2 ΣΧΟΛΙΑ

Σηκώνεται το κτίριο με τα μουσεία, προχωρά και η εσωτερική διαμόρφωση (VIDEO)

Απολαύστε σημερινές εικόνες από την Αγιά Σοφιά


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
john21aekara - 9/8/2020 17:19

Εχουν καθυστερησει καποια πραγματα πιστευω

VAMOS_AEK_ARGENTINA - 9/8/2020 10:59

Τα δύο Μουσεία που θα στεγάζονται στο γήπεδο της ΑΕΚ θα είναι:

1) Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού: το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού θα αποτελεί έναν «Τόπο Μνήμης», μια νοερή προέκταση των ελληνικών πατρίδων της Ανατολής. Σ’ αυτό θα προβάλλεται η διαχρονική παρουσία των Ελλήνων στη Μικρασία και στον Πόντο, από την αρχαιότητα έως τον 20ό αιώνα. Τα εκατομμύρια των επισκεπτών του, κυρίως οι άνθρωποι της νέας γενιάς, θα έχουν την ευκαιρία να... Συνέχεια βιώσουν την ιστορία και τον πολιτισμό που έφεραν μαζί τους οι Μικρασιάτες πρόσφυγες το 1922.

2) Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ: σε αυτό το Μουσείο θα εκτίθενται ιστορικά εκθέματα που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην Ιστορία της ΑΕΚ όπως το αρχικό Σχέδιο Καταστατικού του Συλλόγου όπου περιγράφεται το έμβλημα και τα χρώματα της Ομάδας , ιστορικά αντικείμενα που προέρχονται από δωρεές ανώνυμων και επώνυμων ΑΕΚτζήδων καθώς επίσης και εκθέματα σχετιζόμενα με προσωπικότητες που έχουν παίξει ρόλο στην Ιστορία της ΑΕΚ όπως το κέρινο ομοίωμα του Κώστα Βουτσά.

Επίσης η άλλη κατασκευή που προβλέπεται στον ίδιο χώρο είναι το Εκκλησάκι του Οσίου Λουκά όπου όλοι οι φίλαθλοι που το επιθυμούν θα μπορούν να πηγαίνουν και να ανάβουν ένα κεράκι προς τιμήν του Αείμνηστου πρώην Προέδρου της ΑΕΚ, του Λουκά Μπάρλου, του Προέδρου των ενδοξότερων στιγμών στην Ιστορία της ΑΕΚ και μερικών από των μεγαλύτερων μεταγραφών του συλλόγου (Μαύρος, Μπάγεβιτς) ο οποίος δεν δίστασε να βάλει υποθήκη το σπίτι του για να κατασκευαστεί η Σκεπαστή εξέδρα του Γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΕΠΟΜΕΝΟ