σε υποβρύχιο, Πίτερ Μάντσεν, απέδρασε από τη φυλακή που κρατείται με την δανική αστυνομία να τον εντοπίζει λίγο αργότερα.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες κατάφεραν να εγκλωβίσουν σε ένα παρκάκι τον Μάντσεν ενώ διαπραγματευτές προσπαθούσαν να συνεννοηθούν μαζί τους καθώς υποστήριζε ότι έχει στην κατοχή του εκρηκτικό μηχανισμό. Τελικά, ο Μάντσεν συνελήφθη χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμα από τις αρχές αν είχε όντως πάνω του εκρηκτικά.

Στις φωτογραφίες που έδωσαν δανέζικα μέσα ενημέρωσης φαίνεται ο Μάντσεν να είναι στο έδαφος φορώντας κάτι που μοιάζει με ζώνη εκρηκτικών ενώ ακόμα και ελεύθεροι σκοπευτές τον σημαδεύουν.

Κατά πληροφορίες ο Μάντσεν κατάφερε να φύγει από τη φυλακή απειλώντας τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους με αντικείμενο που θύμιζε όπλο λέγοντας επίσης ότι έχει στην κατοχή του και εκρηκτικό μηχανισμό.

Το σημείο στο οποίο εγκλωβίστηκε ο Μάντσεν βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τη φυλακή στην οποία εκτίει ποινή ισοβίων για την δολοφονία της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ τον Αύγουστο του 2017 στο υποβρύχιό του, όπου τον είχε επισκεφτει ενόψει ρεπορτάζ που ετοίμαζε για το πρόσωπό του.

Δύτες είχαν βρει σε μια τσάντα στο βυθό της θάλασσας το κομμένο κεφάλι της Βαλ, κομμάτια του σώματός της και τα ρούχα της.

Ο Μάντσεν μέχρι την καταδίκη του άλλαξε πολλές φορές την εκδοχή του εγκλήματος πριν να υποστηρίξει τελικά ότι η άτυχη δημοσιογράφος είχε πεθάνει σε ατύχημα με διαρροή αερίου.

Οι ιατροδικαστές και τα εγκληματολογικά εργαστήρια απέδειξαν ότι η Βαλ δολοφονήθηκε είτε με στραγγαλισμό είτε επειδή κάποιος της έκοψε το λαιμό καθώς και ότι ο Μάντσεν την είχε μαχαιρώσει στα στήθη και τα γεννητικά όργανα είτε με μαχαίρι είτε με κατσαβίδι.


Η Novileague ήρθε με 500,000€ και καθημερινά δώρα! (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ