Ικανοποιημένοι από την εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης εμφανίσθηκαν οι εκπρόσωποι της τρόικας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης. Όπως διευκρίνισαν, η Ελλάδα θα λάβει την δόση των 9 δισ. ευρώ, αλλά εμφανίσθηκαν φειδωλοί για το μέλλον, τονίζοντας πως όλα θα εξαρτηθούν από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις.
Όπως τόνισαν οι κ.κ. Servaas Deroose (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Poul Thomsen (ΔΝΤ) και Klaus Masuch (ΕΚΤ) το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής ξεκίνησε δυναμικά και όλα τα ποσοτικά κριτήρια που είχαν τεθεί για το διάστημα μέχρι τον Ιούνιο έχουν ικανοποιηθεί. Ωστόσο, διευκρίνισαν πως παρά την πρόοδο παραμένουν σημαντικές προκλήσεις και απαιτούνται προσαρμογές σε πολλούς τομείς.
Οι αξιωματούχοι των διεθνών οργανισμών έδωσαν εύσημα στην Κυβέρνηση για την ταχύτατη δημοσιονομική προσαρμογή, για τις αλλαγές σε φορολογία, διοίκηση και ασφαλιστικό, ενώ υπογράμμισαν πως το δυναμικό ξεκίνημα πρέπει να συνεχιστεί.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
