Αμείωτα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στις Κεχριές Κορινθίας όπου έχει πλέον συγκεντρωθεί και επιχειρεί μία τεράστια δύναμη αποτελούμενη από 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρου (περίπου 60 άντρες), το ΜΕΤΠΕ, 9 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη. Τις τιτάνιες προσπάθειες συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.
Όλη η προσπάθεια έχει επικεντρωθεί στο να προλάβει η Πυροσβεστική να περιορίσει όσο μπορεί το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς, ώστε όταν πέσει το σκοτάδι να μεταβούν και άλλες ενισχύσεις των χερσαίων δυνάμεων για να παλέψουν με τις εστίες εντός της καμένης έκτασης.
Αυτή την στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει ένα αρραγές πύρινο μέτωπο αλλά δεκάδες εστίες τις οποίες οι άνεμοι συνεχώς αναζωπυρώνουν.
Στις Κεχριές Κορινθίας βρίσκεται από το μεσημέρι ο ίδιος ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης για τον συντονισμό των προσπαθειών κατάσβεσης και καταφτάνουν συνεχώς νέες ενισχύσεις με ισχυρότατες δυνάμεις, ενώ ήδη για το βράδυ που όπως όλα δείχνουν παρότι θα πέσει η ένταση των ανέμων, αναμένεται να χρειαστούν ολονύχτιες προσπάθειες, γίνεται σχεδιασμός για να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι υπάρχουσες δυνάμεις. Πρόσθετα, εσπευσμένα έχουν μεταβεί στην περιοχή ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο Κλαδάρχης Επιχειρήσεων Π.Σ. Υποστράτηγος Γεώργιος Πουρνάρας.
Η φωτιά κινείται νότια νοητά προς τα Λουτρά Ωραίας Ελένης και ξέσπασε αρχικά από την κάτω πλευρά του στρατοπέδου που έχει εγκαταστάσεις με μεγάλες αποθήκες πυρομαχικών, το οποίο όμως δεν κινδύνευσε άμεσα, αφού τοποθετήθηκαν ισχυρές δυνάμεις στην περίφραξη.
Η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στις αυλές των πρώτων σπιτιών του οικισμού «Siemens», χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αναφερθεί κάπου ζημιά, ενώ άμεσα έγινε εκκένωση με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ύστερα από σχετική εισήγηση της Πυροσβεστικής και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην κοντινή παραλία. Επίσης, εκκενώθηκε προληπτικά η παιδική κατασκήνωση "Summerfun" και τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην παραλία, ενώ μία ακόμη κατασκήνωση ήταν κλειστή αυτή την περίοδο και έτσι δεν χρειάστηκε να γίνει εκκένωση.
Στην πορεία χρειάστηκε να εκκενωθεί από τους κατοίκους του και ο οικισμός του Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ εισήγηση για ετοιμότητα προς εκκένωση έχει γίνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την Πυροσβεστική για ακόμη 3 οικισμούς και συγκεκριμένα, το Γαλατάκι, το Αλαμάνο και τα Αθίκια. Αυτή την στιγμή η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς Αλαμάνο και Αθίκια.
Λόγω της πυρκαγιάς, διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας από την Τροχαία, επί της Εθνικής Οδού Ισθμού-Αρχαίας Επιδαύρου, από το ύψος του κόμβου Επιδαύρου και στο ρεύμα προς Επίδαυρο.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
