Quantcast
0 ΣΧΟΛΙΑ

Αλαφούζος: Ακραία διαιτητική (κι όχι μόνο) εύνοια ΟΣΦΠ, ξεφτίλιζε τους πάντες! Μιλάμε για συμμορία

Κεραυνοί από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για Ολυμπιακό, Μαρινάκη και διαιτησία

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος πήρε σειρά μετά τον Δημήτρη Μελισσανίδη και εκτόξευσε κεραυνούς στην επιτροπή δεοντολογίας κατά του Ολυμπιακού και της διαιτητικής εύνοιας, κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και της κατάστασης που λυμαινόταν το ποδόσφαιρο.

Ξεκίνησε, υπογραμμίζοντας χαρακτηρίζοντας ως «Συμμορία» τους Ερυθρόλευκους:

«Μάλιστα έδωσα κατάθεση. Δεν θυμάμαι όλα όσα κατάθεσα. Κάποια πράγματα θυμάμαι. Αρκετά αλλά και την ουσία των περιστατικών. Υπήρχε κατά την δική μου εκτίμηση μία συστηματική εύνοια στον Ολυμπιακό από την διαιτησία από το 2012, που άρχισα να ανακατεύομαι εγώ. Σε σημείο ακραίο. Όχι εύνοια. Σφύριζαν ανύπαρκτα πράγματα υπέρ του Ολυμπιακού. Είχε πολλές εύνοιες ο Ολυμπιακός. Ακόμα περισσότερο σφύριζαν κατά των ομάδων που δεν ήταν στο άρμα του Ολυμπιακού. Σε σημείο ακρότατο για τον Παναθηναϊκό. Είχα κάνει έκθεση. Υπήρχαν ματς που δεν σφυρίχθηκε ούτε ένα φάουλ. Αυτή η εύνοια επιτεύχθηκε με επιρροή στον διορισμό της ΚΕΔ. Υπάρχουν στοιχεία και κασέτες της ΕΥΠ, όπου καταγράφονται πράγματα».

Για το αν όριζε τα μέλη της ΚΕΔ ο Μαρινάκης, είπε:

«Είχε επιρροή στον πρόεδρο της ΕΠΟ. Ο κ. Μαρινάκης πήρε τηλέφωνο τον Κουρίδη για ματς του Τύρναβου με τον Εθνικό Γαζώρου για να χάσει μία ομάδα. Τον πήρε τηλέφωνο πίσω και ότι άλλαξε το θέμα του διαιτητή. Μετά παινευόταν ο κ. Βρέντζος ότι βοήθησε τον Τύρναβο εάν θυμάμαι καλά. Είναι ακρότατο περιστατικό με την φωνή του κ. Μαρινάκη στην κασέτα. Την άκουσα με τα αυτιά μου την συνομιλία. Δεν έχω μνήμη. Οι συμπεριφορές ήταν ακρότατες. Ήρθαν οι UEFA και FIFA και μας απείλησαν ότι θα μας έδιωχναν εάν δεν άλλαζε το καθεστώς. Για τον κ. Σαρρή δεν ξέρω κάτι. Εγώ ξέρω τα αποτελέσματα της επιρροής. Δεν είμαι ερευνητής ή ανακριτής. Είναι συμπεράσματα που τα βλέπεις. Η Ελλάδα έχει πέσει κάτω από την Κύπρο. Ήταν μία ομάδα που έπαιρνε τα χρήματα του Champions League. Όταν έχεις εισπράξει 500 εκατ. και οι άλλοι 50 έχεις τεράστιο πλεονέκτημα. Ναι όποιος ελέγχει την ΕΠΟ ελέγχει και την διαιτησία. Δεν έχω σχέσεις. Σήμερα όχι δεν ελέγχει κανείς την ΕΠΟ και την διαιτησία. Ήρθε η UEFA με ξένους διαιτητές και VAR".

Για την διαιτησία σε βάρος του Παναθηναϊκού:

«Δεν τα θυμάμαι τα νούμερα. Θυμάμαι παιχνίδια που δεν πήρε φάουλ ο Παναθηναϊκός. Να μην έχουμε ούτε ένα φάουλ υπέρ μας και 50 κατά. Θυμάμαι τρία παιχνίδια με αυτό το περιστατικό».

Για την βία και τους πίνακες διαιτησίας:

«Εάν δεν έκαναν τα χατήρια του Ολυμπιακού που ήθελε κάθε Κυριακή να ξεφτιλίζει τους αντιπάλους του. Το έχω μάθει από δημοσιογραφικές πηγές. Δεν θέλω να εκθέσω ανθρώπους. Υπάρχει και βία στο ποδόσφαιρο. Κάποιοι στο ποδόσφαιρο ασκούν βία. Τρεις δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ έχουν δαρεί. Υπάρχει βία. Έβλεπα το αποτέλεσμα. Δεν ξέρω πρόσωπα. Ξέρω πως η βαθμολογία της ΚΕΔ ήταν απαράδεκτη. Ναι ο καταρτισμός των πινάκων. Απαράδεκτος και για κάποιον σκοπό. Εκτός από το ότι μετείχαν σε μία άρρωστη κατάσταση όχι δεν έχω κάτι. Είχαμε προσπαθήσει να διαμαρτυρηθούμε (στον Ντάλας). Δεν εισακουστήκαμε. Δεν νομίζω ότι όριζε διαιτητές».

Για τον διαιτητή Σπάθα:  "Ηταν πάντα ελεγχόμενα και αδιαφανή. Για τον κ. Γιάχο; Ο κ. Σπάθας. Όχι δεν θυμάμαι. Θυμάμαι τον τελικό Κυπέλλου με Αστέρα και Ολυμπιακό που ήταν ακρότατη η διαιτησία. Τον κ. Σπάθα θα τον θυμάμαι για πάντα για την άθλια, ακρότατη και στοχευμένη διαιτησία σε βάρος του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη. Ξέρω τι έκανε και με τον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι δεν έκανε σφάλματα. Είχε πρόθεση να δώσει συγκεκριμένες αποφάσεις. Έκανε το σωστό για να αδικήσει την αντίπαλη ομάδα. Ήταν μιλημένος με κάποιον από τον Ολυμπιακό. Δεν έχω αυτό το στοιχείο. Με ποιον μπορεί να μίλησε. Ο Ολυμπιακός είχε τη νοοτροπία να ξεφτιλίζει τους αντιπάλους. Έλεγχε τα πάντα. Όχι δεν θυμάμαι ποιος όρισε τον Σπάθα. Ο Ντάλας με τις εισηγήσεις που πήρε από τους Έλληνες. Ήταν άσχετος και απέτυχε παταγωδώς. Είναι πιθανώς ο Σπάθας να ήταν διεθνής διότι βοηθούσε τον Ολυμπιακό. Όταν ήρθε η UEFA με την FIFA σταμάτησε. Τον κ. Σπάθα τον κόψανε όταν κρίνανε ανεπηρεάστα. Οι παρατηρητές κρίνανε τους διαιτητές αυτούς. Δεν έχω γνώση για παρατηρητές. Το τι κάνανε στα υπόγεια της ΕΠΟ και εάν τους είχανε εξαγοράσει δεν με απασχόλησε. Υπάρχει έγγραφο που αποδεικνύει ότι ένας διαιτητής είχε στηθεί λόγω στοιχηματισμού. Αλαφούζος: 'Ο κ. Σπάθας με είχε βγάλει έξω από τα ρούχα μου. Ήταν μονομερής όλη η ιστορία. Ήταν τραγική η κατάσταση. Δεν πιστεύω πως θα υπάρξει ποτέ αποτέλεσμαΣήμερα δεν παίζει πουθενά ο Σπάθας γιατί τον κόψανε, όταν ήρθε η UEFA. Έχει κατατεθεί στη Βουλή και ένα έγγραφο από την κ. Κανέλλη που έλεγε ότι ο Σπάθας έπαιζε και στοιχήματα. Έκανες τόσες πολλές απάτες και του επέτρεπαν να διαιτητεύει.

Από το σύνολο των πράξεων του Σπάθα, φαίνεται ότι είχε πρόθεση και σκοπό. Και ευνοημένος πάντα ήταν ο Ολυμπιακός.

Ο Παναθηναϊκός έχει πάθει τεράστια οικονομική ζημιά από αυτή την κατάσταση. Ήταν τα πάντα ελεγχόμενα και αδιαφανή.

Ο κ. Μαρινάκης δεν ήθελε απλά να νικάει, ήθελε να ξεφτιλίζει τους αντιπάλους του. Η κατάσταση ήταν τραγική.

Η επιρροή στην ΕΠΟ γινόταν μέσω των ΕΠΣ. Εξαγόραζαν τις ΕΠΣ και έτσι έβγαινε ο πρόεδρος που θέλανε στην ΕΠΟ».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εσείς είστε από παλιά Παναθηναϊκός. Τα έκανε και ο Παναθηναϊκός παλιά αυτά;
ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: «Και ο Παναθηναϊκός για μια διετία μπορούσε να καθαρίσει το ποδόσφαιρο και δεν το έκανε. Και ακολούθησε τα χνάρια του κ. Κόκκαλη, που κατέστρεψε το ποδόσφαιρο». ».


44.000€ εγγυημένες* στην 5η περίοδο της Novileague! Ξεκίνα από σήμερα (21+)
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ

 

 

29/04 - 21:09
Αυτοκτονία και αποκλεισμός για την ΑΕΚ!
the_teacher - 05/05 - 18:14
---Άντε παρατήστε μας πια ρε. Όλοι σας. Από Μελισσανιδη μέχρι τον τελευταίο παίχτη. Έχουμε φτάσει στο σημείο να αποκλειόμαστε και να αισθανόμαστε ανακούφιση, επειδή δε θα γίνουμε ρεζίλι στον τελικό. Αυτή η ΑΕΚ είναι μια ντροπή για την Ιστορία της και αυτοί που τη σχεδίασαν χρωστάνε ένα συγγνώμη. Συγγνώμη που είναι άσχετοι με το ποδόσφαιρο και που έφτασαν με τα εγκλήματα τους την ΑΕΚ σε αυτό το σημείο ντροπής. Όλοι όσοι είστε κοντά στην ΑΕΚ μάς οφείλετε μια συγγνώμη. Γιατί άλλος ανεχτηκε κι άλλος αποδέχτηκε σιωπηλά όλα αυτά τα εγκλήματα. Τις παλινωδίες με τους κουμπαραδες, τους παίχτες από τα πανέρια που βαφτίζονταν παιχταράδες, τους Καρντόσο, τη μιζέρια, τις αρλούμπες για την οικονομική πολιτική της ΠΑΕ. Η ΑΕΚ έχει χάσει τα πάντα. Την ψυχή της, την ταυτότητά της, τη διαχρονική της ποιότητα, ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Πηγαίνει κι έρχεται από γήπεδο σε γήπεδο σαν θίασος ποικιλιων, με νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου, ατάλαντη και βαρετή. Μια ομάδα με αρχηγό που είναι η σημαία αυτής της νοοτροπίας. Μια ομάδα-νεκροταφείο ταλέντου και φιλοδοξιας. Να τη χαίρονται όσοι την κατάντησαν έτσι. Να τη βλέπουν, να την καμαρώνουν. Ντροπή σε όλους σας.
05/05 - 19:27
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-2 (ΤΕΛΙΚΟ)
DF1972 - 07/05 - 14:25
---Τ Ε Λ Ο Σ! Ως εδώ... Ο γιος μου λέει "πάλι τα ίδια ρε μπαμπά;", η κόρη μου γελάει με τις αντιδράσεις μου, η γυναίκα μου λέει: "δεν βάζεις καλύτερα Μέλισσες και Survivor, μην μου πάθεις τίποτα, έχεις ανεβάσει πίεση"... Ε, λοιπόν Μέλισσες και Survivor!!! Ουστ ξεφτιλισμένοι, ντροπή σας που κατάντησατε την ΑΕΚαρα ΜΑΣ. Δική μας είναι η ΑΕΚ ρε ξεφτίλες! Ουστ από εδώ!!!
05/05 - 23:49
Διάλυση σε ένα τρίλεπτο για την ΑΕΚ
Φοίνικας - 06/05 - 21:40
---Η ιστορία και το DNA της ΑΕΚ δεν αλλοιώνονται μόνο επειδή μια χρονιά βρέθηκε διοικητικά και ιδιοκτησιακά παρατημένη, λεηλατημενη, χρόνια κατακρεουργημενη, ουσιαστικά αφραγκη και χρεοκοπημενη, χωρίς δικαίωμα μεταγραφών και με παιχτακια σαν τον Σιαλμα να κάνουν προσφυγή και να μένουν ελεύθεροι με αποτέλεσμα να πολεμα και να δίνει μια άνιση μάχη απέναντι σε διαιτητικές σφαγες και παραρτήματα του δυνάστη που τελικά οδήγησαν στον υποβιβασμό της ομάδας μας.Η ιστορία και το DNA της ΑΕΚ αλλοιώνονται αγρίως τα τελευταία 3 χρόνια, όταν δεν μαζεύει βαθμό σε ευρωπαϊκό όμιλο (γιατί κάποιος αποφάσισε να κάνει τα λεφτά της ομάδας κουμπαρα και να πάει να παίξει με χαφ τον Αλεφ και τον Μοραν και εξτρεμ τον Ντελετιτς και τον Κλωναριδη), όταν χάνει 4 σερί τελικούς κυπέλλου, τους 3 μάλιστα από τον ίδιο αντίπαλο, όταν μένει εκτός τίτλου από τον Νοέμβρη, όταν παλεύει μεταξύ 3ης και 5ης θέσης με 35 βαθμούς διαφορά από την κορυφη, όταν σε μέσα σε 6 χρόνια έχει μαζέψει 3 τριαρες, 2 τεσσαρες και 1 εντός έδρας πεντάρα από τον γαυρο χωρίς να έχει ανταποδώσει μια φορά, όταν σε 33 συνεχόμενους αγώνες με ΟΣΦΠ, Παοκ και Παο έχει μόνο 3 νίκες και ένα σωρό ήττες λες και είναι ο Λεβαδειακος, όταν έχει γίνει πελάτης του χειρότερου παοκ των τελευταίων 5 χρόνων και χάνει 4 φορές από εκείνον μέσα σε ένα μήνα, όταν κοντεύει να φάει μισή κατοστάδα γκολ σε ένα πρωτάθλημα, και πόσα ακόμα επιμέρους που πραγματικά υποβιβαζουν αυτά τα τεράστια τρία γράμματα. Γιατί καμιά φορά αυτοί οι "υποβιβασμοι" και κυρίως η ανοχή που δείχνουμε σε αυτούς είναι πιο επικίνδυνοι κι από έναν κυριολεκτικο υποβιβασμό σε μικρότερη κατηγορία.Το μεγαλύτερο κακό που μας έκανε εκείνο το ρημάδι το 2013, είναι ότι μας έκανε "και μη χειροτεράκηδες". Αφού η ομάδα δεν χρωστάει και δεν κινδυνεύει να πέσει κατηγορία, όσες πικρές και να τρώμε, έχουμε κάποιους που στην πρώτη κριτική που θα ασκηθεί στην διοίκηση θα σου πουν "α ρε Αδαμιδοθανοπολους που θέλετε". Φτάσαμε στο σημείο να διαβάζουμε ότι ο Μελισσανίδης σκεφτεται να φύγει επειδή ανήρτησε ένα πανό διαμαρτυρίας η Original για το οποίο είχε απόλυτα δίκιο, και το 85% των σχολίων να καταφερονται κατά της Original με τρόμο να μην στεναχωρηθει ο Μελ. Αν είναι δυνατόν.Συνεπώς? Ας κοιτάξουμε την μάπα μας στον καθρέφτη και θα δούμε ένα κομμάτι του προβλήματος. Εμείς οι ίδιοι ρίξαμε χαμηλά τον πηχυ και εμείς οι ίδιοι γίναμε ανεκτικοι στην παταγώδη αποτυχία. Πως γυρνάει αυτό τώρα μάγκες μου? Πως? Με την νοοτροπία που έχει καλλιεργηθεί την τελευταία 3ετια και κυρίως την ακαμπτη πολιτική του Μελ δεν γυρνάει. Με πονάει πολύ, αλλά αλήθεια δεν ξέρω πως γυρνάει αυτό το πράγμα έχοντας δει πλέον για τα καλά τον τρόπο που λειτουργεί ο πρόεδρος.Ένα τελευταίο που το νιώθω πολύ βαρύ μέσα μου. Κρίμα ρε πρόεδρε να μας βγάζεις ξινό από την μύτη το σπίτι μας, την γηπεδαρα μας που μετά από τόσα χρόνια λαχταρουμε να μπούμε μέσα. Είναι εντελώς χειριστικο και συναισθηματικά εκβιαστικο, όλα αυτά τα χρονια η ιστορική κατρακύλα της ομάδας μας να γίνεται (σιωπηρά ή και φωναχτά) στο όνομα της επιστροφής στο σπίτι.
05/05 - 19:27
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-2 (ΤΕΛΙΚΟ)
Valderama - 06/05 - 15:39
---ελπίζωντας λόγο μαζοχισμού στην ανατροπή θα πω το εξής. όσα γήπεδα, όσα προπονητήρια, αυτό που έχω ζήσει μετα το πρωτάθλημα και ιδιαίτερα επί κορωνοιού με την ΑΕΚ δεν το συγχωρώ από κανέναν ευεργέτη - επενδυτή ή όπως θέλει να λέγεται. Να πανε όλοι τους στην ευχή του θεού και να μη τους ξανακούσω μου έχουν καταστρέψει την υγεία μου...η πιο μαύρη σελίδα έιναι που ζούμε ΝΤΡΟΠΗ!
05/05 - 19:27
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-2 (ΤΕΛΙΚΟ)
aekarrwsteia - 07/05 - 14:23
---Το γηπεδο χτιζεται, η ΑΕΚ γκρεμίζεται.