0 ΣΧΟΛΙΑ

Ισραήλ: Λουκέτο σε γυμναστήρια, μπαρ και κλαμπ μετά από αύξηση κρουσμάτων

Το Ισραήλ είναι «ένα βήμα μόλις πριν το πλήρες lockdown», φέρεται να δήλωσε ο Νετανιάχου

Η κυβέρνηση του Ισραήλ επέβαλε ξανά σήμερα μια σειρά περιορισμών για να καταπολεμήσει την αύξηση των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση Νετανιάχου αποφάσισε να κλείσει άμεσα τα μπαρ, τα νυκτερινά κέντρα, τα γυμναστήρια και τις αίθουσες εκδηλώσεων, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Μεταξύ άλλων οι θερινές κατασκηνώσεις και τα θερινά σχολεία δεν θα λειτουργήσουν παρά μόνο για τα παιδιά του νηπιαγωγείου. Τα λεωφορεία θα μεταφέρουν έως είκοσι άτομα και με τα παράθυρα ανοιχτά καθώς απαγορεύτηκε η χρήση κλιματισμού.

Τουλάχιστον το 30% των δημοσίων υπαλλήλων θα εργάζεται από το σπίτι.

Στη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, κατά την οποία αποφασίσθηκαν αυτά τα μέτρα, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως το Ισραήλ πρέπει να αποφύγει ένα ευρύτερο lockdown.

Το Ισραήλ είναι «ένα βήμα μόλις πριν το πλήρες lockdown», φέρεται να δήλωσε ο Νετανιάχου κατά υπουργικό συμβούλιο σύμφωνα πάντα με όσα μεταδίδουν οι Times of Israel.

Η χώρα άνοιξε πλήρως την οικονομία της τον Μάιο.

Αποζημιώσεις

Η απόφαση αναφέρει ότι εντός 48 ωρών το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να παρουσιάσει ένα πακέτο αποζημιώσεων για όσους έχουν πληγεί από τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Πηγή: lifo.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ