Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Λιβύη: Αποχώρηση Χαφτάρ από την Τρίπολη λόγω τουρκικής παρέμβασης

Η κυβέρνηση ελέγχει πλήρως πλέον την πρωτεύουσα. Στην Άγκυρα ο Αλ Σάρατζ για συνάντηση με τον Ερντογάν  

Τον πλήρη έλεγχο της Τρίπολης ανέκτησαν οι δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας που ενισχύονται με Σύρους μισθοφόρους που πληρώνει η Τουρκία.

Οπως ανακοίνωσαν, ο στρατός της GNA, ελέγχει πλέον το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Λιβύης και έχουν απωθήσει τις δυνάμεις του στρατάρχη Χάφταρ και των συμμάχων του (μεταξύ αυτών και Ρώσων μισθοφόρων).

Επίσημο σχόλιο από το στρατό του Χάφταρ δεν υπάρχει, ωστόσο ανώνυμες πηγές που πρόσκεινται στο στρατάρχη τόνισαν ότι οι δυνάμεις του Χάφταρ έχουν εγκαταλείψει την πρωτεύουσα και υποχωρούν συντονισμένα προς την ανατολική Λιβύη.

Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας Φαγέζ Αλ Σάρατζ έσπευσε να μεταφέρει ο ίδιος τα νέα της νίκης στον κυριότερο σύμμαχό του, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αυτό το λόγο ταξίδεψε στην Τουρκία όπου επίκεται επίσημη συνάντηση των δύο αντρών.

Απεσταλμένοι της κυβέρνησης στάλθηκαν και στη Ρωσία και αυτό έχει τη δική του σημασία.

 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ