Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Δένδιας σε Άγκυρα: Παράνομες ενέργειες-Η Ελλάδα έτοιμη να αντιμετωπίσει τη πρόκληση

Όσα αναφέρει ο Έλληνας ΥΠΕΞ


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Με δήλωση του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, χαρακτήρισε τις τουρκικές προκλήσεις για σειρά αιτήσεων για έρευνες σε θαλασσίες περιοχές στα 6 μίλια από ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα, βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικλα της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης, ως παρακολούθημα του ανυπόστατου τουρκο-λιβυκού μνημονίου.  Παράλληλα ο κ. Δένδιας προειδοποίησε ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Η δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς ενεργειών με τις οποίες η Τουρκία αποπειράται βήμα - βήμα να σφετεριστεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Αποτελεί παρακολούθημα του ανυπόστατου τουρκο-λιβυκού μνημονίου.

Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα.

Αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο τη Θάλασσας.

Να είμαστε σαφείς. Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και για τις συνέπειες της τουρκικής παραβατικότητας είναι δεδομένες. Έχουν γνωστοποιηθεί προς την Τουρκία επανειλημμένα.

Η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει».

Μιλώντας από την πλευρά του για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι υπάρχει σχέδιο ενεργειών οι οποίες θα αρχίσουν να κλιμακώνονται. «Αυτές οι ενέργειες που κάνει η Τουρκία σε συνέχεια των άκυρων μνημονίων δεν έχουν καμία βάση. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας συμφέροντα», συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

Πηγή: ΣΚΑΪ




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ