0 ΣΧΟΛΙΑ

Άρης Σερβετάλης: Αν ήταν να κοινωνώ με πλαστικά κουτάλια, θα έβαζα τη Θεία Κοινωνία στην κατάψυξη

«Έχω ανάγκη την Θεία Κοινωνία, πεινάω πνευματικά», υποστηρίζει ο ηθοποιός

"Αν ήταν να κοινωνώ με πλαστικά κουτάλια, θα έβαζα τη Θεία Κοινωνία στην κατάψυξη" είπε, μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός Αρης Σερβετάλης υποστηρίζοντας πως υπάρχει μια πνευματική διάσταση στο μυστήριο.

"Προσωπικά έχω την ανάγκη της Θείας Κοινωνίας όπως κάποιος άλλος χρειάζεται το φαγητό, πεινάω πνευματικά" λέει παρά τις συστάσεις των επιστημόνων.

Αναφερόμενος στον Θεό και την πίστη, ο ηθοποιός σημείωσε πως "καταλαβαίνω ότι ζούμε σε μια περίοδο στην οποία έχει επικρατήσει η ορθολογική στάση ζωής και νοοτροπία. Η πίστη είναι πέραν της λογικής. Εκεί που σταματάει η λογική ξεκινάει η πίστη, το θαύμα που είναι υπαρκτό και συμβαίνει καθημερινά δεν εξηγείται. Ο Θεός δεν ανακαλύπτεται, αποκαλύπτεται. Πολύ λογικά ένας άνθρωπος που δεν πιστεύει θα πει ότι με τη Θεία Κοινωνία μεταδίδεται ο κορονοϊός. Εγώ, επειδή πιστεύω, θεωρώ ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να κολλήσεις κοινωνώντας, χωρίς να θέλω να μπω σε κάποια αντιπαράθεση. Δεν μπορώ να επιβάλλω σε κανέναν αυτή την πεποίθησή μου, θα ήθελα ωστόσο να γίνεται σεβαστή. Αυτά λείπουν σήμερα συχνά από τις διαφωνίες μας: η κατανόηση και ο σεβασμός".
Τέλος, για το φλέγον ζήτημα των ημερών, όπου επιστήμονες προειδοποιούν ότι ο κορονοϊός κολλάει με το σάλιο και καλό θα ήταν να αποφεύγουμε να μοιραζόμαστε τα ίδια σκεύη, ο ηθοποιός υποστηρίζει πως η Θεία Κοινωνία είναι το σώμα και το αίμα του Χριστού, υπάρχει μια πνευματική διάσταση σε αυτό το μυστήριο.

Πηγή: thetoc.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ