Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Μακρόν: Η Δημοκρατία δεν θα αποκαθηλώσει αγάλματα

«Η ευγενής αυτή μάχη παρεκτρέπεται όταν μεταμορφώνεται σε κομμουνιταρισμό, σε έμπλεο μίσους ή εσφαλμένο ξαναγράψιμο του παρελθόντος», τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας, μιλώντας για τον ρατσισμό


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η Γαλλία θα είναι ανυποχώρητη» απέναντι στον ρατσισμό, αλλά «δεν θα σβήσει κανένα ίχνος, κανένα όνομα από την ιστορία της» και «δεν θα αποκαθηλώσει κανένα άγαλμα», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος, κατά την διάρκεια του διαγγέλματός του, την Κυριακή, στάθηκε και στις διαδηλώσεις που γίνονται στην χώρα, με αφορμή την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και την ρατσιστική βία.

«Θα είμαστε ανυποχώρητοι μπροστά στον ρατσισμό, στον αντισημιτισμό και στις διακρίσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, «αλλά η ευγενής αυτή μάχη παρεκτρέπεται όταν μεταμορφώνεται σε κομμουνιταρισμό, σε έμπλεο μίσους ή εσφαλμένο ξαναγράψιμο του παρελθόντος», όταν μεταμορφώνεται «σε μία μη αποδεκτή μάχη αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους σεπαρατισμούς».

«Η Δημοκρατία δεν θα αποκαθηλώσει αγάλματα», επέμεινε. «Οφείλουμε, καλύτερα, να κοιτάξουμε μαζί ολόκληρη την ιστορία μας...και σε καμία περίπτωση να αρνηθούμε αυτό που είμαστε», πρόσθεσε.

Ο Μακρόν στο διάγγελμα παραδέχτηκε πως «υπάρχουν ρατσιστικές διακρίσεις στην χώρα», αλλά προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να υπάρξει μετάδοση προερχόμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι διαδηλώσεις συνοδεύονται από καταστροφές αγαλμάτων και την αμφισβήτηση έργων τέχνης του παρελθόντος που οι διαδηλωτές θεωρούν προσβλητικά ή ρατσιστικά.

«Είμαστε ένα Εθνος όπου κάθε ένας, όποια και αν είναι η καταγωγή, η θρησκεία, πρέπει να βρίσκει την θέση του. Αυτό ισχύει παντού και για όλους; Οχι», παραδέχθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Η μάχη μας, λοιπόν, πρέπει να συνεχισθεί, να ενισχυθεί για να επιτρέψει την απόκτηση πτυχίων και θέσεων εργασίας που αντιστοιχούν στην αξία και τα ταλέντα του καθενός και πρέπει να αγωνισθούμε κατά του γεγονότος ότι το όνομα, η διεύθυνση, το χρώμα του δέρματος περιορίζουν ακόμη υπερβολικά συχνά την ισότητα των ευκαιριών που κάθε ένας πρέπει να έχει».

Πηγή: iefimerida.gr




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ