4 ΣΧΟΛΙΑ

Απίστευτες καταγγελίες Μαυρίδη για τα όσα έζησαν στο Μεξικό

Ο παρουσιαστής κάνει λόγο για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους

Από την Φρανκφούρτη, όπου βρίσκεται περιμένοντας να επιστρέψει Ελλάδα, ο Γιώργος Μαυρίδης αφηγήθηκε τα όσα έζησε στα κρατητήρια του αεροδρομίου «Σίτι Χουάρες» καταγγέλοντας απίστευτα γεγονότα.

Ο παρουσιαστής μίλησε τηλεφωνικώς στο protothema.gr αποκαλύπτοντας μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα από όσα ανέφεραν οι μεξικανικές Αρχές στην ελληνική πρεσβεία στο Μεξικό.

Ο Γιώργος Μαυρίδης κάνει λόγο για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, για τριτοκοσμικές συνθήκες στα κρατητήρια του αεροδρομίου, όπου είχαν αφήσει εκείνον και τρία μέλη τηλεοπτικού συνεργείου για 12 ώρες χωρίς νερό, φαγητό και την δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Διαψεύδει ότι σημειώθηκε επεισόδιο με το πλήρωμα του αεροσκάφους της Lufthansa, αμέσως μετά την εντολή για απέλασή τους και εξηγεί γιατί αναγκάστηκε με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής να προχωρήσουν σε ανταρσία, αρνούμενοι να ανέβουν στο αεροπλάνο!

Σχετικά με τα όσα συνέβησαν ατά τον έλεγχο των διαβατηρίων τους, λίγα λεπτά μετά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού αναφέρει:

«Κατεβήκαμε σαν όλους τους τουρίστες και εγώ είχα φίλο που θα με φιλοξενούσε κι ένα παλικάρι από το συνεργείο μας είχε συγγενείς εκεί. Αναφέραμε στην ταξιδιωτική φόρμα που μας έδωσαν την διεύθυνση του σπιτιού που θα μας φιλοξενούσαν. Οι υπάλληλοι όμως στον έλεγχο δεν το δέχτηκαν και μας ζήτησαν όνομα ξενοδοχείου. «Δηλαδή δεν έχετε κλείσει ξενοδοχείο»; μας ρώτησαν. «Μα αφού σας δίνουμε το όνομα του ανθρώπου που θα μας φιλοξενήσει» τους απαντήσαμε».

Ο παρουσιαστής ισχυρίζεται ότι οι Μεξικανοί δεν το δέχθηκαν και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε το μαρτύριό τους.

«Καταπάτησαν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Οι άνθρωποι είναι τρελοί. Μας πήραν για 12 ώρες σε ένα κρατητήριο σε ένα κελί, χωρίς τηλέφωνο, φαγητό, νερό, χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο» θα πει.

Στη συνέχεια προσθέτει: «Πες ότι κάναμε λάθος με το ξενοδοχείο. Να μας βάλουν όμως σε ένα κρατητήριο επί 12 ώρες και να μην μας αφήνουν να επικοινωνήσουμε με την πρεσβεία; “Πείτε μας γιατί μας κρατάτε, έχουμε κάνει κάτι παράνομο;” τους ρωτάγαμε. Δεν μας πήραν καν κατάθεση, το καταλαβαίνετε αυτό. Μετά μας ρώτησαν, πόσα λεφτά έχετε; Τους είπαμε από 1.000 ευρώ ο καθένας και έγραψαν στο χαρτί ότι δεν είχαμε λεφτά, δηλαδή ψέμματα. Ότι δήθεν μίλησαν με τον Ελληνα πρέσβη και ότι τους είπε ότι δεν μας ήθελε πίσω. Πάλι ψέμματα. Μιλήσαμε με τον πρέσβη και μας είπε ότι δεν ισχύει. Δεν μας άφηναν να βγούμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο με την πρεσβεία. Μας είχαν κρύψει τρεις μέρες από τον κόσμο. Οι άνθρωποι ξέφυγαν και όπως μάθαμε το κάνουν εδώ και έξι μήνες, ένα χρόνο σε όλους τους Ευρωπαίους τουρίστες».

Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς των μεξικανικών αρχών ότι ο Μαυρίδης και οι συνεργάτες του δημιούργησαν πρόβλημα με το πλήρωμα του αεροσκάφους με τον πιλότο να δίνει εντολή να κατέβουν από το αεροσκάφος, τα διαψεύδει όλα.

«Τρεις μέρες μας έλεγαν ότι θα πάτε στην Φρανκφούρτη. Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα, ήταν να πάμε Βραζιλία, μετά στο Μεξικό. Είχαμε χάσει όλα τα λεφτά μας. Είχαμε εισιτήρια να φύγουμε. Θα κάναμε το ταξίδι μας για ένα μήνα. Τους λέμε, “δεν μας θέλετε στο Μεξικό; Κανένα πρόβλημα, αφήστε μας να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στη Βραζιλία”. “ Όχι θα πάτε Φρανκφούρτη” επέμεναν. Εμείς προσπαθούσαμε επί τρεις μέρες να τους πείσουμε ότι δεν ήρθαμε να γίνουμε μετανάστες, ούτε να πάμε Αμερική, έχουμε πάει Αμερική, είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες. Κατάλαβες;».

Σχετικά με την υποτιθέμενη φασαρία μέσα στο αεροπλάνο, κατά την επιβίβασή τους αναφέρει: «Καμία φασαρία δεν έγινε μέσα στο αεροπλάνο, όλα αυτά είναι ψέμματα. Προσπαθούσαμε επί τρεις μέρες να σετάρουμε το ταξίδι μας και απο Φρανκφούρτη να πάμε στους άλλους προορισμούς. Και ξαφνικά μας δίνουν τα εισιτήρια με το έτσι θέλω, χωρίς να μας πουν τίποτα και βλέπουμε ότι ο τελικός προορισμός μας είναι η Ελλάδα και πως τις αποσκευές μας θα τις παραλάβουμε κι αυτές μόνο όταν φτάσουμε Αθήνα. Και τότε αντιδράσαμε. “Δεν μπαίνουμε στο αεροπλάνο” τους είπαμε. “Κύριοι, τι κάνετε” μας απάντησαν. Κάναμε λοιπόν ανταρσία και δεν μπήκαμε στο αεροπλάνο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεξικανικές αρχές στην επίσημη αναφορά τους έκαναν λόγο για επεισόδιο με τον πιλότο. Ο Μαυρίδης ωστόσο τονίζει:

«Μα δεν είδαμε καν τον πιλότο, δεν ανεβήκαμε καν στο αεροπλάνο. Βάλτε μας φυλακή να κάνουμε επεισόδιο τους είπαμε. Να σκύβουμε το κεφάλι μας να τρώμε φάπες; Δεν έχουμε δικαιώματα εμείς; Πρώτη φορά ταξιδεύω ή είμαι κανένα παιδάκι; Έχουν γίνει ακραία πράγματα, με έχετε αδικήσει. Δεν ήμασταν οι μόνοι, τα ίδια έκαναν σε 10 με 20 άτομα σε καθημερινή βάση, συστηματικά επίτηδες».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
corfaek - 19/9/2020 16:48

Και λίγα έπαθες με τέτοια φάτσα και γενικά παρουσιαστικό χα χα χα χα

Tonio - 17/9/2020 11:08

Εντελώς απροετοίμαστος... Ως τουρίστας πρέπει να δηλώσεις ξενοδοχείο (Proof of accommodation) και απαγορεύεται να κάνεις οποιαδήποτε εργασία, ούτε καν εθελοντική. Για να μείνεις φιλοξενούμενος πρέπει να έχεις εγκεκριμένη πρόσκληση από Μεξικάνο πολίτη (letter of invitation). Για να εργαστείς επαγγελματικά γι αγυρίσματα κλπ χρειάζεται άλλου είδους VISA. Ο τύπος πήγε χύμα λες και ταξίδευε μέσα στην Ευρώπη και ζητάει και τα ρέστα.

harma68 - 17/9/2020 10:28

ενταξει σε πιστεψαμε

Gennaro_De_Tommaso21 - 16/9/2020 23:14

αφου δεν σας βαλανε και κανενα φακελακι με κοκα κολα στις τσαντες σας καλα ειναι.... να λετε ευχαριστω...

ΕΠΟΜΕΝΟ