Ο Γρηγόρης Σαράντης αποτελεί και τυπικά παρελθόν από τις Ακαδημίες της ΑΕΚ. Πλέον στην Ένωση σχεδιάζουν τα πάντα όσον αφορά την επόμενη ημέρα. Η οποία θα είναι ακόμα πιο δύσκολη αφού είναι εν μέσω της πανδημίας.
Τις προηγούμενες μέρες ο Μηνάς Λυσάνδρου που έχει πάρει πάνω του το πλάνο της επόμενης μέρας μαζί με τον Αλέξη Αλεξίου είχε συνάντηση με τους Τσάνα, Παπαποστόλου και Γεωργέα οι οποίοι θα έχουν την πλήρη εποπτεία στις ακαδημίες. Ο Γενικός Διευθυντής της ΑΕΚ τους ενημέρωσε για τα οικονομικά δεδομένα. Έχουν ξεκινήσει μάλιστα και οι ενημερώσεις στους γονείς των παιδιών των Ακαδημιών (ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν).
Έτσι λοιπόν τα τμήματα από 10 που είναι τώρα θα μειωθούν σε 5 (θα μείνουν (Κ11, Κ13, Κ15, Κ17, Κ19), ενώ θα υπάρξει και μεγάλη μείωση στα παιδιά που ανήκουν στις ακαδημίες. Έχει γίνει ήδη αξιόλογιση του υλικού και έχουν παρθεί και αποφάσεις.
Κ19, Κ17 και Κ15 συνεχίσουν ως έχουν αφού συμμετέχουν και στα Πρωταθλήματα Υποδομής της Σούπερ Λίγκα. Όσα παιδιά μείνουν από τις ομάδες που θα... κοπούν θα μετακινηθούν στα μεγαλύτερα τμήματα και έτσι θα περνούν και παραστάσεις μεγαλύτερων ηλικιών πολύ πιο νωρίς.
Το κάθε τμήμα θα έχει 25-30 άτομα ρόστερ το πολύ. Ώστε να γίνεται και ποιοτικά καλή δουλειά. Όπως γράψαμε και παραπάνω η αξιόλογιση των παικτών έχει ολοκληρωθεί και θα μείνουν τα παιδιά που οι άνθρωποι της ΑΕΚ κάτι... βλέπουν στην εξέλιξη τους αλλά και κάποια που οι προπονητές πιστεύουν πως μπορούν να εξελιχθούν. Παράλληλα θα πέσει πολύ μεγάλο βάρος στην ενίσχυση του τμήματος σκάουτινγκ όπου η ΑΕΚ υστερεί πολύ απέναντι όχι μόνο στυς βασικούς της ανταγωνιστές αλλά και σε ομάδες όπως ο Ατρόμητος.
Το τεχνικό τιμ
Όσον αφορά το προσωπικό, θα παραμείνουν σχεδόν όλοι. Θα υπάρξει πάντως μια ανακατάταξη καθηκόντων του καθενός στις Ακαδημίες. Ελάχιστες αποχωρήσεις θα υπάρξουν, ενώ δεν θα σημειώθουν και αλλαγές στους προπονητές των τμημάτων που θα συνεχίσουν (μόλις μία).
Το θέμα του γηπέδου
Στα Σπάτα οι Ακαδημίες της ΑΕΚ ουσιαστικά χρησιμοποιούν μόνο το ένα γήπεδο. Και εν μέσω κορονοϊόυ και με τα μέτρα υγιεινής που πρέπει να τηρούνται θα είναι αρκετά δύσκολο να φτιαχθεί πρόγραμμα προπονήσης για όλες τις ομάδες. Στο συγκεκριμένο θέμα όλα είναι ακόμα ανοικτά. Ίσως κάποια τμήματα προπονούνται σε άλλο γήπεδο που θα νοικιάσει η ΠΑΕ, μακριά από τα Σπάτα και φυσικά μέχρι την κατασκευή των νέων γηπέδων στο Προπονητικό της ΑΕΚ.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΓΜΑ. ΤΟ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΕΚ . ΑΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΘΩς ΠΟΛΛΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΧΑΘΗΚΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΟΣΦΠ , ΠΑΟ - ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
Αρα εισαι παθων....αφου ξερεις...
ι οχι μονο.
Εδω δεν πληρωναν τα μεταφορικα απο τη μια ακρη της Αττικης στην αλλη....
Ελπιζω να διορθωθουν αυτα....πλεον...κα
Έτσι πρέπει Κύριε Λυσανδρου ξεκαθάρισμα - αξιοκρατία και αξιολόγηση για να πάνε βήματα μπροστά η ακαδημίες μας...
Μετά τους Μανωλα, Γεωργαμλη και Βλάχο να υποθέσω καταλήγουμε στο Γαλανοπουλο. Η παραγωγή της Ακαδημίας τα τελευταία 50 χρόνια...
Καιρός ήταν! Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους μία λέξη... ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!!! Στις ακαδημίες να υπάρχουν παιδιά μόνο με την αξία τους και να αφήσουν στην άκρη τα κολλητιλίκια!!!
Ο Λυσσανδρου θα βαλει τελος - επιτελους - στους ερασιτεχνισμους Σαραντη και στην οικογενειοκρατια που μαστιζει τις Ακαδημιες μας απο καταβολης τους...
οποιος διαφωνει καλο θα ειναι να θεσει επι ταπητος οτι εχει να πει...
Ξεκαθάρισμα στις ακαδημίες της ΑΕΚ νο.15
Το νέο σικουελ της ταινίας που αναμένεται να κάνει ρεκόρ εισιτηρίων, καθώς ο κόσμος της Ένωσης έχει βαρεθεί να διαβάζει για αλλαγές στις ακαδημίες, αλλά αποτέλεσμα να μη βλέπει.
Για να αρχίσεις να πουλάς με αυτά τα λεφτά πρέπει ο σύλλογος να έχει ανάλογη αξία στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου.. για να το πετύχει αυτό η ΑΕΚ πρέπει πέρα από το να βγάζει παιχταράδες πιτσιρικάδες να πετυχαίνει τουλάχιστον για μια 5ετια αξιοσημείωτες επιτυχίες στην Ευρώπη.. και εγώ θα ήθελα να γίνω ο διάδοχος του Μελισσαν αλλά πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα πιο πριν για να γίνει και αυτό
Δεν γνωρίζω καταστάσεις αλλά γνωρίζω κάποια πρόσωπα και έχουν γίνει τραγικές επιλογές όσο αναφορά τις ακαδημίες της ΑΕΚ.
, ένας εξ αυτών, εμφανίζεται ξαφνικά ως προπονητής στις ακαδημίες της ΑΕΚ ενώ ελάχιστο χρόνο πρίν, τη χρονιά που συνεργαστήκαμε αυτός ακόμα ως ποδοσφαιριστής, δεν είχε πατήσει το πόδι του ούτε απ'έξω απ'τις προπονήσεις της ακαδημίας της ομάδας.
Είχα την τύχη ως προπονητής ακαδημιών να πέσει στα χέρια μου ένα χαρισματικό ταλέντο.
Καλός φίλος/συνάδελφος που τυγχάνει να είναι, επι σειρά ετών και σε σημαντική θέση, προπονητής στις ακαδημίες του ΟΣΦΠ με παρακαλούσε να τον στείλω εκεί.... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Με τεράστιο αγώνα δικό μου και της οικογένειάς του το παιδί ήρθε στην ΑΕΚ (αν και οικογενειακώς είναι γαύροι), πήρε ελάχιστες ευκαιρίες καθώς δεν είχε ατζέντη, παρόλο που κάθε φορά που έπαιζε έβγαζε μάτια. Αποτέλεσμα, έπειτα απο κάποια χρόνια, αφέθηκε ελεύθερος έχοντας σημειώσει μηδενική πρόοδο.
Επιπλέον, έχω συνεργαστεί με προπόνητες και υπεύθυνους που έχουν περάσει απ'τις ακαδημίες της ΑΕΚ και απορώ με τα κριτήρια πρόσληψής τους.
Χαρακτηριστικότερο
Ελπίζω ο Ηλίας ο Κυριακίδης να αλλάξει τα πράγματα, φαίνεται σοβαρός, έχει κάνει καλή δουλειά τα προηγούμενα χρόνια και αν δεν κάνω λάθος είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και όχι απλά ένας ακόμα πρώην ποδοσφαιριστής.
δυστυχώς παντού βασιλεύει το χρήμα και η μίζα!!! και οποιος καταλαβε!!!! καταλαβε η λεξει αξιοκρατία στην Ελλάδα ειναι έννοια αφηρημένη!!!!
Σας παρακαλώ φέρτε 3-4 άτομα από την Ολλανδία και Αγγλία ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΈΝΟΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ να συνεργαστούν ΜΑΖΙ με τους δικούς μας...Όσο και να κοστιζουν άμα σου βγάλουν ένα 10ρικο από ένα πιτσιρίκι είσαι άρχοντας και κανείς μεγαλύτερες επενδύσεις μετά και από παιδια από εξωτερικό.
Ολλανδια φιλε το φωναζω εδω και καιρο. Θελει λεφτα αλλα εναν να πουλησουμε για 7εκ σου λεω εγω καναμε ανετα αποσβεση
Τι κοστιζουν πολλα ρε φιλε. 3 ατομα να φερεις 6 καλοκαιρινους μηνες να πηγαινουν 4-5 ωρες δουλεια και να κανουν τα μπανια τους στην Ελλαδα ζητημα να σου ερθει 100.000 ευρα ολοι μαζι, με στοχο να βγαλεις κανα παιδι που να κοστιζει πανω απο 10εκ. Πιστευεις αν ο Αλεξανδροπουλος της ζελας, επαιζε μερικα παιχνιδια ΤΣΟΥΛΟΥ με τον γαυρο, ποσα θα κοστιζε??? Τον νεο Ρεδονδο και Μακελελε θα τον ειχαν. Ε αμα δεν μπορεις να δωσεις ουτε αυτα τι να πω φιλε, λογικα μην περιμενεις πολλα.
Σίγουρα δεν είμαι ειδικός και στην ΠΑΕ θα ξέρουν καλύτερα..αλλά άμα οι ακαδημίες δεν δέχονται παιδάκια 6,7,8,9 και 10 χρόνων θα είναι πολύ δύσκολο κάποιο καλό ταλέντο να έρθει σε εμάς 11 χρόνων για πολλούς λογους
Άντε και σε κάνα 6μηνο θα διαβάσουμε πάλι ότι μπήκε ο Ζήκος υπεύθυνος στις ακαδημίες. Δυστυχώς στο θέμα των ακαδημιών είμαστε έτη φωτός πίσω από τα ευρωπαϊκά κλαμπ.
Δυστυχως και απο Ελλαδα.... ειμαστε πολυ πισω απο πολλες ομαδες.... και δεν μιλαω μονο για παο-οσφπ-παοκ
Παιδια εγω καθαρα ποδοσφαιρικα το παραδεχομαι πως ζηλευω λιγο τον παο για τη δουλεια που κανει στις ακαδημιες. Βεβαια φαινεται λογω αναγκης αλλα εχουν καποια καλα παιδια. Εχθες πχ που ειδα τον αγωνα αυτος ο Αλεξανδροπουλος φαινεται μεγαλη παικταρα. Φωναζω εδω και καιροκαι θα το ξαναπω ωραιες η μεταγραφες ωραιοι και οι παικταρες στιλ Ολιβειρα που ερχονται αλλα ειναι πολυ σημαντικο να εχεις και καποια δικα σου παιδια ακομα και μεσα στην ενδεκαδα. Ευχομαι αυτος να ειναι ο στοχος... ΣΥΝΕΧΕΙΑ και καποτε στην βασικη ενδεκαδα να παιζουν τρεις τεσσερεις μικροι επειδη οντως αξιζουν και οχι βεβαια μονο για να παιξουν.
Πολυ καλα νεα, ηταν καιρος να ανεβουμε επιπεδο σε ακαδημιες και προπονητικα.
Ελπίζω κάποια στιγμή να πάψει αυτή η κάκιστη παράδοση που θέλει την ΑΕΚ πολύ πίσω στις ακαδημίες. Είναι τρομερό να σκεφτεί κανείς ότι η τελευταία φορά που είμασταν άριστοι στα τσικό (έτσι τα λέγαμε τότε) ήταν επί ...Φάντροκ.
Τα τρια κυρια συστατικα των ελιτ ποδοσφαιρικων κλαμπ ειναι:
-ΓΗΠΕΔΟ
-ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
Η ΑΕΚ δε θα ειναι ποτέ ξανα η ιδια. Στοχος η παγια ευρωπαικη καταξιωση
Αρχίζετε ρε παιδιά ~πάλι~ και κάνετε ορισμένοι τρελά όνειρα με διακλαδώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, ταλέντα που θα έρθουν και θα ανθίσουν εδώ...
ά οι ακαδημίες και να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο πως θα εξελιχθούν τα παιδιά με τρόπο όμως επαγγελματικό, με ορίζοντα την πρώτη ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό κάθε χρόνο, τουλάχιστον 1 παιδί ,να ανεβαίνει στην πρώτη ομάδα και να παίρνει παιχνίδια.
οι υποδομές είναι σαν τις μικρές τάξεις του σχολείου. Αν υπάρχουν γερες βάσεις και υψηλή τεχνογνωσία, κάτι μπορεί να επιτευχθεί. Ο στόχος δεν είναι απλά να έρθουν ταλαντούχα παιδιά αλλά το πως θα εκπαιδευτούν με τέτοιο τρόπο όπου θα εξελιχθούν και θα προσαρμοστούν στις συνθήκες που... ΣΥΝΕΧΕΙΑ απαιτεί η πρώτη ομάδα. Γι'αυτο το λόγο στις περισσότερες ακαδημίες εφαρμόζεται κοινό σύστημα με την πρώτη ομάδα.
Δε μπορούμε να παραλληλιστούμε με συλλόγους όπως πχ Πόρτο, Αγιαξ διότι σπαταλούν μύρια για το συγκεκριμένο κομμάτι και δεν είναι δουλειά ενός έτους.
Νομίζω πως πλέον ο βασικός στόχος είναι να οργανωθούν αρχικά..διαφορετικ
Οφείλει και η ΕΠΟ να πάρει μέτρα σε αυτό το κομμάτι και να αναγκάζει τις ομάδες να χρησιμοποιούν νεαρά παιδιά. Διαφορετικά η παρακμή του Ελληνικού ποδοσφαίρουν θα συνεχίσει να υφίσταται για πολλά χρόνια ακόμη.
Aπο τα βασικοτερα στοιχεια των μεγαλων ομαδων ειναι οι ακαδημιες της και το σοβαρο τμημα σκαουτιγνκ. Εμεις και στα δυο ειχαμε μεινει πολυ πισω και ελπιζω αυτο πλεον να αλλαξει! Ο γαυρος εχει αρχισει να τσιμπαει νεαρους παιχτες απο Σερβια και Γαλλια, εμεις καναμε την αρχη με Λατσι και Σαμπα ελπιζω να υπαρξει και αναλογη συνεχεια.
Το σημαντικότερο είναι οτι υπάρχει πρόθεση να παίξουν οι ακαδημίες ουσιαστικό ρόλο και όχι να υπάρχουν τυπικά.
Πρέπει όμως οπωσδήποτε να υπάρχει τεχνικός διευθυντής με γνώσεις πλάνο και μπάτζετ.
Εύχομαι στον Κύριο Τσάνα κάθε επιτυχία !
Πάντως για να τα λέμε κ όλα, και αυτό το λέω επειδη είμαι στο χώρο και γνωρίζω, οι Έλληνες σκαουτερς είναι πραγματικά αξιόλογοι. Μπορώ να πω πως στο ελληνικό ποδόσφαιρο αν κάποιος κλάδος είναι πράγματι αξιόλογος είναι αυτός του σκάουτερ
Επιτέλους, γιατί έπρεπε να γίνει! Σειρα παίρνει και το σκαουτινγκ της μεγάλης ομαδας και ισως ενα δίκτυο συνεργασιών σε καποια στρατηγικά μέρη του κόσμου (πχ στην Βραζιλια έχουμε ήδη εναν πρόθυμο, τον Ζουλιο Σεζαρ που θα μπορούσε να ειναι τα ματια της ΑΕΚ στην Λατινική Αμερική)!
Και στην Αργεντινή, όπου μπορεί να αξιοποιηθεί ο δικός μας, παλιός γνώριμος, Fernando Navas.
Ο Fernando είναι σε εξαιρετική ηλικία, κι εδώ και χρόνια, προπονεί παιδιά στην τεχνική, μαζί με τον αδερφό του, για τις μικρότερες κατηγορίες της Αργεντινής.
Έχει επίσης εξαιρετικές σχέσεις με τη Boca Juniors, όπως και με πολλές από τις άλλες ομάδες της χώρας, αλλά και της Ευρώπης.... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Πολύ πιθανόν να τα καταφέρει και να βρίσκεται εδώ, για τα εγκαίνια του γηπέδου.
Το θέλει πάρα πολύ κι ενημερώνεται πολύ τακτικά και για τα αγωνιστικά θέματα.
Για την ώρα διστάζει να αυτοπροταθεί, γνωρίζω όμως από πρώτο χέρι, πως αν του γινόταν οποιαδήποτε πρόταση από την ΑΕΚ, την επόμενη κιόλας μέρα θα βρισκόταν στο αεροπλάνο για Αθήνα!
Στη Βραζιλία Ζούλιο Σέζαρ και στη Ρουμανία Αντόν Τόμπος.
Μεγάλη χώρα με πραγματικά ακατέργαστα διαμάντια
Σκαουτινγκ....το αλφα κ το ωμεγα σε μια ομαδα.....στελνεις ματια σε κατηγοριες της βραζιλιας,αργεντινης,χιλης κτλ....κ φερνεις ηλικες απο 17 εως 20....μετα εχει κ τα ματια σου σε γαλλια β' που αποδεδειγμενα βγαζει ταλεντα κ φερνεις στην ομαδα οτι θεωρεις οτι θα εχει potential....χαμενος σιγουρα δεν θα βγεις.....μερσκι κ ορεξη θελει αυτη η δουλεια...
Καλύτερα να μην κράζουμε ανθρώπους που έβαλαν τα λεφτά τους αν δεν ξέρουμε τί έγινε. ΟΚ δεν πέτυχε το προηγούμενο μοντέλο, πάμε παρακάτω χωρίς πικρόχολα σχόλια.