0 ΣΧΟΛΙΑ

Τσιτσιπάς: Δύσκολο να μένεις ήρεμος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξέρει καλά πως όταν καταφέρνει να διατηρεί την ψυχραιμία του στα δύσκολα, βρίσκει τον δρόμο προς τη νίκη. «Είναι δύσκολο να μείνεις ήρεμος πολλές φορές μέσα σε έναν αγώνα με μεγάλη ένταση», είπε μετά τη νίκη του επί του Χιλιανού. «Και όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θες, μπορεί να χάσεις την ψυχραιμία σου, να αρχίσεις να παραπονιέσαι, να βρίζεις. Συμβαίνει καμία φορά και τώρα, αλλά είναι κάτι στο οποίο έχω δουλέψει πάρα πολύ και έχω ρίξει βάρος, γιατί θα με βοηθήσει να εξελιχθώ σαν παίκτης, να είμαι πιο επαγγελματίας σε αυτό που κάνω. Επίσης, όταν δείχνω τι νιώθω, όταν δείχνω την ανησυχία μου αυτό ανεβάζει ψυχολογικά τον αντίπαλο. Δουλεύω, λοιπόν, πάνω σε αυτό και το παίρνω αυτό ως ένα άλλο κομμάτι του παιχνιδιού μου».
Ο Στέφανος έπαιξε στη Ρώμη χωρίς τον πατέρα του και παραδέχτηκε στη συνέντευξη τύπου στο Αμβούργο ότι του έλειψε πολύ... «Την περασμένη εβδομάδα ήταν η πρώτη φορά από τότε που ήμουν 12 που ήμουν χωρίς τον πατέρα μου στο γήπεδο. Η σχέση μας είναι ξεχωριστή. Όταν παίζω σε τουρνουά, νιώθω την ευθύνη να παίξω καλά, αλλά νιώθω παράλληλα ότι είμαστε μαζί σε αυτό και ότι αν δεν πάει κάτι καλά μπορώ να πάω σε αυτόν και να πω πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό. Νιώθω ότι είναι το άλλο μου μισό, ο συγκυβερνήτης μου. Με καταλαβαίνει και αισθάνομαι πως ό,τι κάνει με επηρεάζει και ξέρει να χειρίζεται κάθε κατάσταση, πώς να με κάνει να νιώθω άνετα. Πώς να με ικανοποιεί με την παρουσία του. Είναι μια φιγούρα και επίσης μου μαθαίνει πράγματα, είναι ανακουφιστικό να είναι δίπλα μου. Στη Ρώμη ένιωσα λίγο χαμένος που έπρεπε να κάνω πράγματα μόνος μου. Φροντίζει για ό,τι χρειάζεται προσοχή. Θα μου μείνει αξέχαστη η εβδομάδα στη Ρώμη και νομίζω ότι τώρα θα εκτιμήσω περισσότερο το γεγονός ότι τον έχω δίπλα μου και θα σεβαστώ ό,τι έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια».

Τι θα σημαίνει για την αυτοπεποίθησή του στο Παρίσι ένας τίτλος στο Αμβούργο; «Δεν θέλω να το σκέφτομαι, απλά απολαμβάνω να παίζω τένις. Εξαιρετικό τένις, μάλιστα, μέχρι τώρα. Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση και δείχνω αξίες στην επιφάνεια. Ο τίτλος θα έρθει αν δουλέψω ακόμα πιο σκληρά και αν κάνω καλύτερα τα πράγματα απέναντί στον αντίπαλό μου αύριο. Θα είναι δύσκολη μέρα και θα πρέπει να την αντιμετωπίσω με τον σωστό τρόπο».


Η Novileague ήρθε με 500,000€ και καθημερινά δώρα! (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ