7 ΣΧΟΛΙΑ

Παναγία Σουμελά: Θλίψη! Βανδάλισαν βυζαντινές τοιχογραφίες της Μονής στην Τραπεζούντα (ΦΩΤΟ)

Άγνωστοι κατέστρεψαν τοιχογραφίες της Ιεράς Μονής - Δείτε φωτογραφίες 

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που προκάλεσαν άγνωστοι στην Ιερά Μονή της Παναγιάς Σουμελάς στην Τραπεζούντα.

Ειδικότερα, άγνωστοι βανδάλισαν βυζαντινές τοιχογραφίες, κατά το διάστημα που η Μονή ήταν κλειστή για επισκευές.
Από την πλευρά της, η Τουρκία διαψεύδει την καταστροφή, με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας να δηλώνει ότι δεν υπήρξε πρόσφατη ζημιά στις τοιχογραφίες στη Μονή. 

Πηγή: protothema.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
marv - 9/8/2020 01:11

Τώρα αν πούμε ότι οι Τούρκοι ψάχνουν να καλύψουν το κενό που άφησε το ισλαμικό χαλιφάτο με την κατάρρευση του θα ακουστεί τραβηγμένο; Μια αναδρομή για το πως ξεκίνησε ο ισις μερικά χρόνια πριν και θα βρείτε πολλές ομοιότητες. Απλά το πάνε σιγά-σιγά λόγω της έντονης φιλοευρωπαϊκής μερίδας στα δυτικά.

AEKOslo - 8/8/2020 16:51

Μην τρελαίνεστε όμως, τα ίδια έγιναν και με τους αρχαίους ελληνικους ναούς από το χριστιανικό καθεστώς.

Η κάθε εποχή έχει τους βαρβαρους της...

SERXIOLIVAYA21 - 8/8/2020 20:22

Δωδεκαθειστης μπρο?

AEKOslo - 9/8/2020 21:01

Ότι πρέπει να πιστεύω σε κάποιο παραμύθι σώνει και καλά ε; Όχι, ευχαριστώ! Μην παρεξηγηθω παιδιά, δεν έχω κάτι εναντίων των χριστιανών κλπ, ο καθένας πιστευει όπου θελει... απλά βλέπω τα πράγματα με ουδέτερο μάτι!

inzaghi9 - 9/8/2020 00:52

Δεν έχεις άδικο φίλε, αλλά αυτό δεν κάνει λιγότερο απαράδεκτο αυτό που έγινε. Δε χρειάζεται να σταθούμε στο θρησκευτικό ή εθνικό στοιχείο της υπόθεσης για να δούμε πόσο τραγικό είναι το να βανδαλίζονται τοιχογραφίες 15+ αιώνων.

konan - 8/8/2020 18:53

Αυτό βρήκες να σχολιάσεις εσύ;; Έλεος με την νεοκουλτούρα σας

VAMOS_AEK_ARGENTINA - 8/8/2020 19:13

Η Τουρκία του Ερντογάν είναι ένα κράτος χωρίς αυτοσεβασμό, αφού δεν σέβεται την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά άλλων πολιτισμών στο έδαφός της. Πρώτα μετατρέπει την Αγια Σοφιά από μουσείο σε τζαμί, μη σεβόμενη τη χριστιανική ιστορία της και τώρα επιτρέπει σε «αγνώστους» να βανδαλίσουν βυζαντινές τοιχογραφίες στην Παναγία Σουμελά. Οι τελευταίες ειδήσεις λένε ότι ετοιμάζονται να ξαναβγούν τα τουρκικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο. Ότι και να κάνει ο Ερντογάν,... Συνέχεια η τουρκική οικονομία βυθίζεται όλο και περισσότερο στην κρίση και η τουρκική λίρα καταρρέει. Ο αντιπερισπασμός που επιχειρεί ο σουλτάνος με στρατιωτικούς «τσαμπουκάδες» δεν θα οδηγήσει πουθενά. Κατ’ουσίαν η αντίστροφη μέτρηση γι αυτόν έχει αρχίσει. Και η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχτεί κανένα «νταηλίκι» και θα απαντήσει σε ότι και αν κάνουν οι Τούρκοι και η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας θα συνεχίσει να επιδεινώνεται. Ο αργός «στραγγαλισμός» έχει ήδη ξεκινήσει και δεν πρόκειται να σταματήσει.

ΕΠΟΜΕΝΟ