0 ΣΧΟΛΙΑ

Σε κατάσταση συναγερμού η Μαδρίτη - Ανακοινώνονται νέα πολύ αυστηρά μέτρα

Οι μονάδες εντατικής θεραπείας της περιφέρειας έχουν ήδη κορεστεί

Επί ποδός είναι οι αρχές της Ισπανίας καθώς στην περιοχή της Μαδρίτης σημειώνεται έκρηξη κρουσμάτων της Covid-19 και η πρόεδρος της περιφέρειας της Μαδρίτης Ντιάθ Αγιούσο ετοιμάζεται να ανακοινώσει μια σειρά από νέα δραστικά μέτρα για να σταματήσει την επάνοδο της επιδημίας.

Η ανακοίνωση των μέτρων από την Αγιούσο αναβλήθηκε σήμερα ήδη δύο φορές και θα πραγματοποιηθεί «το απόγευμα». Οι τοπικές αρχές έχουν ήδη προϊδεάσει ότι τα μέτρα θα αφορούν κυρίως τις φτωχές περιοχές του νότιου τομέα της ισπανικής πρωτεύουσας και τις γύρω πόλεις που έχουν σφοδρά πληγεί από την επιδημία. Ωστόσο, δεν έχουν αποκλείσει την πιθανότητα στοχευμένων lockdown και κάνουν λόγο για «περιορισμούς στην κινητικότητα».

Η Ισπανία επέβαλε την άνοιξη ένα από τα αυστηρότερα καθεστώτα lockdown στον κόσμο. Από τον Ιούλιο, η επιδημία επανήλθε με ταχείς ρυθμούς και πλέον, η Ισπανία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στην περιφέρεια της Μαδρίτης σημειώνεται το ένα τρίτο των νέων κρουσμάτων και των νέων θανάτων. Εξάλλου, η συγκεκριμένη περιοχή - μία μητρόπολη πληθυσμού 6,6 εκατομμυρίων κατοίκων και κόσμο στις μεταφορές - έχει την ικανότητα να μεταδώσει τον ιό σε ολόκληρη την Ισπανία με εκκίνηση.

Σε μία ένδειξη της σοβαρότητας της κατάστασης ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε χθες ότι δέχθηκε να συναντηθεί με την Ντιάθ Αγιούσο, που ανήκει στην δεξιά αντιπολίτευση, για να καταλήξουν σε μία κοινή στρατηγική απέναντι στην επιδημία.

Χθες, ο αντιπρόεδρος της περιφέρειας της Μαδρίτης Ιγκνάθιο Αγουάδο παραδέχθηκε ότι η κατάσταση έχει ξεπεράσει τις δυνατότητες των τοπικών αρχών και ζήτησε την συμμετοχή του κεντρικού κράτους.

Το σύστημα υγείας της Μαδρίτης βρίσκεται στα όρια του κορεσμού. Οι νοσηλευόμενοι με Covid-19 καταλαμβάνουν αυτήν την στιγμή το 21% των νοσοκομειακών κλινών και η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως τεταμένη στην Μαδρίτη.

«Ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ ήδη δεν επαρκεί», δήλωσε νοσηλευτής νοσοκομείου της πρωτεύουσας που τόνισε ότι ορισμένοι από τους ασθενείς που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση είναι τριαντάρηδες.


Γράφεις ιστορία με καθημερινές προσφορές* & ενισχυμένες αποδόσεις (21+) *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ