Με μάσκες θα πρέπει να εμφανιστούν στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί στις 14 Σεπτεμβρίου, όταν και ξεκινούν τα μαθήματα.
Οι μάσκες θα παραχωρηθούν δωρεάν από το υπουργείο και θα είναι μονόχρωμες και θα έχουν δύο διαφορετικά μεγέθη, ένα για τα παιδιά του Δημοτικού και ένα για εκείνα των μεγαλύτερων τάξεων αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN στα παιδιά του Δημοτικού θα δοθούν μάσκες διαστάσεων 10x18cm, ενώ στα παιδιά Γυμνασίου - Λυκείου και τους εκπαιδευτικούς θα δοθούν μάσκες 12x22cm. Στο κανάλι μίλησε και ο Γιάννης Σταθόπουλος, στον οποίο ανήκει μια από τις εταιρείες που επιλέχθηκαν από τον διαγωνισμό για να κατασκευάσουν μάσκες, και ανέφερε ότι από τις εταιρείες-παραγωγούς των μασκών ζητήθηκε να φτιάξουν μάσκες με δύο υφάσματα 100% βαμβακερά και η κάθε μία να έχει εξωτερικά σκουρόχρωμο ύφασμα και εσωτερικά ανοιχτόχρωμο. Επιπλέον, ζητήθηκε να υπάρχει εσωτερικά έλασμα για να εφαρμόζει στη μύτη μαθητών και εκπαιδευτικών.
Όπως εξήγησε ο κ. Σταθόπουλος, οι έλεγχοι στα δείγματα προς έγκριση ήταν ιδιαίτερα αυστηροί, ενώ έγινε έλεγχος και από το Χημείο του Κράτους.
Ο κ. Σταθόπουλος ανέφερε ότι «ο διαγωνισμός έγινε για 5,5 εκατομμύρια μάσκες, οι οποίες πρέπει να παραδοθούν μέχρι την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, προκειμένου η ΚΕΔΕ, που ανέλαβε τον διαγωνισμό, να τις διαθέσει στα σχολεία».
Σύμφωνα με τον ίδιο, από τις περίπου 90 εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, μόλις οι 18 τελικά θα συμμετέχουν στην κατασκευή μασκών. Ανώτατη τιμή για την κάθε μάσκα είχε οριστεί από τον διαγωνισμό στα 1,2 ευρώ και η κάθε εταιρεία έκανε τη δική της προσφορά.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Φανερωσε μου τη μασκα που κρυβεις κατω απ τη μασκα που φορας...