Ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι και επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας Τζάστιν Ουέλμπι σχολίασε ότι θα πρέπει ίσως να επανεξεταστεί η αναπαράσταση της εικόνας του Ιησού ως λευκού.
Ο Ουέλμπι ερωτηθείς από το ραδιόφωνο του BBC αν ο τρόπος με τον οποίο η δυτική εκκλησία απεικονίζει τον Χριστό πρέπει να τεθεί υπό σκέψη και πιθανόν να αλλάξει στον απόηχο των διαμαρτυριών του κινήματος BlackLivesMatter, απάντησε: «Ναι, φυσικά» προσθέτοντας ότι ούτως ή άλλως ο Ιησούς έχει απεικονιστεί διαφορετικά σε κάποιες χώρες.
«Πηγαίνετε στις εκκλησίες τους και δεν βλέπετε έναν λευκό Ιησού, βλέπετε έναν μαύρο Ιησού ή έναν Κινέζο Ιησού ή έναν Ιησού της Μέσης Ανατολής, που είναι φυσικά και ο πιο ακριβής. Βλέπετε έναν Ιησού από τα Φίτζι, βλέπετε έναν Ιησού να απεικονίζεται με πολλούς τρόπους όσοι είναι και οι πολιτισμοί, οι γλώσσες και οι αντιλήψεις».
Ο αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι οι εικόνες του Ιησού δεν είναι «για να βλέπουμε ποιον λατρεύουμε» αλλά χρησιμεύουν ως «υπενθύμιση της καθολικότητας του Θεού που έγινε πλήρως ανθρώπινος».
Γιορτινό πακέτο* διασκέδασης – Κάθε μέρα εκπλήξεις* (21+)*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Eχει τρελαθει ο κοσμος .... καθε μερα βλεπουμε διαφορα νεα τρελα και ανησορωπα ....... για δεσιμο ειναι ..
Το ψεκασμα μαλον φταιει
Το ψεκασμα μαλον φταιει
Eχει τρελαθει ο κοσμος .... καθε μερα βλεπουμε διαφορα νεα τρελα και ανησορωπα ....... για δεσιμο ειναι ..