Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ξεχώρισε η Red Bull στο ΣΠΑ

Στη δεύτερη περίοδο δοκιμών του βελγικού Γκραν Πρι η έκπληξη ήρθε από τη Renault, που μπήκε σφήνα ανάμεσα στις Red Bull και Mercedes των Φερστάπεν και Χάμιλτον αντίστοιχα


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Μια μπόρα που πέρασε πάνω από το Σπα μισή ώρα περίπου πριν την έναρξη της δεύτερης περιόδου των δοκιμαστικών έφερε ανησυχία στα box των ομάδων, τελικά όμως η πίστα ήταν και πάλι στεγνή πριν την έναρξη του FP2. H θερμοκρασία de, αν και ελαφρά αυξημένη στους 17 βαθμούς, παρέμεινε χαμηλή όπως και στο FP1.

Σχετικά νωρίς, ο Μαξ Φερστάπεν με τη μαλακή γόμα (οι διαθέσιμες για το τριήμερο είναι η σκληρή C2 με τη λευκή σήμανση, η μεσαία C3 με την κίτρινη και η μαλακή C4 με την κόκκινη γραμμή) έριξε το χρόνο κάτω από τον καλύτερο του Μπότας στο FP1, με τους συνήθεις ύποπτους ωστόσο -Χάμιλτον, Μπότας, Στρολ και Πέρεζ- να καραδοκούν.

Στα μισά του FP2 περίπου τα μαλακά ελαστικά φορούν επίσης Mercedes και Racing Point, με αποτέλεσμα οι χρόνοι να πέφτουν συνεχώς καθώς πραγματοποιούν προσομοίωση κατατακτήριων δοκιμών.

Την έκπληξη ωστόσο έρχεται να κάνει ο Ρικιάρντο με τη Renault, ο οποίος με χρόνο 1:43,792 ανεβαίνει στη δεύτερη θέση της κατάταξης, πίσω από τον Φερστάπεν, μένοντας εκεί μέχρι το τέλος της περιόδου. Ήδη, οι χρόνοι που επιτυγχάνονται είναι περίπου 1 δλ. καλύτεροι από αυτούς του FP1.

Στο στρατόπεδο της Ferrari το κυρίαρχο συναίσθημα πρέπει να ήταν αυτό της απογοήτευσης, καθώς όπως και στην πρώτη περίοδο δοκιμών, οι χρόνοι τόσο του Λεκλέρ όσο και του Φέτελ, τους φέρνουν αρκετά κάτω από τη μέση της κατάταξης.

Εντωμεταξύ μέχρι και μισή ώρα μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου των δοκιμών, τα μονοθέσια της Haas ήταν ακόμα στο box της ομάδας για αλλαγή κινητήρων, με την ελπίδα να προλάβουν να πατήσουν τους τροχούς τους για μερικούς έστω γύρους στο Σπα.

Τελικά το κατάφεραν περίπου 25 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με πρώτο στην πίστα τον Μάγκνουσεν και δεύτερο τον Γκροζάν -οι χρόνοι τους όμως ακολούθησαν αντίστροφη σειρά.

Περίπου 20 λεπτά πριν το τέλος, ο Ρικιάρντο παίρνει εντολή από τον ασύρματο να σταματήσει σε σημείο διαφυγής στην ευθεία Kemmel. Τελικά το πρόβλημα ήταν υδραυλικό, τον άφησε όμως εκτός για το υπόλοιπο της περιόδου.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα, μια διαφημιστική πινακίδα φεύγει από τη θέση της μετά τη στροφή 1 και οι δοκιμές διακόπτονται από την κόκκινη σημαία για λίγα λεπτά, μέχρι την αποκομιδή της. Τίποτα δεν αλλάζει στους χρόνους, οι οποίοι εκτός από βελτιωμένοι σε σχέση με το FP1, είναι και πολύ κοντά μεταξύ τους, με διαφορές μικρότερες 1 δεκάτου του δευτερολέπτου για τους τρεις πρώτους.

Η δράση στην πίστα του Σπα ολοκληρώθηκε για σήμερα και θα συνεχιστεί αύριο Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Αυγούστου.

Αποτελέσματα FP2 - Γκραν Πρι Βελγίου

1  Max Verstappen Red Bull 1'43.744

2  Daniel Ricciardo Renault 1'43.792

3  Lewis Hamilton Mercedes 1'43.840

4  Alex Albon Red Bull 1'44.134

5  Sergio Perez Racing Point 1'44.137

6  Valtteri Bottas Mercedes 1'44.162

7  Lando Norris McLaren 1'44.168

8  Esteban Ocon Renault 1'44.208

9  Carlos Sainz Jr. McLaren 1'44.474

10  Pierre Gasly AlphaTauri 1'44.600

11  Lance Stroll Racing Point 1'44.678

12  Daniil Kvyat AlphaTauri 1'44.826

13  Antonio Giovinazzi Alfa Romeo 1'44.861

14  Kimi Raikkonen Alfa Romeo 1'44.896

15  Charles Leclerc Ferrari 1'45.440

16  George Russell Williams 1'45.463

17  Sebastian Vettel Ferrari 1'45.683

18  Nicholas Latifi Williams 1'45.774

19  Romain Grosjean Haas 1'45.834

20  Kevin Magnussen Haas 1'46.242




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ