Νομίζω ότι δεν μπορούμε να συζητήσουμε με την Τουρκία υπό αυτές τις συνθήκες, τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με τον γερμανό ΥΠΕΞ Χάικο Μάας, αναφερόμενος στον απόπλου του Oruc Reis εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Ελλάδας αλλά και στο άνοιγμα των Βαρωσίων στην Κύπρο.
«Προσφέραμε μια καθαρή επιλογή στην Τουρκία στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, ανανέωση της ευρωτουρκικής συνεργασίας ή συνέχιση των προκλητικών ενεργειών και συνέπειες. Φαίνεται ότι η Τουρκία έχει επιλέξει τη δεύτερη επιλογή», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αναφέρθηκε στα συμπεράσματα της Συνόδου, όπου σημειώνεται ότι σε περίπτωση συνέχισης των προκλητικών ενεργειών από την Αγκυρα, θα χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία της Ε.Ε.
Εχουμε κάθε λόγο να εμπλακούμε σε εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία, συμφωνήσαμε τουλάχιστον δυο φορές για επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών και αντί για ημερομηνία έναρξης των διερευνητικών επαφών από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχαμε το Oruc Reis να ξεκινά έρευνες εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Ελλάδας, τόνισε ο πρωθυπουργός.
Είδαμε το άνοιγμα στα Βαρώσια, τη μετακίνηση του πλοίου Oruc Reis και όλες αυτές τις ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με το πνεύμα της κατανόησης και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, τόνισε από την πλευρά του ο γερμανός ΥΠΕΞ.
Κατανοώ τη στάση της Ελλάδας και φαντάζομαι την αντίδρασή της μετά από την τόσο προκλητική στάση της Τουρκίας. Ωστόσο, θα πρέπει να σου πω ότι στη βάση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θεωρώ ότι η μόνη βιώσιμη επιλογή που έχουμε είναι ο διάλογος, υπογράμμισε ο Χάικο Μάας.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!