0 ΣΧΟΛΙΑ

Μέρκελ: «Όχι» στις κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Τα συμφέροντας της πάνω απ' όλα βάζει η Γερμανία

 

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε με ήπιο τόνο κατά την άφιξή της στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ότι δεν τάσσεται υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα, παρά το γεγονός ότι έχουν ζητηθεί από άλλα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και φυσικά της δικής μας χώρας και της Κύπρου.

"Θα επισημάνω ότι η σχέση μας με την Τουρκία είναι πράγματι πολύ περίπλοκη και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μεγάλο συμφέρον να αναπτύξει μια πραγματικά εποικοδομητική σχέση και με την Τουρκία, παρά όλες τις δυσκολίες", δήλωσε η Μέρκελ επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά πως η Γερμανία έχει πολύ ισχυρά συμφέροντα και δεν πρόκειται να πάει σε σύγκρουση με τους Τούρκους.

"Είμαστε εταίροι στο ΝΑΤΟ και εξαρτόμαστε ο ένας από τον άλλο όσον αφορά την μετανάστευση και την υποστήριξη της Τουρκίας στην διαχείριση των πολλών προσφύγων που αναλαμβάνει η Τουρκία" προσέθεσε.

Κλείνοντας τόνισε ότι "φυσικά θα πρέπει να επιλύσουμε τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και για μένα εδώ η διπλωματία διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο".


Η Novileague ήρθε με 500,000€ και καθημερινά δώρα! (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ