Quantcast
NEWS
5 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ισόβια και δέκα χρόνια στον Ρουπακιά

Διαβάστε τι ποινές επιβλήθηκαν και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων ψαράδων και για την επίθεση στο ΠΑΜΕ- Μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τις ποινές, στη δίκη το λόγο θα λάβει και πάλι η εισαγγελέας για να αναπτύξει την πρότασή της επί των αναστολών

Ξεκινώντας την ανακοίνωση των ποινών, η πρόεδρος ανακοίνωσε ισόβια στον Γιώργο Ρουπακιά και 10 χρόνια για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, 4 έτη για οπλοχρησία, 4 έτη για οπλοφορία και 4.000 ευρώ χρηματική ποινή.

Ο «πυρηνάρχης» Νίκαιας Γιώργος Πατέλης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για την συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και 6 για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ο «πυρηνάρχης» Περάματος Αναστάσιος Πανταζής καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων και σε 6 για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ενώ για την επίθεση στο ΠΑΜΕ έλαβε 2 έτη για κάθε επικίνδυνη σωματική βλάβη στα τρία θύματα.

Οι υπόλοιποι συμμέτοχοι στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα καταδικάστηκαν σε κάθειρξη από 6 έως 8 χρόνια και για την εγκληματική οργάνωση από 3 χρόνια έως 6 χρόνια κάθειρξης, με εξαίρεση τον Ρουπακιά, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών.

Στην υπόθεση των Αιγύπτιων αλιεργατών, το δικαστήριο τιμώρησε τους πέντε κατηγορούμενους σε κάθειρξη από 6 έως 8 χρόνια και για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 3 χρόνια φυλάκιση, εκτός από τον «πυρηνάρχη» του Περάματος, Αναστάσιο Πανταζή, που καταδικαστηκε σε 6 χρόνια για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Για την επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και οι τέσσερις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 2 ετών ο καθένας για κάθε μία από τις τρεις επιθέσεις.

Αναλυτικά οι ποινές

Οι συνεργοί Ρουπακιά στη δολοφονία Φύσσα
- Ι. Άγγος: 7 έτη
- Α. Αναδιώτης: 6 έτη
- Γ. Δήμου (ελαφρυντικό μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς): 6 έτη
- Ι. Καζαντζόγλου: 8 έτη
- Ε. Καλαρίτης: 7 έτη
- Ι. Β. Κομιανός: 7 έτη
- Κ. Κορκοβίλης: 7 έτη
- Α. Μιχάλαρος: 7 έτη
- Γ. Πατέλης: 8 έτη
- Γ. Σκάλκος (ελαφρυντικό μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς): 6 έτη
- Γ. Σταμπέλος: 7 έτη
- Λ. Τσαλίκης: 7 έτη
- Αθ. Τσορβάς: 7 έτη
- Ν. Τσορβάς: 7 έτη
- Χρυσαφίτης: 6 έτη

Ποινές για απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων ψαράδων
Αγριογιάννης Δημήτρης: 6 έτη
Ευγενικός Μάρκος: 6 έτη
Μαρίας Θωμάς: 6 έτη
Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος: 6 έτη
Πανταζής Αναστάσιος: 8 έτη

Ποινές για την επίθεση στο ΠΑΜΕ
Αντωνακόπουλος Κυριάκος: 2 έτη για καθεμία από τις τρεις πράξεις
Καστρινός Ιωάννης: 2 έτη για καθεμία από τις τρεις πράξεις
Πανταζής Αναστάσιος: 2 έτη για καθεμία από τις τρεις πράξεις
Χατζηδάκης Χρήστος Αντώνιος: 2 έτη για καθεμία από τις τρεις πράξεις

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τις ποινές, στη δίκη το λόγο θα λάβει και πάλι η εισαγγελέας για να αναπτύξει την πρότασή της επί των αναστολών.

Στη συνέχεια το λόγο θα λάβουν οι συνήγοροι της υπεράσπισης, οι οποίοι θα ζητήσουν από το δικαστήριο να αναστείλει τις ποινές μέχρι την έφεση.

Αφού ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων το δικαστήριο θα πρέπει να αποφασίσει για τις αναστολές. Κάτι, που το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει σε νέα συνεδρίαση ενδεχομένως, την Πέμπτη.

Ουσιαστικά, σε αυτό το τελευταίο στάδιο, αναλόγως με το εάν και σε ποιους θα δοθεί αναστολή, θα κριθεί το ποιοι χρυσαυγίτες θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Για όσους το δικαστήριο δεν δώσει αναστολή, θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ