Quantcast
1 ΣΧΟΛΙΑ

Αυγενάκης: Θέλαμε να μεγαλώσουμε το εκλογικό σώμα στην ΕΠΟ αλλά υπάρχει το αυτοδιοίκητο

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ομολόγησε πως ήθελε να αλλάξει τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών της ΕΠΟ κάτι που θα "χαλούσε τις ισορροπίες", όπως τόνισε. Παραδέχτηκε όμως ότι κάτι τέτοια δεν είναι εφικτό αν και ακόμα... ελπίζει

Μια ακόμα συνέντευξη έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Μιλώντας αυτή τη φορά στο «Ράδιο Κρήτη» ομολόγησε για πρώτη φορά, ότι σύμφωνα με το νόμο που φέρνει, τα αναγνωρισμένα από τη ΓΓΑ σωματεία θα ψηφίσουν στις εκλογές των 47 εκ των 48 αθλητικών ομοσπονδιών!

Εξαίρεση αποτελεί η ΕΠΟ, λόγω αυτοδιοίκητου, γι’ αυτό και θα περιμένει –λέει- την «ολιστική μελέτη» της UEFA ώστε να δει και την άποψη των διεθνών συνομοσπονδιών ως προς το θέμα αυτό. Άποψη η οποία ωστόσο είναι ήδη γνωστή. Φανερά ενοχλημένος, γιατί δεν υλοποιήθηκαν τα σχέδια του, ο υφυπουργός τόνισε ότι το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου δεν μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου. Ανέλυσε επίσης το πλάνο του για μεγαλύτερο εκλογικό σώμα στην ΕΠΟ, κάτι που ζητούσε και ο Ολυμπιακός. Τέλος μίλησε για  «μια κατηγορία ανθρώπων που χρησιμοποιεί το ποδόσφαιρο με όρους καμόρας, όρους συμμορίας, όρους εκβιαστών, με όρους διαρκούς πίεσης για να περάσει το δικό τους» και οι οποίοι «είναι ιδιοκτήτες μιας ντουζίνας Μέσων Ενημέρωσης» και διαθέτουν δημοσιογράφους «που έχουν μόνιμη αποστολή, μόνιμη στόχευση το να δημιουργούν ένταση, να προκαλούν τοξικότητα και να λασπώνουν».

Διαβάστε τα σημαντικότερα όσων είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης:

-Για το μητρώο αθλητικών σωματείων και τις εκλογές των ομοσπονδιών και της ΕΠΟ:

«Φτιάξαμε το μητρώο για να πάρουν τα σωματεία τα χρήματα στήριξης, τα 12 εκατ. ευρώ για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Τα σωματεία αυτά θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές, θα είναι δηλαδή εκλέκτορες, αποκτούν εξουσία.

Από Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, Νοέμβρη, Δεκέμβρη, υποχρεούνται όλες οι ομοσπονδίες να προσδιορίσουν ημερομηνία εκλογών.

Τώρα, το μοντέλο διεξαγωγής των εκλογών απ’ ευθείας από τα σωματεία, να είναι δηλαδή εκλέκτορες τα ενεργά και νόμιμα σωματεία, αφορά τις 47 από τις 48 ομοσπονδίες, πλην της ΕΠΟ, όπου αναμένουμε από μέρα σε μέρα την ολιστική μελέτη από πλευράς UEFA, όπου θέλουμε να ακούσουμε και τη δική τους άποψη, διότι υπάρχει μια ισχυρή σχέση μεταξύ FIFA-UEFA και ομοσπονδιών.

Είναι το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, αλλά δεν σημαίνει ότι το αυτοδιοίκητο είναι υπεράνω του νόμου του κράτους. Παρόλα αυτά όμως, επειδή είχε υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πρωθυπουργού και του προέδρου της UEFA, γι’ αυτό το λόγο και αναμένουμε αυτή τη μελέτη έτσι ώστε να δούμε ποιο δρόμο θα ακολουθήσουμε και στο θέμα του ποδοσφαίρου.

Σίγουρα όμως, για τις 47 υπόλοιπες ομοσπονδίες, τα ενεργά και νόμιμα σωματεία θα αποτελέσουν και τους πραγματικούς εκλέκτορες για την εκλογή των νέων διοικήσεών τους.

Θα δούμε ποια θα είναι και η προσέγγιση της UEFA. Καταλαβαίνουν και εκείνοι ότι η εκλογή της ΕΠΟ γίνεται από 69 εκλέκτορες. Και επειδή με αυτό το μοντέλο έχουμε ζήσει εικόνες που δεν τιμούν την Ελλάδα, με φουσκωτούς, με βαλίτσες, με χυδαιότητες, με επιθέσεις, με ό,τι μπορείς να φανταστείς, τους είπα ξεκάθαρα ότι αυτές τις εικόνες δεν πρέπει να τις ξαναζήσουμε. Δεν μπορεί η πολυπληθέστερη ομοσπονδία να εκλέγεται από 69 εκλέκτορες.

Πρέπει να το ανοίξουμε. Εξ ου και η προσπάθεια η οποία κάνουμε. Αλλά και οι αντιδράσεις οι οποίες υπάρχουν, διότι κακά τα ψέματα, χαλάνε ισορροπίες που υπάρχουν, χαλάνε μηχανισμοί που είχαν στηθεί χρόνια τώρα και λειτουργούσαν όπως λειτουργούσαν, υπέρ της μιας ή της άλλης ομάδας.

Από εκεί και πέρα, εμάς δεν είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε τους τροχονόμους. Αλλά εφόσον διαπιστώνουμε σαπίλα, πρόβλημα, δυσλειτουργία, είναι υποχρέωσή μας να δημιουργήσουμε ένα θεσμικό πλαίσιο τέτοιο, ώστε να υπάρχει διαφάνεια και νοικοκύρεμα».

-Για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την κριτική που δέχεται:

«Συνεργάζομαι θεσμικά με τους πάντες, δεν δέχομαι όμως εξυπνάδες, πονηριές, εκβιασμούς και κυρίως πιέσεις και συμπεριφορές που δεν θυμίζουν δημοκρατικό κράτος. Με ενοχλεί πάρα πολύ η νοοτροπία καμόρας, που σε πάρα πολλές περιπτώσεις αναπτύχθηκε και αναπτύσσεται και εκφράζεται και μέσω αυτών των καναλιών.

Ξέρω ότι τα μέτωπα τα οποία δημιουργούνται είναι ισχυρά, γιατί θέλουμε να κάνουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις στον αθλητισμό, οι περισσότεροι εξ αυτών είναι ιδιοκτήτες μιας ντουζίνας Μέσων Ενημέρωσης, οικονομικοί παράγοντες που στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο απλά και μόνο για να αποκτούν κοινωνική παρέμβαση ή ισχύ για τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους. Δεν τους ενδιαφέρει ο αθλητισμός, ούτε οι αθλητές, ούτε και το ποδόσφαιρο, διότι αν τους ενδιέφερε δεν θα υπήρχε όλη αυτή η τοξικότητα.

Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που χρησιμοποιεί το ποδόσφαιρο με όρους καμόρας, όρους συμμορίας, όρους εκβιαστών, με όρους διαρκούς πίεσης για να περάσει το δικό τους, ακόμα και αν ξέρουν ότι είναι παράλογο, παράνομο, παράτυπο ή εξωπραγματικό.

Ζούμε σε εποχή που η υπερβολή και η τοξικότητα για κάποιους, είναι μέσο επιβίωσης. Ένα μεγάλο σύνολο δημοσιογράφων και ανθρώπων που εργάζονται σε Μέσα Ενημέρωσης που ανήκουν σε κάποιους εκ των ιδιοκτητών των ομάδων αυτών, που έχουν μόνιμη αποστολή, μόνιμη στόχευση το να δημιουργούν ένταση, να προκαλούν τοξικότητα και να λασπώνουν, γιατί μέσα από αυτό επιβιώνουν και αυτοί οι ίδιοι.

Με έχουν ανασχηματίσει και αποκεφαλίσει καμιά πεντακοσαριά φορές, ανάλογα ποιο Μέσο διαβάζετε ή ακούτε και από πού χρηματοδοτείται και πού κατευθύνεται».

-Για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και τις καταγγελίες του ΠΑΟΚ:

«Υπήρξε μια απόφαση από μια επιτροπή ανεξάρτητη, όπου τα 5 από τα 7 μέλη προέρχονταν από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου, τον κ. Κοντονή και τον κ. Βασιλειάδη. Για τους δύο που τοποθέτησα εγώ, ήταν γιατί η θέση του προέδρου ήταν κενή, άρα έπρεπε να βάλω πρόεδρο για να ξεκινήσει να λειτουργεί αυτή η επιτροπή και το δεύτερο κενό προήλθε από παραίτηση συγκεκριμένου μέλους, οπότε αναγκαστικά έπρεπε να το καλύψουμε».


Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
BYZANTIN - 8/7/2020 18:30

Αυτά τα μεγαλώματα τα φοβάμαι ... Τι τα θέλουμε μια σταλιά χώρα. Μήπως κρύβουν κάτι άλλο από πίσω ;;; Λέω εγώ τώρα !!! Κανά βούβαλο μήπως ;;;

ΕΠΟΜΕΝΟ